Exxen'in başarılı olacağını sanmıyorum. Daha üye olurken bir çok kişi sorun yaşıyor ve burada bununla ilgili kaç tane soru gördüm. Adını soyadını yazıp hatalı format diye hata verdiği için üye olamayan, üye olup pişman olup 7 gün dolmadan üyeliğini kapatmak isteyen ama sistem hatasından dolayı kapatamayan insanlar var. 200 milyondan fazla kullanıcısı olan ve sorunsuz çalışan Netflix mi sorunlu Exxen mi dersen Netflix. Yeni sistem hataları olacak diyenler var eyvallah öyle ama bu kadar basit hatalar veren bir sistem amatörler tarafından yapılmıştır demektir. Yoğunluk diye bahane uydurmuşlar yapılan yazılım onu ayakta tutacak kaldırabilecek bir donanımsal bir sistem üzerinde çalışabilmesi lazım ki bu da sunucu sistemleridir. Düzgün kurulmayan bir sistemde sorunlar olur. 900 Milyon TL yatırım yapmış 900 Milyon TL'yi bana verse ben bu sistemi çok iyi yapardım açık ve net söyleyebilirim. Bu kadar yatırım yapıp sistem yoğun kaldırmıyor demek çok amatörce, bir bilgisayar mühendisi olarak benim fikrim bu yönde
4-5 günde 700 bin üyeye ulaşmış olması önemli değil. o kadar reklama göre bence üye sayısı az bile. Önemli olan 1 hafta ücretsiz denemeden sonra bu içeriklere kaç kişinin para verip üye olacağı.
Daha çok yeni bir platform ve çok eksiği var. Zamanla eksikleri tamamlandıkça daha iyi bir platform haline gelebilir diye düşünüyorum.
Netflix'e rakip olur mu. Açıkçası çok sanmıyorum.
Ne zaman netflix gibi kendine özgü içerikler yapmaya başlar ve kaliteli yapımlar üretirse o zaman rakip olma şansı olur.
ama şuandaki durumuyla netflixe rakip olmayı bırak yanından bile geçmez diye düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Netflix'i geçer mi bilmiyorum ama Exxen şu an gayet başarılı gidiyor bence. Dizileri, filmleri ve programları ile izlenebilecek bir kıvama geliyor. Netflix büyük bir platform evet ama pahalı bence. Exxen bana daha uygun geliyor. Açıkçası ben daha da başarılı olacağını düşünüyorum Exxen'in.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben Konuşanlar için Exxen üyeliği aldım ama dizilerini de izliyorum. Özellikle Leyla Mecnun dizisinin tekrar Exxen de yayınlanması çok iyi oldu gerçekten. Netflix dünya çapında izlenen bir platform Exxen'i yarıştırmak doğru olur mu bilmiyorum. Bence şu an Exxen gayet başarılı gidiyor daha da büyüyeceğine eminim.
Konuşanlar dışında dikkatimi çeken bir içerik ne yazık ki göremedim. Netfilx dünya çapında kaliteli içerik üreten bir plartfom. Sanmıyorum geçmez. İnsanlar şu an merak ettikleri için para veriyorlar 1 ay sonra istatistikler de gözle görülür bir azalma olur.
Exxen > Ağ Exxen'e abone olan insanlar > Balık Bilmem anlatabildim mi 😉 yemlerini iyi süslemiş acun, karadenizde tutulanlardan bile daha çok balık bereketi görecek.
Acunn Exxen'le fena bir giriş yaptı. Sitenin verdiği hatalar ilkokul birinci sınıf yazılım hataları, buradan feci bir gol yedi bir kere... Fakat akıllı adamdır, bu onu durdurmaz. Şu anda bu tür digital platformların gelecek olduğunu gördüğünden TV8 tarafını yavaştan Exxen'e taşıyacağını düşünüyorum. Dolayısıyla şu an içerik sayısının az olması çok da önemli bir kriter değil bence. Mevzu acele edip kötü başlaması, ama burası Türkiye, Acun sevilen popüler bir kişilik, eminim kısa sürede kendini toparlar. Konuya gelince bence Acun Netflixi söküp atamaz ama yerli alternatiflerine rakip olabilir. Şu an için hedefinin bundan öte olduğunu da sanmıyorum zaten.
Şu a seçeneğini seçenlerin net söylüyorum aslada yanılacağımı düşünmüyorum.
Ya hayatlarında hiç netflix kullanmadılar ya da hiç exxen'e bakmadılar
o üye sayısının hepsi de bak bir tane bile es geçmiyorum hadi acunun ekibini es geçeyim, denemek için alındı, %90'ı iptal edecek ama iptal etme seçeneği yok ki yasalara aykırı bir şey bu, insanları şu an zorla üye tutuyorlar,
içerik desen berbat, dizileri desen flash tv oyunculuk, içerik sayısı desen felaket az, platformun sağlığı desen berbat düzeyde
netflixmiş ulan yan yana gelmesi bile exxenden haberdar olmayan guruhların ya da dikkat çekmek için yazan insanlardan ibaret,
exxen puhu tvyle yan yana gelirse şükretsin
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Exxen'e üye olanlar, Acunun dandik yarışmalarından parlayan dandik üstü dandik starımsıların ergenüs beyinli fanları. Aylık 9.9 TL olunca tüm ergenler oraya doluştular. Exxen'in sayfasına gir ve içeriğine bir bak. Program namına hiçbir şey yok. Mesut-Ali Biçim Barış-Nisa Orkun ... Bütün youtuberlar ve fanları olan tipler. Toplasan iyi-kötü 10 tane bile program yok içinde. Acun ergen parası topluyor işte. 1 milyon ergen toplasa. Ayda 10 milyon yapar. Keriz parası. Bence güzel. Bu parayı da zaten kendinden 30 yaş küçük sübyanlarla yiyiyor. Sorun yok bence.
Acun iyi başladı ama üye olanların biraz da meraktan üyelik aldığını düşünüyorum. Kalite konusunda çıtayı belli bir seviyede tutamazsa bu proje elinde patlayabilir ki kendisi de bunu sürekli dile getiriyor zaten.
Ciddi ciddi Netflix geçe bileceklerini söylüyorlar ya bir gülme geliyor adamlar taban fiyat uyguluyorlar exxen reklamlarla bile 9 TL bilmem anlata bildim mi? YouTube fenomenleri ile olmaz bu iş maç yayınlarını alırsa tamam derim ama böyle ergen veletleri ile bu platform ayakta kalmaz. Tolga Çevik ve Hasan can Kaya için üye olanları çıkarın ful ergen veletler ile kalacak ve globale açılmadan bitecek furya.
sadece 2020 yılının ilk çeyreğindeki yeni üye sayısı bile 16 milyon , toplamsa 183 milyon olan Netflixle değilde Netflix Türkiye ile yarışabilme ihtimali dahi düşüktür, netflix köklü bir platform ve çok kaliteli exxen yeni kurulmuş içeriği çok az ve kalitesiz
Sadece 5 yıl veriyorum. 5 yıl sonra kimse hatırlamayacak bile. Sağdan soldan içerik toplamakla, düzgün altyapı kurmadan ortaya çıkmakla, hem para alıp hem de reklam izletmekle mi Netflix'le yarışacak? Exxen'in bütçesi, Netflix'in bir film ya da dizi için ayırdığı bütçeden az.
İkisi ayrı şeyler bence, acun daha çok televizyon kanalı gibi kullanır platformu mesela televizyonda yayınlanmayan programları orada yayınlamak için kullanırm örneğin konuşanlar programı gibi. Ayrıca acunda hiçbir zaman Netflixi silip atacağım diye düşünmemiştir.
Öncelikle üye olanların çoğu bedava üyeliği kullanıyor bu 700000 sabit kalmaz bence netflix 1.7m sadece Türkiye için geçerli dünyada netflixin en yakin rakibi disney ve netflixin yarısı kadar aboneye sahip bu yüzden exxenin üye sayısı netflixin umrunda bile değildir 😀
1.7 milyon Türkiye sınırları için geçerli diye tahmin ediyorum... Cevabım şudur Türkiye sınırları içerisinde neyflixi silip atabilmesi için en az %80 Netflix dizisini yayınlaması lazım... E bizim insanımız sever böyle sidik yaristirmayi exxene sahip çıkacaktır 👍🏾
Netflix varken başka bir platformdan da bir şey izleyemem. Netflix şu an en iyisi ve en iyisi olarak da kalmaya devam edecektir. O kadar harika bir platform ki, dünyanın en iyi dizileri ve filmlerini transfer edebilecek güçtedir. Her yıl kendini geliştiren bu güzel platformu asla bırakmayı düşünmüyorum. Hele ki Türk yapımı basit bir platform içinse bunu hiç düşünemem. <3 :)
olmaz öyle bir kaç youtuber alıp bir iki dizi eklemekle... Gerçi aldığı youtuberlardan bri tanesinin sağlam takipçisi vardı da şimdi o kadar takipçisinin büyük bir kesimi adamı izlmeyi bıraktı youtbe tarafında ki videoları birden bire silip exxen e aktarınca.. Benm için farketmez... Ben P2P ciyim... Torrentte her istediğim nevcut...
Ben sırf katarsis için üye oldum ama izleyene kadar neler çektim. Yayın açılmadı. Açtım dondu. Sonra tekrar açtım. Tabletten zaten izleyemedim. Telefondan açtım.
en sonunda hesabımı sildim. Hiç bir düzen yok şu an. Sistem oturmadan yayına başlamışlar. Beklentileri karşılamadı.
Exxen çok saçma bir platform Netflix ile yarışamaz bile içerikleri saçma sapan zaten sistematiğide bir tuaf üye olmadım ama olanlar hep şikayetçi gördüm bir kaç yerde Acun'un platform açması çok saçma olmuş bir de netflixe rakip olmaya çalışıyor komik insanlar üyelik iptali bile yapamıyormuş böyle platformu olur her şeyi para bu adamın
Şaka falan mı bu Netflix global dünya standartında içeriği olan bir platform Exxen 3-5 Türk youtuber topluğu 1 ay alan bir daha almazsa nasılsa dönüp youtubede aynı içeriği ücretsiz çekmek zorunda kalacaklar kıyaslamak bile çok saçma blue Tv ile falan kıyaslasan neyse
2 seçenek de değil bu arada benim de yanlış anladığım konuya açıklık getirelim 900M₺ yıllık bütçe Exxen 900M₺ ye kurulmadı vee Netflix bitirmesi çok zor adamlar acun dan daha güçlüler en fazla yerli platformları bitire bilir ya da rakip ola bilir.
acunun kıytırık dizileri ancak kıytırık kişileri çeker, türk halkının da kalitesi belli. Yaşayıp giderler birlikte, ben netflixteki türk dizi ve filmlerini bile izlemiyorum, türkiye yeşilçamı bile daha güzel.
Türkiye içinde Exxen Netflix i geçebilir ancak silip atması mümkün değil. Exxen yerli bir kanal olarak kalacak bence. Netflix gibi bir dünya devine kıyaslayamayız.
acun netflixe rakip olmak için çıkarmadiki hem içinde max 50 içerik olan platform netflixle nası kapışsınbide para verip reklam izliyosun allahım ya amazon prime alırım 8 tlye hem 100 lerce içerik hem amazonda ayrıcalık hem twich beleş abonelik sponsorlu gibi oldu ama :D neyse işte kel işi biliyor
Exxen yıllık geliri 900 milyon dolar Netflixin 1 filminin geliri 900 milyon dolar tabi şu an yarışamaz görünüyor ama ileride çok daha gelişirse bilemem
o da biraz abartı olmuş :D disney istese netflixi alabilecek güçte. hbomax gibi bir ortamı kurdular ve süper kahraman filmleri orada yayınlanacak. netflix eski içerikleri barındırıyor şu an hep aynı rutin şeyler var. exxen bunların yetişmesi 40 fırın ekmek yese de yine yetişemez..
ben satışlar anlamında konuşmadım zaten. firma bünyesi büyüklüğü hakkında konuştum :D ikisi apayrı platformlar. Ona kalırsa 21st Century Fox film stüdyosu , Fox un %60 ihalesi disneyde ve National Geographic kanalları ve 300ü aşgın uluslararası kanal işleten firma :D Hangisi daha büyük sen karar ver.
@reversengineer bir firma varlığı var diye büyük olmaz. bir firma yaptığı satışa göre büyüklüğü ölçülür. çünkü kazancı varlığınız değil satışınız belirler. ve sizi tanımlayan herkes varlığınızla değil satışınızla tanımlar. netflix amerikada çok satıyor ve artık avrupa pazarında da büyüme kaydetmeye başladı. disney ise o kadar kanala sahip olmasına ragmen satışlarda geride. kanalın az olsun içeriğin değerli olsun.
Youtuber izleyecek olsak youtube izlerdik. Reklam izleyecek olsak tv izlerdik. YouTuberları doldurmakla olmuyor. Netflixin 1.7 m abonesi olduğuna da inanmıyorum.
5 günde 700 bin Abone sayısına ulaştı deyip exxen netflix e rakip oldu demek komik. Deneme sürümü olmasa para verip satın alanların sayısı ne olurdu merak ediyorum
Netflixe her ay para ödüyorum fakat exxen’i bedava yapsalar bile netflix kullanıcılarının izleyeceğini sanmıyorum. Netflix bir kalitedir. 190dan fazla ülkede yayınlanan son derece kaliteli dizi ve filmler vardır. Orada bile Türk yapımı saçma sapan diziler görmek beni mutsuz ediyor. Koysalar mesela Şahsiyet’i gurur duyarım. Ama yok illa ki kalitesizliğimizi 190 ülkeye ispatlayacağız. Demem o ki exxen sadece Türkiye de devrim yapar sonra da mum misali söner gider...
Netfilix içerik itibarı ile çok farklı ayrı bir dünya , exxen ülkemiz adına gayet başarılı bir çıkış yaptı henüz çok erken ahkâm kesmek için izleyip beraber görelim derim.
İçeriği sacma geldi ama tiktokerlar falan olursa izleyici kitlesi cok olur diye dusunuyorum cocuklar deli gibi izliyor cunku ama netflix kalitesi ayrı tabiki
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ya bu ne saçma kıyaslama. Gerçek at ile oyuncak ayıyı kiyaslamissiniz. Ayrıca netflix in abone sayısı en son 185 milyondu. Neyin saçmalığı bu. Exxen in bütün bütçesini Netflix sadece bir tane Netflix yapımı filme harcıyor.
@ozelguvenlik15750 tamam acun yapsın birşeyler, başarılı da olur ama en fazla blu TV kadar olur. Daha 3 günlük siteyi uygulamasi bile olmayan bir şeyi bütün dünyanın kullandığı Netflix ile kıyaslamak. Messi ile Messi'nin yeni doğmuş oğlunu kıyaslamak gibi hangisi daha iyi futbolcu?