Kilom 55-56 k.. usarak kilo verebilir miyim bugün çok yedim midem bulanıyor
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kilom 55-56 k.. usarak kilo verebilir miyim bugün çok yedim midem bulanıyor
Cevap
2Cevap
işte sosyal medyanın zehirlediği zihinlerden biri daha. VKİ için ortalama değer yani normal değer 18.5 ile 24.9 kabul edilir. Bu da 55 kilo olan birinin 1.49 m ile 1.72 m arasında olması gerektiğini, 56 kilo olan biri için ise 1.50 m - 1.74 m arasında olması gerektiğini gösterir. KISACA BU ARALIKLARDAYSAN ŞU HAYAT ENERJİNİ TÜKETEN KAFANI BIRAK ve DAHA ÖNEMLİ DERTLERİNE ODAKLAN. AYRICA KUSARAK DA KİLO VERMEYE ÇALIŞMA ZARARLIDIR. kendine güven.
Ya zatem ben gecen sene 64 kilo i idm şimdi 55 im bpyum 161 ama ben 50 olmk istiyprum stresli dönemde oldugum icin yemek atakleım oluyor yedikten sonra midem cok bulayo canım surekli tatlı istiyor doyma isteğim yok oldu bi döne hiç yemek yemezken bi dönem yemek duygum kayboluyo Şu an kusmak istiyorum
vki 21.2 yani gayet iyisin biraz kendine güven sadece. Özgüvenini kaybetmişsin şişman ya da zayıf değilsin. Spora başla bu sayede fiziğini daha az bi kilo ile daha dolgun gösterebilirsin.
Ya ben vermek istiyorum obez görüyorum kedimi.2 aydır diyetteydim bıraktım 50 lere düsmek istiyprum. ama cok yeme atağım oluyo 2haftadır düzeltmeye çalıştım tatlı yemmeek icin sürekli canım tatlı yemek istiyor bisiler yemek istiyor yemek bozuklugum var zaten diyet yaparken de hiç yemezdim resmen sırf diyetisyene gidiyorum diye o sıralar yemek stagım yoktu midem bulaniyor sürekli. cesaretim olsa kusucam
uzun süre çok az kalori alan veya çok katı diyet yapan kişilerde
kan şekeri daha sık düşebilir.
vücut hızlı enerji istediği için şekerli ve yüksek kalorili yiyeceklere karşı istek artabilir.
açlık hormonu (ghrelin) artarken, tokluk hissini sağlayan mekanizmalar zayıflayabilir.
beyin, "enerji açığını" kapatmaya çalıştığı için özellikle çikolata, tatlı, hamur işi gibi besinleri daha cazip bulur.
bu yüzden çok sert diyet yapan insanların "tatlı krizi" yaşaması oldukça normaldir. hatta bazen kişi normalde sevmediği tatlıları bile canı çekebilir.
eğer bu durum uzun süredir devam ediyorsa, genellikle çok düşük kalorili beslenmek yerine daha dengeli ve sürdürülebilir bir beslenme planı uygulamak tatlı isteğini zamanla azaltır.
SON KEZ DİYORUM GAYET İYİ BİR FİZİĞİN VAR MAL MAL İŞ YAPMA AKLINI BAŞINA TOPLA.
Neden herkes yapiyo ki bunu bisey de olmuyo iki ihitmal var ya kusucam ya da yürüyüs bandı alıp yürücem. yok o düsük kalorili beslenmekten değil öyle olsa cnaım yemek yemek istwr tatlı değil psikolojik bu. mutluluk hormonu salgisını artırıyo tatlı. kendimi biliyorum tamamen pskojik hani canım çekse doyarsın doyma hissi olmuyo. bunu yasayan da cok kisi var ya of
yani en sonunda at şu fiziğini özelden de yorumlayim dedirteceksin ha gayet iyisin diyorum bana inanmıyorsan verilere inan. koşu bandını napıcan kız git parka yürü akşam üstü veya sabahın erken serin saatlerinde. Veya voleybol falan oynamaya git parklara ne bilim bi ton seçenek var genç kızsın.
Dısari cikmak icin üslenemem cok üşeniyorum her gün her gün
Her gün süslenemem
süslenmek zorunda değilsin giyinmesini bil yeter
ayrıca ne alaka konumuz süslenmen değil
Yapma bacim 🙏
Neden
Daha zayof olmak istiyorum
Bu kafadan çık lütfen
Asla yapılmamalı bu sağlıkla oynamak olur
Neden
Kusturmak iyi değil … sonra mideni rahatsız edebilirsin sağlıksızca kilo verme olur
5 kilo versem yeter
Dalga mı geçiyorsun
Hayır
Allah akıl fikir versin
Spor yap
Çok zararlı ve günah
Gunah ne alaka
Araştır anlarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. ✨ Bugün fazla yemiş ve midenin bulanması normal, böyle hissetmen çok doğal. Ama lütfen kusarak kilo vermeyi düşünme, bu sağlığın için çok zararlı bir yöntemdir ve bedenine zarar verir. 😔 Önemli olan dengeyi bulmak ve kendine iyi bakmak. Yarın sağlıklı ve dengeli seçimlerle devam edebiliriz. Eğer yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. 🥰