Boşa yaşıyoruz dedirten bir gerçek daha.. Bölüm başı 100.000 nedir? İnsan hayret ediyor. Bir reklam başına 1 milyon 550 Tl aldığını bile duydum. Ne var bu kadında da böyle servetine servet katacak?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNormalde Hande Erçel yeteneksizin teki. Bu kadar parayı sırf onun var diye dizi izleyecek kitle için veriyorlar. Yani öyle küçümsüyorsun ama o kadar kolay değil o işler.
Öte yandan Flash TV oyunculuğu bile bayağı bi çaba gerektiriyor. Bunlar herkesin yapabileceği işler değil. Ha Hande Erçel beceriyor mu? İki üç farklı yerde izledim bence yeteneksizin dik alası.
Ama sana bir örnek vereyim. Bunların kazandığı para gözüne çok geliyorsa, Charlie Sheen Two and a Half Men dizisi çekilirken bölüm başına 1 milyon dolar alıyordu.
Hugh Laurie tam 8 sezon devam eden ve sene başı 24 bölüm falan çekilen House M. D.'de bölüm başı 600 bin dolar falan alıyordu.
Tabii bunlar dünyanın en başarılı projelerinin gerçekten üstün yetenekli aktörleri.
Nereden geliyor bu para? Çünkü yapım aşırı başarılı.
100 bin lira dediğin ne ki? 12 bin dolar falan. Bundan 10 sene önce oyuncular inan daha fazla para kazanıyordu. Dolar 2 lira bile değilken Halit Ergenç 70 bin lira para kazanıyordu Muhteşem Yüzyıl'dan bölüm başına.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGayet normaldir. Türkiye şartlarına göre fazla denebilir ama sinema/dizi sektörü için normal seviyededir. 100 bin lirayı günde kazanan insan sayısı o kadar fazla ki. Hak etme noktasında şöyle söyleyeyim, sektör genel olarak çok kazandırıyor.
Futbolcular da dünyanın parasını kazanıyor ama çoğu üniversiteye bile gitmeyen, kan ter içinde konuşurken iki lafı bir araya getirecek hitabet yeteneğinden noksan insanlar. İlber Ortaylı gibi ''Sadece futbolcu olup futbol dünyasında kalırsan kaba bir insan olursun.'' gibi ağır bir eleştiri yapmayacağım ama futbol camiası da çok kazandırıyor.
Bir taraftan bakıyoruz, Hande Erçel'in aylık geliri, bir profesörün aylık gelirinin 10 katından daha fazla. Profesör daha fazla emek vermiş ama sektör olarak sinema sektörünün önüne geçemez asla. Eğer prestij sahibi bir insan olmak istiyorsan profesör olursun, zengin olmak istiyorsan bu tip sektörlerde uğraşırsın.30 Yorumla
+1 yılÖzellikle sanayi devrimi denilen tarihin öncesine bakmak gerekir, bu tarihe kadar bir kişinin şöhreti en fazla bir şehri kapsayabilirdi ve aynı şekilde bir fabrika sahibi yine ancak tek bir şehirde işlerini yürütebilirdi, şimdiki devir çok ulusluluk gerçeğini getirdi.
New York'ta bir banka sahibi, Paris'de, Pekin'de ve hatta İstanbul'da da bir banka sahibi olabilir. Bir sınırlama yok ve yeni düzen mülkiyeti küresel boyutta güvence altına alırken kazanabileceğin kadar da kazanabilirsin diyor.
Bu düzen topluluklara dayatıldıysa da hiç biri kabul etmek zorunda değildi, geri çevirmek zor olacağından tüm halklar birer birer boyun eğdiler.10 Yorumla
Ya devlet memuru mu ki hak edip hak etmediğini tartisiyorsunuz.. Hande değil kim olursa olsun birileri kendi dizisinde filminde oynamasını istediği için para teklif etmiş oda kabul etmiş istiyorsa bölüm başı 1 milyon dolar teklif eder kime ne... Yok haksızlık yok ben doktorum bunun 5 te birini alıyorum bilmem ne.. git oyuncu ol Ozman ne doktor oluyorsun. İyi bir oyuncu mu diye sormak mantıklı yoksa birileri veriyor ki alıyor o parayı sanki sizlere teklif etseler "yok haketmiyorum" diyip reddeceksiniz..!
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
106
Cevap
119Cevap
Diziler & Filmler konusunda 364 cevap paylaştı. Alir neden almasin?
Arada pinterest aciyorum, karikatur falan eglenceli oluyor. Her yerde bu var.
Bu fan muhabbetleri ile daha cok da alir. Izleyici kalitesiz, kaliteli oyuncu da goremiyoruz ekranda buna bagli olarak.
Artik ulkenin her alaninda bu kalitesizligin acisini yasiyoruz.
Su ortamda, su kafa yapisi ile, ne yalan soyleyeyim 100k az geldi bana. Kiza bazlama suratli diyorlar, millet twitterda deliriyor. Ulan guzel falan degil iste, olay guzellikse suna sumugunu atmayacak hatunlar var, onlari oynatin. Oyunculuksa ne ustadlari silip attilar piyasadan, onlari geri getirin.
Ama yok.
Arka sokaklarin benimle neredeyse yasit oldugu ulke burasi. 500k alsa yeridir. Sasirirsam namerdim.10 YorumlaGeçen bir paylaşım yaptım. Bana Kızan eleştiren çok oldu. Türkiye’nin % 60 aptaldır diye. Meğer fazlası aptal. Bunları zengin eden bu şekil kazanmasını sağlayanlar bu % 60 içinde olanlardır. Size bu mübarek zamanda yemin edeyim. Kullandığım sadece bu cep tel. Yemin olsun tv bilmem izlemem. Bu paylaştığınız kişinin adını
20 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 978 cevap paylaştı. Halka dizisini izledim oyunculuk 0, sen Çal kapımı dizisini izledim yine 0. Sürekli gülüyor. Bir mimik dahi yok.
Bana kalsa piyasada çok güzel oyuncular var oynamıyor resmen yaşıyor ama işte toplumunun "güzellik "algısına uymadığı dan başrol olamıyorlar. Başrol her zaman yakisikli güzel olacak algısı var. Oysa önemli olan oyunculuktur.20 YorumlaIt gibi çalışan emekciye 1 kuruş fazla vericez diye aklınız çıkıyor ama insan mısınız önce bunu bi düşünün diğer yönden asla hak edecek bir oyunculuk yok beren saat in bihter rolü ancak bu parayı hak eder
50 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılArz - talep
Bunu sağlayan bizleriz.
Hande Erçel özelinde değil, genel olarak bu böyle.
İzleniyor, talep görüyor ve para ediyor. İzlenmese önce fiyat düşer, sonra işsiz kalır.
Kimse işsiz kalmasın elbette ama yani aslında o fiyatları belirleyen bizleriz farkında olmadan.20 Yorumla
+1 yılDiğer oyunculara göre az alıyormuş. Engin Altan 300 bin alıyordu en son mesala
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücretle karşılaştırmamak lazım. Asgarî ücret ülkenin ekonomisine göre belirlendiği gibi dizi oyuncuları filan da dizi bütçelerine göre para alıyorlar. Dizinin getirisi neyse oyuncular da ona göre hakkını almalı. Oyuncu almasın da hepsi yapımcıya mı kalsın? O filmleri dizileri reklamları bunların sayesinde izliyoruz bu oyuncular sayesinde dönüyor TV saatleri. Hak ettiklerini dusunuyorum.
10 Yorumla
+1 yılYa bikere ekrana aşırı yakışıyo bu bi gerçek. Bence hak ediyor çnkü Handenin bi dizide oynaması demek otomatikmen yabancı ülkelere o dizinin satılması demek. Çnkü çok yüksek bi kitle arap hayranları var, ruslar ve ispanyollarda çok seviyor handeyi. Bide 21M takipçiyle attığı adım gündem. Adının biyerde geçmesi bile prim olarak kullanılıyor.
00 Yorumla
+1 yılHak etmiyor, Haluk Bilginer, Erkan Petekkaya gibi usta oyuncular mesela bu paradan daha fazlasını hak ediyor benim gözümde ama hande erçelin bu kadar para alması ve sürekli gündemde, magazinlerde olması gerçekten çok garip.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar adaletsiz ya insanlar yıllarca çalışıp o kadar para alamasın bu kız da hiçbir yeteneği vasfı olmadan para alsın Türkiye'de göreceğin en kötü oyunculardan güzellik desen o da çok yok abartıldı hep
10 YorumlaParanın büyüklügünü anlamanız için şöyle bir hesap yapalım 100000 lira para demek bir işcinin 3 yıllık yemeden içmeden para biriktirmesi demek bu kadın bunu sadece 1 haftada kazanıyo biz ise 144 haftada hadi ben uzaklara savruluyom😶
12 Yorumlaya bu parayı kimse hak etmiyor bana verseler bende oynarım yemin ederim israf ya fakire fukaraya dağıtsalr belki dünyanın adaletine bak anasını satayım ya
20 Yorumla
+1 yılona o parayı veren ne kaldırıyor düşünün işte... Set işçisi arkadaşlarımız ise sigortasız aç ve bedava çalıştırılır. İzlemezseniz öyle paralar da verilmez
20 Yorumla
+1 yılTopluma bir katkıları var mı? Yok. Ama toplum mal olduğu için genel olarak aslında oyunculuğun hiçbir yararı yok genel olarak bunlarda zaten salak sacma ergen dizileri çekiyorlar
20 Yorumla
+1 yılİster kağıt ister hisse senedi olsun bir şeyin ne kadar işlevsel olduğu degil ne kadar talep gördüğü önemli demişler.
Arz ve talep meselesi
Kusura bakmayın ama bu parayı toplumuz kazandırıyor bu saçma insanlara.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıladeletine böyle dünyanın...
30 YorumlaYapmacık oyuncu , oyunculunu sevmiyorum öyle güzelde değil bu sitede bile ondan güzelleri var , çok gereksiz rakamlar kazanıyorlar gerçekten inanılır gibi değil.
10 Yorumla
+1 yılYa asla etmiyor gerçekten tamam çok güzel kadın ama berbat bir oyuncu şimdi buna itiraz edenler olacak ama güzellikle oyuncu olunur mu gitsin model olsun o zaman
10 Yorumla
+1 yılEe arkadaş hayat bu kimisi açlıktan ölür kimisi saatlik milyonlar alır hey yavrum hey helal sana sende al yavrum sende ye sende :((
20 YorumlaDünyanın en koyu kapitalizmi Türkiye'de. asgari ücrete zam yaparken elleri titriyor spikerler bile ne paralar alıyor birde hocalar
20 Yorumla
+1 yılPopülerligi had safhada bu zamanda oyunculuğa bakmıyorlar ki popülerliğine takipçi sayısına bakılarak veriliyor bence o para.
10 Yorumla
+1 yılBu paraları kazanıp nasıl ölmeyecek gibi yaşadıklarını düşünüyorum ara ara, ben ki soslu mısırla mutlu olabilen bir insanım.
10 YorumlaOyunculuğu olsa hak ediyor derim ama oyunculuk yok. Sokaktan geçen insanı al ekrana koy daha iyi oynuyor. Haram zıkkım olsun o para.
10 YorumlaGerçekten boşa yaşıyoruz. Ne diyelim ki hak ediyor desek ya da etmiyor desek aldığı para değişecek mi sanki
10 YorumlaHiçbir yeteneği güzelliği olmayan birinin bu kadar abartılmasinin sonucu diyelim @gnl_1998
20 Yorumla6 sene tıp 4 sene uzmanlık okuyan ablam 7-8 alıyorsa değil
21 Yorumlabaşkalarının hayatlarına değil de kendi hayatlarınıza odaklanmaya ve zaman harcamaya çalışsanız en azından sizi mutlu edecek kadar para kazanırdınız emin olun :)
11 Yorumla- +1 yıl
Herkes dış etkenleri sorumlu tutuyor yaşadığı kıskançlık ve sorunlara karşı. Halbuki olayın yarattığı duygusal seyri kendi iradeleri belirliyor
+1 yılKim hakettiğini alıyor ki, onlar için laf edelim. Kimi hakettiğinin %10'unu alamazken kimi haketmediği parayı cebine cukkalıyor. Ne diyelim Allah bereket versin. 🙂🙂🙂
10 Yorumla
+1 yılBöyle çok yüksek meblalar niye bende anlam veremiyorum...
Ama güzel para. Ünlü olmak vardı.😄11 Yorumla
+1 yılBunu söyleyen kaynak ne kadar güvenilir , doğru ki? O kadar aldığını sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılHakeden az o miktarı iyi oyuncu çok az var hani ben beğenmiyorum
10 Yorumla
+1 yılOrtalama güzellikte, abartılacak bir oyunculuk yeteneği olmayan birisi için baya fazla
10 Yorumla
+1 yılBence hak etmiyor ama bölüm başı 350.000 tl alan Burak Özçivit hak ediyor.
10 YorumlaOnun yerine ülkedeki fakirlere dağıtsanız şu parayı şu saçma sapan ünlülere çar çur ediyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılBizim insanlar kazandırıyor. Ama insanlarımızda aç malesef.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesinlikle haketmiyor. Ustalar esnaflar alın teriyle kendi paralarını kazanmak için çaba sarf ediyor ve bunların kazandığı parayı yıllarca kazanamıyorlar. Hadi bunlar neyse oyuncu en azından yeteneği var ama tiktokerler youtuberlar oturdukları yerden video çekerek yayın açarak yarım saatte binlerce lira kazanıyorlar hak bunun neresinde
10 Yorumla
+1 yılilgi var ki kazanıyor umrumda değil isterse peze. vnklik yapsın
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılAdaletini... im dünya , burda baby facem hiç oluyor
10 Yorumla
+1 yılKim hak ettiği gibi yaşıyor ki zaten bu adalet sistemi kokuşmuş dünyada.. Bir allahın kulu yoktur emin olun halinden memnun olan.. Keyifli geceler..
20 YorumlaBoşuna okuyoruz gerçekten asıl hak eden insanlara vermeleri gerekiyor gerçekten alin teri döken bütün iscilerimize verilmesi gerekirkenn...
:(20 Yorumla
+1 yılHic sevmiyorum oysaki abartildigi kadar da guzel degil estetiksiz halini de biliyoruz yani, gelde adalet ara simdi
21 YorumlaDemek ki hak ediyor. Hande Erçel yıllardır oyunculuk, modellik yapıyor. Bir marka yaratmış. Kendini onunla mı kıyaslıyorsun?
01 Yorumla- +1 yıl
Soruyu yanlış anladın, sadece insanların görüşünü merak ettim. Kimseyle kendimi kıyasladığım yok
+1 yılSizi sektörünün verdiği maaşları adaletsiz görebilirsiniz ama şunu unutmayın yapımcılar bu işin ticaretini yapıyorlar ve tutmuş ve para kazanan bir diziye de yatırım yapmak onların bileceği bir iş... Eğer birisi bir maaşı veriyorsa hak edip etmemek bize kalmamalı.
00 Yorumla
+1 yılMagazinle ilgilenmiyom kim ne kadar aldığı ama ülkemizde büyük bir gelir dengesizliği olduğu kesin çok emek verip az para alan var... Az emek verip çok para alan var.
30 YorumlaMilletin kazandığı parayı konuşacağına git sen daha iyisini oyna o zaman.
13 Yorumla- +1 yıl
Ben zaten bana kadarını kazanıyorum sadece görüşleri merak ettim
- +1 yıl
Blog yazarlığı, e ticaret, sosyal medya
Esas soru oyuncu olmayı hak ediyor mu olmalı ikinci soru bunun oynadığı ya da oynayacağı dizi yayınlanmayı hak ediyor mu ücrete değinmek istemiyorum
10 Yorumlatabiki hakediyor çünkü diziyi izleten o sen 100 bin diyosun ama o dizi yabancı kanlardad ayaınlanıyor az bile bu fiyat
10 YorumlaBurda ona ödenen para oyunculuğundan veya yeteneğinden ziyade yarattığı marka değerine ödeniyor bence.
10 YorumlaTabiki bu kadar yüksek almasının sebebi insanların ilgi göstermesi, talep olan herşeyi fiyatı yükselir iktisatta
10 Yorumla
+1 yılO degilde bir yandan yoksulluktan intihar edenler bir yandan da servet kazananlar cok adaletsiz bir dunyaa malesef
20 Yorumla
+1 yılŞimdikiler iyi para alıyorlar. Hulusi kentmenler, münir ozkullar hep kit kanat gecindiler.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBokkq gibi oyunculuğu var. Güzelliği için izleniyor sadece. Hak etmiyor, çok daha iyi oyuncular var.
20 YorumlaSiz reklamını yaptıkça daha da çok kazanacak, merak etmeyin. 5 dakikada bir hande reçel, hande marmelat sorusu görüyorum.
10 Yorumlaünlü insan tabi fazla kazanır ona laf edemez kimse ,
fakat hande erçelde ne özellik varda bu kadar maaş alıyor onu anlamış değilim.00 Yorumla
s +1 yılBana bu algı yanlış geliyor. Alıyordur normaldir, bizler de aynı şöhreti elde edelim biz de kazanalım yani kim durduruyor
00 YorumlaHiç oynadığı dizileri izlemedim o yüzden bir şey diyemiyorum ama güzelliği konusu çok abartıldı bence
00 Yorumla
+1 yıl00 YorumlaHak etmez mi 10 10 oyunculuk jest mimik her şey 10 numara.. Bu kız nasıl oyuncu oldu hala anlamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılYalnız bu bilginin doğru olduğuna emin misin? Bana mantıksız geldide.🤔
01 Yorumla- +1 yıl
Netten bakabilirsin
Hak etmiyor. Bildiğin adun kütük bu hele estetiksiz halini görün kusarsınız
12 Yorumla- Devamını Gör (165)
Devamını Gör(210)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Hande Erçel bölüm başına 100.000 Tl alıyormuş, hak ediyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım