Acun Ilıcalı, Exxen'in 3 günde 500 bin aboneye ulaştığını açıkladı. Düşünsenize, 5 senedir ortamda olan Netflix'in bile 1.7 milyon gibi bir sayıda abonesi var ama Exxen 3 günde 500 bin aboneye ulaşmış.. Gain mesela ücretsiz ama 350 bin abonesi var.
Valla başarı diyeceğim ama içerikleri hiç beğenmediğim için bakmadım bile.
Exxen, 3 günde 500 bin abone sayısına ulaştı! Exxen'de yayınlanan içerikler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bizim millet acunu daha ne kadar zengin edecek merak ediyorum. Yorumlarda aleynaya, survivor yarismacilarina para veremem diyenlerin hepsi uyelik almis anlasilan. Bizim milleti anlamak mumkun degil gercekten. Ya da ilk bir hafta ucretsiz ya izleyip cikmayi dusunduler ama bildigim kadariyla uye iptali yokmuş. Blutv falan daha kaliteli bence. Uye olmadim reklam yaptıkları icerikler cok boş. Keske boyle seyler yapmak yerine faydali icerikler koysaydı. guzel belgeseller, tarihi icerikler. Unlu tarihcilerimizi alip program yaptirabilirdi. Bilimsel konularda cok guzel icerikler hazirlanabilirdi. Dunyayi degistiren kisilerkn hayati anlatilabilirdi, film yapılabilirdi ya da anlatilabilirdi. Hangi icadin nasil çıktığı gibi mesela. Boyle yararli seyler olabilirdi diyecegim ama bizim millet ragbet etmezdi. Bu icerikler olsaydi 3 gunde 5 bin kullaniya ulasirdi ancak. Acun isi biliyor, halkini taniyor ne kadar bombos bir millet oldugunu biliyor o yuzden bombos icerikler hazirlamis zaten. Bu yuzden acuna da kizamiyorum. Nabza gore serbet veriyor.
1 yılda harcanan 900 milyarlık bütçe ile yapılan ve ortaya çıkan bu ise olmamış. Netflıx'e rakip olacak kapasitede ve seviyede değil.3 günde değil 1 günde 500 bine'de ulaşsa millet meraktan ve Türk firması olarak temsilen o 500 bin aboneye ulaşıyor. Yabancılar yapıyor bak bizde yaptık demek için destek amaçlı yapıyorlar bunu. Bir Netflıx değil. Birde deneme süresi var bu artış o yüzden ya bitince ne olacak paramı ödeyecekler sanıyorsun 500 bin dediğin bak nasıl düşüyor 200 bine. Emek var ama kalite yok exxen'de. Ben şahsen kaliteyi tercih ettiğimden dolayı exxen'i tercih etmem, abonede olmam.20-30 tl daha fazla veririm daha kaliteli bir platform seçerim paramın son kuruşuna kadar bana keyif veren eğlendiren hakkını vereni seçerim.
@karakteristt ordaki aslında 900 milyarlık derken yeni para birimini kastetmediğimi zaten anladınız ve düzeltmek için yazdınız teşekkür ederim. Anladınız siz.
İnternet & Teknoloji konusunda 544 cevap paylaştı.
Millet kayıt olurken sorun yaşıyor. Kayıt olup kapatmak isteyen kapatamıyor 7 gün geçmeden kapatmam lazım diye sorular soruldu burada çok basit hatalar veriyor ve 900 Milyon TL yatırım yapılan bir projede böyle sorunlar çıkması normal değil. Bildiğin amatörlere iş yaptırmış baştan savma iş yapılmış demektir.11 yıldır sektörde çalışıyorum bilgisayar mühendisiyim 900 milyon TL'yi bana versin en alasını yaparım o kadar da net söylüyorum. Netflix'te arka tarafta yapay zeka ile eğitim yapılıyor. Afiş resimleri düzenli olarak beğeni tıklanma durumuna göre değiştiriyor. Bizimkilerin yaptığında ise kullanıcı adı soyadı girince hata veriyor. Hesabı kapatmak isteyine hata veriyor şaka gibi :)))
İnternet & Teknoloji konusunda 438 cevap paylaştı.
Ben tam olarak izlemedim ama guvendiğim eleştirmenlerin yorumlarını takip ettim. İnanilmaz kötüymüş hatta izleyici yorumlarında şu an gündem Haluk Bilginer'in yer aldığı projenin rezaletliği. Haluk Bilginer'e aramizda halk olarak para biriktirip verelim şu projeden çıksın diyenler bile var. Acun arkasında siyasi güç olan biri kendi medyası da var bu olanakları destekleri olmasa bence bu proje Acun'u batırabilirdi. Kendi de projeye çok guvenmedigi için normalde dijital platformlarda reklam olmazken her bölüme 12 reklam koydurmuş.
Exxene üye olmadım lakin dizilerinin fragmanlarını beğenmedim. Benim ilgimi çekecek tarzda bir dizileri yok. Ben kaliteyi daha yüksek bekliyordum. Öyle bir aşamada açıkçası tv deki dizilerden daha iyi ve kaliteli işler bekliyordum. Netflix deki Black mirror, Stranger things, Queen Gambit, Anne with an E ve daha bir sürü dizi var. Biraz daha iyi bir dizi olur diye düşündüm ya da Atiye gibi bir dizi de olabilirdi. Şahsiyet tarzında da olabilirdi. Biraz daha iyi diziler yapılabilirdi. Youtube daki fenomenlerin sırf takipçilerini çekmeye yönelik yapılmış ve onları dizilerde oynatmışlar. Oyunculukları berbat. Iyi oyunculara da berbat senaryo vermişler. Açıkçası bu kadar izleneceğini tahmin etmiyordum. Ve youtube da öğrendiğim kadarıyla reklamli ve reklamsız izlemek için ekstra reklamsız için 10 tl daha veriyorsun. Saçmaliga bak.
Öncelikle çoğu denemek için abone olup bırakıyo, ayrıca bi hesabi 5 aile üyesi kullanabiliyo diye 100 bin kayıtı 500 in gibi gösteriyorda olabilirler, ya da bu bir PR çalışması da olabilir. Yani 15 bin küsür kişi abone oldu varsayalım. 500 bin diyerek reklam kasmak istiyorda olabilirler. Başarı olup olmadığını 3 ayın sonunda görücez.
Bizim coğrafyamızın kırılmaz noktasıdır yaylım düşünce sistemi. Bir nesne kötü ise doğudan batıya kaideyi bozmaya istisnalar haricinde kötüdür. Acun şimdi din değiştirsin, fan denilen ruhi mutasyona uğramış organizmalar Tanrı'nın yokluğunu kanıtlamak adına kelime-i şehadet getirir
Çöp. Acun’u bu platformla ilgili sadece bir konuda destekliyorum, o da ilerde yurt dışına vs açılırsa. Eski dizilere koysun rusça, arapça, ispanyolca, rumence, ingilizce altyazıları yurt dışından yüzbinlerce belki milyonlarca üyesi olur. Bir de çok acemi işi olmuş diyor kullananlar sitenin tasarımı için. Youtuber’ları zengin edeceğine uygulamanın altyapısını iyileştirseymiş keşke.
Tebrik edilecek ya da alkışlanacak bir durum yok burada. Yapılan eylemin insanlığa katkısı yoksa o konu tartışmaya kapalıdır. Kendine hayrı var belki fakat algı yaratıp diğer markalarla yarışmak adına insanların kullanılmasını ne etik bulabiliriz ne de ahlaki. Ne hikmet ise işe yarar şeyler hep arka planda kalıyor. Hoş artık normalleşti!
Öncelikle Acun'un böyle bir iddası bulunmadı. Netflix'e rakip olmak gibi bir hedefi olmayan bir şekilde açıldı. İçerikler gayet güzel. Ben hayatımda Netflixi açtım ve aynı gün kapadim. Saçma sapan içerikler bedava verseler izlemem. Yerli yapımlara destek açısından Exxen kullanırım.
Ayda 9,90 çok uygun bir fiyat ama yine de 3 günde 500.000 olduğuna dair resmi bir belge var mı yoksa milleti gaza getirmek için atma ziya durumu olabilir mi? Ya da ilk 7 gün ücretsiz dolunca çoğu iptal eder aboneliği.
Bence böyle bir abone sayısı şimdilik mümkün değil ama öyle açıklama yapmalı ki millet merak edip almalı.
Kardeşim önceleri parasız seyir etdiyim bir şeylere neden para vereyim ki aptal olmam lazım bence benim ve acun beye televizyon yetmedi galiba birde YouTube seyircisini de alayım dedi unuttuğu bir şey var YouTube seyircisi parasız olduğunu için seyr ediyor
İnsanlar biseyi anladığı ya da işine yaradığı için değil, çağdan geri kalmamak adına sürü psikolojisinde sürdürüyor. bence bunun izahı bu.. o 500 bin kişinin yarısından çoğunun merak ve desinler için abone olduklarinlarindan eminim
Millet merak etti bakmak icin kayıt oldu o kadar 7 gün ücretsiz 7 gün sonra kimse bakmaz birisi instagram da sihirli annem dizisini paylaşmış o kadar saçma sapan bir sey olmuş ki diyecek bir sey bulamadim yani
Youtube de bir video gördüm içeriklerini beğenilecek gibi değilmiş eksikleri de çokmuş bi göz gezdirdim şahsen bende beğenmedim ileri ki zamanda düzelirse belki bi ihtimal ilgimi çekerse üye olmayı düşünürüm
bu işin açıklamasını yıllar önce duymuştum. taze b. k'a sinek çok konarmış.5 sene sonra görelim exxen'i. ayrıca aynı fiyat'da değiller. aynı paraya üyelik satsın önce sonra netflix ile kıyaslansın.
Çoğu ilk hafta ücretsiz olduğu için abone oldu bence xbchch Ayrıca reklamın iyisi kötüsü olmazmış gerçekten onu anladım sevmeyen kişi sayısı çok iken bu kadar abone...
Meraktan ve reklamlar sayesinde bu gibi çıkışların olması başlangıç için normal. Bu yavaş yavaş düşecek önemli olan kaçını elinde tutabileceğin ve kaçı aktif olacak.
Seda sayan, Ece erken, Hande Yener, demet akalın ve birkaç kişinin daha olduğu film veya dizi var bilmiyorum tam ne olduğunu ama böyle bir kadro başka hiçbir platformda görülmez 😂😂
İnternet & Teknoloji konusunda 528 cevap paylaştı.
Üyelik aldım ama sadece tabletim de adam akıllı açılıyor diğer tüm cihazlarımda problemli açılmıyor. Şunu düzeltmedi 5 ocak geldi hala abone sayısından bahsediyor
Acun istediği kadar tanınmış yüzleri yanına alsın bana hitap etmiyor o ünlüleri de düşürüyor mesela murat boz ona takılmasa belki şu an başka olurdu adamın sabit elemanı oldular :D
Netflixi bir yıldan fazladır kullanıyorum ve memnunum, en sevdiğim özelliği reklamın olmaması... Reklamsız bir blatform her zaman benim ilk önceliğimdir
elinde delil var mı benim youtube kanalım 55555555555555 kadar üyesi var inandınmı hayır birde 500 bin bile olsa bedavaolduğu için içi boş grünce herkes gider zaten
Her şeyiyle çok kalitesiz bir çalışma olmuş. Umarım doğru bilgi değildir ya da doğruysa umarım bunu fırsat bilip bir an önce kaliteli bir site kaliteli uygulamalar kaliteli içerikler ve dahasına ulaşırlar.
Yalan arkadaşlar böyle haberlerle abone oluşturma çabasıdır bu kanmayın çoluk çocukla platform olmaz millet oscarlık aktörleri oynatır bizimki YouTuber çok az izleyenler ergenlerdir büyük ihtimalle 😃
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eskiler ne der PR yapıyor ajun bey araştırsalar bulurlar Türk milletini tanıdıysam 20 liralık üyeliği olan boş bir uygulamaya bu kadar rağbet etmezler.