Selam değerli KS üyeleri! Bazı filmleri izledikten sonra uzun süre etkisinden çıkamayız. Bizi zayıf bir noktamızdan yakalar ve içine çeker. Tıpkı bir girdap gibi.. Kaçmaya çalıştıkça kendimizi tekrar tekrar aynı filmi izlerken buluruz. Aslında bu, bilinçaltında kendimizde eksik bulduğumuz bir tarafı yakalayan bir filmdir sadece. Siz böyle filmler izlediniz mi etkisinden çıkamadığınız? Yorumlarda buluşalım..Efsane bilimkurgu Lucy, benim vazgeçilmezler listemde...
İçinizde fırtınalar estiren bir film izlediniz mi?
Aleyküm selam. Lucy'i izlemiştim ve devam filmini merakla bekliyorum hâlâ. Bunun dışında genel olarak romantik ve dram ağırlıklı severim, bu yüzden beni derinden etkileyen hep mutsuz sonlu filmler. Sanam Teri Kasam, evim sensin, ghajini, ek villian, asghkui 2...
Bu filmi sevmemin ve etkisinde kalmamın en büyük yanı, tamamen insan beynine odaklanarak yapılmış bir film olması. Normalin dışında seyyar kamera yöntemiyle zaman kavramına vurgu yapan ve sürekli aynı zaman diliminde çeşitli Realistik manken yöntemi ile çekilmiş filmlerin aksine, sonsuz evren döngüsüne ve çoğu ata sözüne hitaben yazılmış ve yönetilmiş gerçekten muazzam bir film. Kuralların ve zamana müdahale etmenin acizliğini gözler önüne sürmüş ve oyuncak gibi oynanıp sevgi için kullanıldığında nasıl sonuçlar doğuracağına dem vurmuş güzel bir yapıt olması.
Piyanist, hayat güzeldir , çizgili pijamalı çocuk gibi savaş ve açlık üzerine olan filmleri beni çok etkiliyor keşke hayatımızda hiç savaş veya açlık olmasa