Uzun metraj bir film için ajanstan oyuncu kiralamak maliyetli mi? Normalde vereceğin paranın 2-3 katını verirsin diyenler oluyor net bir bilgisi olan var mı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Değerli kardeşim,
Hayırdır, bu soruyu niçin soruyorsun? Bir uzun metrajlı filme mi hazırlanıyorsun? Eğer öyleyse bu gibi sorulara cevap verecek, piyasada iş yapan, tecrübeli bir yapımcın, yapım sorumlun olması gerekli.
Yeni de cevaplamaya çalışayım.
"Normalde vereceğin paranın 2-3 katını verirsin diyenler oluyor," diyen kim? Sektörden mi?
Değerli kardeşim, çekeceğin film için bir bütçe çalışması yapmalısın. Bunun için de sektördeki fiyatlara hakim bir yapım sorumlun olmalı. Bu bir.
İkincisi; ne tür bir film yapıyorsun? Küçük bütçeli bir film mi, yoksa gişe peşinde koşan bir komedi filmi mi çekeceksin.
Eğer küçük bütçeli, hele ki ilk filmini çekiyorsan pek çok oyuncu, hatta ismi bilindik oyuncular, eğer projene inanıyorsa inan gelip senden beş kuruş almadan filminde oynayacaktır.
Ben bir kitap yazdım, adı: Ben Bir Dahiyim Ama Henüz İlk Filmimi Çekmedim.
Bu kitapta ilk filmini çeken arkadaşlarımın hikayelerini;ceplerinde beş kuruş olmadan nasıl film çektiler; ulusal ve uluslararası festivallerden hangi ödüllerle döndüklerini anlattım. Eğer merak edip alırsan, aradığın pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabilirsin.
Hikayelerini anlattığım yönetmen arkadaşlarımın adlarını ve filmlerini de ekleyeyim, tamam olsun.
Sana bol şans ve başarılar diliyorum.