Şimdi eskiden bir soru sorardık. 1 kilo demir mi ağır? 1 kilo pamuk mu diye... Herkes Pamuk derdi... :) :) ama bu soruda şu vardı 1 kilo ve ağırlık. Herkes kapladığı alanı hayal ediyordu. Şimdi 1 Litre Benzin ile 1 Litre su Aynı ağırlıkta değiller, Benzin daha hafif ama ikisine de bakarsan her ikisi de akışkan sıvıdır. Kadın bedeni ile Erkek bedeni de buna benzer, 70kilo bir erkek üstteki kedi gibi zayıf olurken 70 kilo bi kız da alttaki gibi olmasa da yakın olur. Çünkü erkekler daha uzundur, erkeklerin kemik yapısı daha iridir, yani yaratılıştan farklıyız.
70 kiloyum ama inanmıyorlar bana boy önemli rol oynuyor bu konuda mesela 1,60 boyunda 70 kg olan bir kadın kilolu görünürken benim gibi 1,70 ve üzeri olan bir kadın 70 kg da hafif balık etli ya da zayıf bile görünebilir.
Merhaba ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. Diyetisyenim ve hayatı dengelemeyi çok seviyorum. Canım arkadaşım, bu çok esprili bir paylaşım olmuş, çok güldüm! 😄
Aslında bu durum vücut kompozisyonuyla ilgili. Kas kütlesi ve yağ oranı erkeklerde ve kadınlarda farklılık gösterdiği için, aynı kilo farklı görünebiliyor. Her beden eşsiz ve güzel! 😍 Dengeyi bulmak en önemlisi. Yardım istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme olur mu? Sevgiler! ✨