Erken farkedip süper soru seçtin be KS
Bu kadar hızlı olma
Radyoculuk zamanlarımda patron malatyalıydı
Bir gün bolyağlı güveçte bir kebap getirdiler off
Boşversenize sayın hiçbir samimiyetim olmadığı uzaktan bildiğim bey
Kadayıfa döndük
Olgun molgun yemeyelim
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!bir sürüüü nerede o sürü ya oyuncu olmaya çalışan tiktokçuları youtuberları oyuncudan sayıyorsanız o başka tabi kimse kalkıp ta 15-16 yaşındaki oyuncuyu başrol edipte lise dizisi çekmez hadi çekti kim izleyecek. Not defteri pis yedili yi hiç bir gerçek liselilerle çekilen lise dizisine değişmem mesela
Ben bir ara 7 ya da 8 bölüm Lise Defteri adlı diziyi çektim. Gerçekten dediğin gibi başta Emre Altuğ olmak üzere pek çok oyuncu lise çağlarını çok çok geride bırakmış oyunculardı.
Fakat şöyle bir gerçek var; eğer gerçekten liseye gidilen yaşlarda oyuncularla çalışmak istersen, ki onlar profesyonel oyuncular olmak durumunda, o zaman da zaman zaman problemiyle karşılaşılır. Yani dizi gibi, kimi zaman 24 saat çalışılan bir ortama, 18 yaş altı oyuncuları getirip çalıştırmak neredeyse olanaksız. Diyelim ki, eğitimli değil ama anadan doğma yetenekli oyuncular, ama bu kez de okullarını ne yapacağız? Bir dizi cumartesi pazar günlerinde çekilebilmiş olsa, ne ala.
Peki, ne yapılabilir?
Bu tip diziler, yaz aylarında çekilip, 13 bölümlük bir sezon tamamlanır ve yayına girer. Ama maalesef günümüz Türkiye'sinde kimse böyle bir yatırım riskine girmiyor.Batı'da yapıldığı gibi bir bölüm pilot çekilip görülebilse, o pilot bölüm "focus grup" denilen örnek izleyici kitlesine gösterilebilse ve oradan gelecek geri bildirimlere göre revizyonlar yapılsa keşke. Ama yıllardır bu işin içindeyim, böyle bir örnek görmedim maalesef. Belki vardır, ben duymadım. Sadece bir kez, benim de içinde bulunduğum ama maalesef gerçekleşmeyen bir proje için hikaye üzerinden böyle bir çalışma yapılmıştı.
Batı'da, pilot bölümler o focus gruplara gösterildikten sonra gelen tepkiler üzerine dekorun, hatta baş rol oyuncusunun değiştiği bile görülmüştür. İzleyiciden senaryo üzerine görüşleri alınır.
Ah keşke... Haklısın demekten başka çare yok. Belki bir gün...
@ksBence işte doğru düzgün bir bilen yorumu
Adam her cümlede tecrübe kokuyor. O diğer yazım hatası dolu yorumunu eleştirdim diye beni engelleyen bir bilen müsveddesi okusun ders alsın. Sayın hocam saygılarımı sunup teşekkür ediyorum yoruma değer görüp mesai harcadığın için