Selam film severler! Öncelikle şunu belirteyim; bu cümleyi ben kurmuyorum, Frank Darabont söylüyor. Yıllardır IMDb top 100 listesinde zirveyi kimselere kaptırmayan Esaretin Bedeli filminin yönetmeni, filminin yakaladığı başarının kendisini şaşırttığını belirterek; "Esaretin Bedeli, Yurttaş Kane ve Baba filmlerinden daha mı iyi diye düşünmeden edemiyorum." şeklinde fikrini belirtti. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerin sonunda bir sonuç çıkması için bir de mini anket yapmaya karar verdim. Sizce bu üç filmden hangisi daha iyi? Anketimize katılmayı unutmayın! 🙂🙂Bu anketin sonucunu ben de çok merak ediyorum.. 😀😀
Esaretin Bedeli
Baba
Yurttaş Kane
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce Esaretin Bedeli filmi Baba ve Yurttaş Kane filmlerinden daha mı kötü?
Bence üç filmde birbirinden güzel ve eşsiz filmler... Hiçbirisine kötü film diyemem ama ben tercihimi esaretin bedeli tarafında kullanırım. İnsan psikolojisi anlayış şekli insanların hayatlarının ne kadar kolay harcanabilir olduğu. Adaleti sağlayanların içeride yatan kişilerden daha mı iyi olduğunun sorgulandığı bir film... Hepimiz hayatımızda haksızlığa adaletsizliğe maruz kalıyoruz ve bazen elimiz kolumuz bağlı bir şekilde kalıyoruz. Elden gelen hiçbirşey olmuyor ve sabrediyoruz. İşte böyle durumlarda bu filmin sonundaki gibi bir bedeli hayal ediyoruz. Bütün dertlerin ve çilenin biteceği bir gün... Belki de her insanın içindeki bir yerlere dokunduğu kendinden bir parça bulduğu bir filmdir. Esaretin bedeli ve belki de bu yüzden yıllardır zirvededir...
IMDB rating olayının özeti şu şekilde : "IMDb registered users can cast a vote (from 1 to 10) on every released title in the database. Individual votes are then aggregated and summarized as a single IMDb rating, visible on the title's main page. "
Yani bu puanlara alelade insanlar olan kullanıcılar karar veriyor. Açıp bakıldığında net olarak görülüyor zaten, hangi filmin daha etkileyici olduğu. Ben şuana kadar bir profesyonelin Shawsank Redemption'ın GodFather ya da Citizen Kane'in üzerinde olduğunu söylediğini duymadım.
Ancak şöyle de basit bir yorum var sıkça görülen : Citizen Kane sıkıcı.
Daha kötü ya da daha iyi diyemiyorum. Sadece Frank Darabont'un olaya bir profesyonelin gözleri ile baktığını biliyorum. Zira bir profesyonelin gözleri ile bakılmadığı The Dark Knight ile de anlaşılacaktır. Herkes bilir ki o filmi o sıraya taşıyan Heath Ledger'ın efsanevi Joker performansıdır. Bu etkisi ile alınan oylar öylesine yükselmiştir ki filmi top 5 e sokmuştur.
Bu üçünden de benim favorim "God Father" olurdu. Ben zirveyi ona verirdim. Diyeceklerim bu kadar.
Şimdi bu biraz göreceli bir durum. Ona göre öyle olabilir. Esaretin bedeli bugün çekilmiş olsa bence de bu kadar ödül alamazdı. Fakat bunu kötü film olduğu için söylemiyorum. Bana göre dönemin en iyi filmlerinden. Baba ve yurttaş Kane harika ötesi bir film. Yani bunları birbirinden ayırt etmek çok zor. Esaretin bedeli daha dram yönelik. Baba ise aksiyonu ve heyecanı daha bol bir film.
Merhaba, Üç filmi de izlemiş biri olarak öncelikle üçünü de çok beğendiğimi söylemek isterim. Zevkler ve renkler tabii ki tartışılmaz. ''Esaretin Bedeli'' filmi insanlar tarafından daha çok sevilmiş olabilir.
''Yurttaş Kane'' sinemacılar açısından çok değerli filmlerden biri. Keyifle izlemiştim. Ben üçü arasından bir seçim yapacaksam ''Yurttaş Kane'' ve ''The Godfather'' arasında seçim yapmakta biraz zorlanabilirim açıkçası.
Tercihimi Marlon Brando, Al Pacino ve Robert De Niro gibi ustaların yer aldığı ''The Godfather'' serisinden yana kullanıyorum.
Bence Esaretin Bedeli seri film olmadığı için çok fazla sevilmiş olabilir. Seri filmlerde bir tık daha derinden anlatımı var. Esaretin Bedelinde daha çok üstün körü bir anlatım olmuş ama güzel şeyler kısa bir süre içinde ne kadar anlatıla bilirse o kadar anlatılmış. Ya zaten birinin hasılatı 200 geçmiş birininki 50 geçmiş bence bu işte hasılat neyse sevilme oranı da o Esaretin Bedelimi Baba serisi mi bence Baba film serisi.
Baba bence tüm zamanların en harika filmidir. Michael sıradan bir aile üyesi olarak görülürken zekasıyla ve cesaretiyle birden bire ailenin başına geçer. Öyle sade, etkileyici ve şaşırtıcı bir şekilde anlatılıyor ki hikaye hayran kalıyorsunuz. Özellikle Baba I. bem favorim. Esaretin Bedeli benim kendi en iyi filmler sıralamam da 5. oluyor.
Mafya filmleri oldu bitti vardır baba filmi bunların en iyisidir lakin esaretin bedelini farklı bir kategoride değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum Hapisane filmlerinin en iyisidir
Üçünün de yeri ayrı güzel filmler. Üçünü de izledim. Yurttaş Kane filmindeki gibi ölürken acaba Rozbat desem de bizim akrabalar ömür boyu meraktan çatlasalar mı diye düşünüyorum hep.
yurttaş kane hariç 2 filmi de izledim. yurttaş kane izlemeye çalıştım ama beni sarmadığı için yarıda bıraktım. bence baba üçlemeside çok güzel ama oyumu esaretin bedeline verdim.
Esaretin Bedeli filmi herkes tarafından abartılmış bir amerikan filmi benim için. Çok bir anlam ifade etmeyen bir film ve sevdiğim filmleri listelesem ilk 100'e girmez. The Godfather ise güzel bir film serisi. Eğer kaliteli bir film izlemek istiyorsanız Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman gibi yönetmenlerin filmlerini izlemenizi öneririm.