Şöyle diyeyim genelde yabancılardan uyarlama dizilerde o kadar başarılı değiliz bana göre tabi. Komedi dizisi olacağı için belki bir umut güzel olabilir diyorum ama yinede güzel bir dizi olacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle yine dalga geçerler yabancılar bizle ama umarım şaşırtırlar beni diyorum
Batılı orjinal bir konusu olan çok güzel bir film ya da dizi film çeker, dünya da izlenme rekorları kırar, bizim fikri ya da eğitimi olmayan yapımcı da standart ortadoğu kurnazlığı ile ya eseri taklit eden ya da onu alaya alan bir yapım ile zengin olmaya kalkışır.
İşin acı tarafı başarır da , çünkü bu taklit olan şeyi müthiş bir başarı zannedip izlenme rekorları kırdıracak garip bir halk kitlesi mevcuttur bu topraklarda...
Orjinal fikirleri olup, dünya çapında film ya da dizi film yapabilecek kimse yok mudur bu topraklarda peki? Tabi ki vardır, ama bu toprakların çoğunluğunu oluşturan "müthiş" halk orjinal güzel bir şey yerine, orjinal ile dalga geçen saçmalığı tercih eder.
Ve şansızlık eseri bu topraklarda dünyaya gelmiş dünya standarlarında ki sanatçı arkadaşlar aç kalırlar ve bunun sonucu olarak ya başka ülkelere göç ederler ya da kendi mesleklerini bırakırlar.
Bu topraklardan böyle rezil yapımların çıkması ve böyle vasat yönetmen ve yapımcılar zengin olurken, gerçek sanatçıların aç kalmasının tek sorumlusu bu tip taklitleri ya da Recep İvedik gibi garip şeyleri taparcasına izleyen halktır.
Bu dizide de muhtemelen bu seneryo olacak. Ağır abi kılıklı yapımcı ve yönetmen zengin olucak, bir gurup daha gerçek sanatçı ülkeden kaçacak, halk halinde çok mutlu olacak :)))
Körler sağırlar biribirini ağırlar, işin özeti budur...
taklitçilik bir ülkenin sanat da ne kadar çaresiz olduğunu gösterir sanat bir ülkenin aynasıdır, dilidir, ruhudur eğer ülke de kişilik ruhu bozulduysa bu sanata yansır bugün türk sineması en kötü yıllarını yaşıyor iyi olan emektar eserlere şans verilmezken az önce de belirttiğimiz taklitçi yapımlar eğitim seviyesi düşük cahil bir kitle tarafından izleniyor,
Burak Satıbol'un daha önce oynadığı Yusuf Yusuf filmi tarzında bir komedi filmi konsepti düşünüyorlarsa hiç zahmet etmesinler.
İzlerken cringe olup koltuk kenarlarını sıkmaktan tırnak kırılması yaşayacağımız iğrenç mi iğrenç, rezil mi rezil bir şey daha geliyor kendinizi hazırlayın.
Soracak tek sorum var: 83 Milyon nüfusu olan bir ülkede bir kişi bile mi doğru düzgün bir öykü hazırlamaz? kendi evrenini kurup orada bir masal anlatmaz? Neden sürekli aynı diziler yayınlanıyor? Neden sürekli aklı başında kendince bir başarı elde etmiş kaliteli işleri içerisinde saçma sapan ergen esprileri ekleyerek insanlarımızı izletiyoruz? NEDEN?
Cevap
46Cevap
Baya kötü bir film olacak anlaşılan
Şahsen hala direniyorum LCDP yi izlemedim. Şu Pandemi de her şeyi izledim bir onu izlemedim 😁. Birileri izle dedikçe inatla izlemedim. O yüzden komedi versiyonunu hele de bizimkiler yapıyorsa izleyeceğimi hiç düşünmüyorum.
Çok güzel, kesinlikle izlemeni öneririm
@cherrymocha Made İN TaklitTurkish rezilliğe hazırlanın
@cherrymocha taklit bir eserden ne olabilir ki :)
Valla bende ona basladim 2 hafta kadar once, ramazanlikta. Cok guzel yeminle her bolum mu bu kadar heyecan verici olur, kafayi bozduk resmen...😅😅
Aynen nedense benimde hiç izlemek gelmedi içimden😄
Aynen bende izlemek
Istemiyorum. Ilk bölümü zor izledim biraktim..
1 hindistan.
2 Türkiye..
... bir film veya dizi tutmasın.. hemen ikinci kalite çakmasını yapmaya girişiriz.. Bunu koreliler de çok yapıyor ama adamlar beceriyorlar.. aramızdaki fark bu..
... tırnağını bile yapamazlar , açıp da bir saniyesini bile izlemem.
Merkez bankasına giriyorlarmış ana fareler cirit atıyor ne komedi olur ya sjdkdkdnndndm bak buna gülerim işte 😂😂😂😂 konusu bu olsa gerek djdkdkdjfkf
Bir kerede kendimiz senaryo yazsak şaşarız.
Hep özenti. Hadi özenti tabii olabilir ancak ya arkadaş
La casa de papel diye bir dizi çıkmış neden belli bir ağırlığını bozuyorsunuz. Rezil bir film olacağından eminim.
Düşünsene merkez bankasını soymak istiyorlar ama soyamıyorlar çünkü kasa bomboş 😂😂
O gün gelince yine başkalarının yerine utanacağız. Hayır boş boşuna mı okuyorlar, çalışıyorlar?
Mesela yine bu sene tipik bir yaz dizisi var baht oyunu diye, kaçırmayın.
Aynı klişeyi 464749. kez izlersiniz
Latif Doğan, Nuri Alço oyuncu kadrosu değişikmiş 😂
Mahmut Tuncer ve Ajdar eksik onlarda olsa tam olurmuş 😂
Şampiyonlar ligi gibi shshsj
Bu da müziği sjsks
https://youtu.be/fos1B6XOt6A
G. Kore filmleri bitti sanırsam ya da onlar bile iğrendi artık telif vermiyor 😳 Sinema kültürü olmayan bir toplumda kült eserlerin creatif senaryoların çıkması imkansıza yakın. Ayrıca senaristlerin kazandığı paralar da ortada hasılatın % 3 ü bile değil!!! Ayrıca istersen kült bir senaryo yaz ödüller al ne olacak en sonunda verecekler eline kalemi Kore filmi uyarlayacaksın bkz. Kubilay TAT...
Bu sene neye utancaz diyordum. Neyse cevabimi aldim..
Simdiden pembelesti suratim, vizyon tarihinde domatesiz Allahin da izni ile.
Bu insanlar boşa para harcamayı niye bu kadar seviyor? Rezalet bir şey olacak belli yani
S*kindirik komedi sektörümüz bir işin içine s*çmasa olmaz hani.
Adamlar emek verip zeka ürünü koyuyor ortaya
Bizim yaptığımız uyarlama komedi
Hiii komediden de anladığımız şu zaten bel altı küfür 🙄
Sellam,
Türkler merkez bankasına girer ve para bulamazlar. Dizi ilk sezondan biter
İnşallah "destere" filmi gibi kalitesiz olmaz ne diyelim.
Bunları da yunanlara itekleyelim bari. Nice greek film 👍🙂
kadro berbat hiç yapmasınlar izlenmez böyle film ismi çok saçma bir kere 😏
Ben yine de önyargı ile yaklaşmak istemiyorum. Beni eğlendirebilen bir dizi ise hem izlerim, hem de tavsiye ederim.
laz kit gibi bunu da 27 kişi falan izler herhalde :D belki hedefleri bu sefer 30 olabilir.
Oyuncu kadrosu her şeyi özetliyor. Böyle bir izleyici kitlesi varken sevileceğine eminim. :)
Yapmayın yapmayın bunu bari taklit etmeyin yeter dünyaya rezil olmaktan başka bişey değil
Türk dizileri izlemediğim için bir şey ifade etmiyor benim için.
o nasi isim. d orjinal bisey olsaymis. iceriginin iyi olacagini dusunmuyorum simdi
İsminde meymenet yok bir şeyin içine s.çmakta üstümüze yok😄tahtakale işi olmuş çakma çin malı
Bir şeyin de orjinali kalsın lütfen ya bol utanacağımız bi film olur eminim
La hay de maske mi isminden bile belli nasıl olacağı dbdjdjdk
Çok komik olur derim ama keşke kopya değilde bize özgü bişey yapsalardı😌
taklitçilik hiç güzel birşey değil, bu türk film sektörüne yakışmaz
Merkez bankasını soymaya gidiyolar bi bakıyolar para yok
1. Sezon 1. Bölüm Final
Türkiye zaten 1lvl zavallı kişi 😂 şimdi Tüm dünya bu mallar da ne yapıyor diyecek
Biseyin de b**unu çıkarmayın abi ya
LÜTFEN YAPMASINLAR!
biliyorum ki berbat olacak hem çalıntı konsept hem de komik olmayacağına %100 eminim bari çakma film yapmayalım artık NE OLUR ÖZGÜN OLUN YAPIMCILAR
filmde latif doğanı oynatmak projeden daha komik bence
Şu filmi çekmek için harcayacağınız parayı fakir fukaraya verin daha iyi.
Bugüne kadar doğru düzgün birşey beceremedigimizn için hiç merak etmiyorum
Hayatimda izledigim en güzel dizilerden biri her aksam uyumadan once bir bölüm izlemek icin aciyordum meraktan 2-3 bölüm izleyip yatiyordum
Tek bir cevap yapmayın. Cidden cringe ve kopya olmaktan ileri gidemeyen bir filmi çekmeyin ayıp ya cidden adamlara dalga geçecek malzeme yaratmakta üstümüze yok..
Haydaa. Ne saçmalık bu ya 😂
Valla Tuğba Özay ismini görene kadar ehh mi acaba dedim ama... hayırlısı be gülüm. ciksin izler görürüz. zaten piyasa da film kalmadı.
Sırf Ayhan Taş'la Burak Satıbol için bakıcam ama bok gibidir kesin. İmdb den 2 alır onlar bu iki adam sayesinde olur.
Hahahahhahahahaa nee? 🤣
Başka ülkede yaşayamam diyorlar ya boşa değil bu laf 🤣🤣🤣👌
Hahahahahhaha😅
Hayır hayır hayır olamazzz
Arkadaş özgün olun bir seyide uyarlamayin (çalmayın)
güzel olacağını düşünmüyorum, artık kurtulun bir şeyleri özenmekten
Kopyalamayı hazıra konmayı, saçmalamayı seyircilerin zekasıyla alay etmeyi çok seviyorlar
Tam tutmayacak dizi kadrosu 1-2 kisi haric gecmis olsun
La Biraz Da Akıl olsaymış ismi bari.
Bankada para yok hangi bankayı soyacaklarmış?
Utanç içindeyim filmde yer alanların adına
Popomuzla güleceğimiz kesin.
Zaten bi şey de orjinal kalsa şaşarım..
Her şeyimiz özenti oldu başka ne düşünülür ki.
Dünya'ya rezil olacağız desenize..
Bizim türkler aşk dizisine çevirir suç dizisini
:D sıfır birin amerika versiyonuda olur.
Oyuncu kadrosu da berbat
herkesin bir sacmalik doğru olmadığını düşünüyorum
Latif doğan ne alaka ya
ismini görür görmez cringe olduuğmm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?