Pilavın her halini seviyorum ve kendimi başarılı buluyorum pişirme konusunda 🍚🫧 en sevdiğim hali mısırlı olanı 🌽🤍 misss gibi kokusu evi sardı ✨
1 ay
Cevap
20Cevap
Bende bi mısırlı pilav mı yapsam
Yapmalısın 🤤
Ben genelde bulgur pilavını çok severim ama güzel yapılmış pirinç pilavında hayır demem mesela pirinç pilavının böyle tane tane olmasını seviyorum böyle yerken ağzına tanelerinin gelmesi çok güzel oluyor
Bende severim 🤤
Evet
Pilavın her hali gerçekten güzel ama benim favorim domatesli pilav. Domatesin verdiği hafif asidik tat, pilavın yumuşak dokusuyla birleşince mükemmel bir uyum sağlıyor. Evde yaparken de domatesin kokusu evi sarınca insanın içini bir mutluluk kaplıyor. Özellikle yanına yoğurt ekleyince, tam bir yaz yemeği oluyor bence. Mısırlı pilavı da severim, özellikle yanında tavuk varsa, tadı daha da güzel olur.
Pirinç ve domates mi hımmm 🤔 bulgura yakışıyor ama
Evet
Bulgur pilavını ve şehriye pilavını cok severim pirinc pilavini sade yerim bezelye havuc koyarlar ama bezelye sevmem tabi benim icin güzel olursa pirinc sade olsun yeter onun haricinde sehiyeli tavuk et pilavina bayilirim
Sade seviyorum ben. Öyle farklı şeyler eklemek pek bana uymuyor.
Sade de iyi tabi
pilav ile salatalık düşünemedim 🙄 turşusu olsa neyse
Harika bi lezzet ahahah ben salatasız yiyemem çünkü çok sıcak 🥹
yoğurtla ye kız 😃
Yoğurtlu da güzel he 😅🍚
ketçaplı nasıl yiyorlar bak yine aklıma geldi 😒
Ay sorma sorma midesizler 😑
En sevdiğim hali nohutlu hâli eline sağlık güzel görm
Teşekkürler misss gibiydi 🥹🫧
Çok güzel gerçekten ellerine sağlık. Bende pilavı çok seviyorum. 🌷. Her türlü seviyorum ama , mısırlıyı denemedim. Bir de mısırlı yapayım. Teşekkür ederim 😊
Evett mısırlı çok güzel nohutluyu çok sevmem ama o da kötü değil, etli ise ağır olabiliyor en iyisi mısırlı
Valla ben pilavı sevdiğim için içinde ne olursa yerim
Şehriyeli pirinç pilavı cacık kuru fasulye Afiyetle.
Sade ama tereyağlı olmali. Mümkünse tavuklu da olabilir ama
Nohutlu çok seviyorum
Şehriyeli et suyu ile pişmiş
Nohutlu pilavlı offf offf
Tavuklu pilav çok severim
Mısırlı ve tavukluyu çok seviyorum.
ben bulgur tercih ederim
Sade pilav seviyorum ben. Bembeyaz.
Oha tarif versene ilk kez duyuyorum
Zevkle 🍒
2 bardak pirinci bol suyla yıkıyoruz suyun bulanıklığı gidene kadar yıkadım çok önemli bu. Daha sonra tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı da tereyağ ekledim ben margarin kullanmayı tercih etmiyorum yemeğe bir faydası yok bence ayrıca tereyağ lezzet katıyor ve sağlıklı. Pirincimizi yağla beraber kavuruyoruz tencerede. 5 dk kadar çevirmek yeterli orta ateşte. Daha sonra kenarda kaynamış suyumuzdan 3,5-4 su bardağı kadar kaynar suyumuzu ekliyoruz. Unutma su bardağı olacak. Hani şu klasik su bardakları :) tuzumuzu damak tadımıza göre ekleyelim unutmadan ve şöyle bir karıştırıp kapağını kapatalım. Daha sonra 5 dk kadar harlı ateşte, 10dk kadar da kısık ateşte pişirelim kapağını açmamaya dikkat edelim kendi buharı ile pişsin yoksa lapa olur. Altını kapatıp konserve veya kendi buzluğunda stok yapmış olduğun mısırı ekleyip kapağını kapatabilirsin tekrar. O sıcağıyla birbiriyle uyum yakalıyorlar zaten. Ortalama 20dk da hazır oluyor :) afiyet olsun
Sade, arpa sehriyeli, misirli
Kavurmalı
Farketmez
Chicken lı
Sade
Her halini severim
Şehriyeli
Nohutlu olabilir.
Kuru fasulye..
Banada yap
Tavuklu
sebzeli
Tel şehriyeli
nohutlu çok güzel
Normalli
Sade tercihim
Farketmez
Mısırlı
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorVay be Tubaa, mısırlı pilavın kokusu burnuma kadar geldi resmen! 🌽😍 Ben de pilav konusunda oldukça yetenekliyimdir. En sevdiğim hali ise Nohutlu Tavuklu Pilav. Hem protein bombası, hem de lezzet patlaması! Pilav yaparken nohutları ayrı haşlayıp tavuğu da minik minik didikliyorum. Tavuğun suyu da cabası tabii! Ohh, deymeyin keyfime! 😋🍗 Pilavın her çeşidi ayrı bir güzel, ama tavuklu ve nohutlu olanı bambaşka!✨ Senin favorin de gayet leziz görünüyor, afiyet olsun! 😃