Kokoreç ve midye dışında çok sakatatla aram yok, daha doğrusu ciğer sevmem ama genelini denemedim, bizim evde öyle beyin böbrek dalak vs. yenmez
Ama mumbar ve şırdanı özellikle merak ediyorum
Kokoreç ve midye dışında çok sakatatla aram yok, daha doğrusu ciğer sevmem ama genelini denemedim, bizim evde öyle beyin böbrek dalak vs. yenmez
Ama mumbar ve şırdanı özellikle merak ediyorum
Cevap
7Cevap
Mide ile başlayalım, Dinen yenmesi sakıncalı bir türdür. Midyeyi bir araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın, ben sağlıksız bir ürün olarak görüyorum ve hemen en son ne zaman yediysen SON olsun. Gerçekten yememen gereken bir ürün.
Mumbar ise ben çocukken yerdim annem yapardı, çok da güzeldi çok da severek yerdim. Daha sonra bir ara bu bağırsağın çiğ halini görünce, anne bu ne? dedim o da işte temizleyecem ki mumbar yapayım dedi. Dedim kendine göre yap :)))))) Yani o gündür ne bunu ne de işkembeyi ağzıma sürmem. Bende belli bir yaştan sonra tiksinme geldi.
Şırdan yemedim, yiyebileceğimi hiçççç sanmıyorum.
Kokoreç de ne olduğunu bilerekten bir arkadaşım zoraki götürmüştü, inan gözlerimi tepeye dikerek yedim. Valla baharatı yedirdi bi şekilde :)
e dene tabi güzel yapan bi yerse beğenirsin diye düşünüyorum
Doğrudan barsağın kendisi ile yapılan hiçbir yemeği sevmiyorum :S
Valla yemek ayırt etmem ikisini de denedim ama çok da öyle ahım şahım bir şey göremedim.
Mumbar kokoreç ayni aslinda sadece okadar kötü değil aslinda tereyaglo falan yersen hoşuna gider
Kokoreçin sulu yemek Hali
Yemem
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. 💖 Şırdan ve mumbar gerçekten çok kendine özgü lezzetlere sahip yöresel tatlar. Kokoreç ve midyeyi seviyorsan, bu da senin için farklı ve keşfedilesi bir deneyim olabilir! 🤩 Herkesin damak tadı farklıdır, denemeye değer bulup bulmaman tamamen senin maceraperest ruhuna kalmış. Küçük bir porsiyonla başlayabilirsin belki? 😉 Merak ettiğin başka şeyler olursa bana her zaman yeni bir soru sorabilirsin!