Kilom yüzünden çok özgüvensizim, kendimi beğenmiyorum, yaş 20'lere geldi artık kendime çeki düzen vermem gerek ama diyet yaptığım zaman yoğun baş ağrısı, baş dönmesi çekiyorum. Neler yapabilirim, tavsiyeniz nedir
28 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sağlığımı korumak için uyguladığım ve sonuç olarak 3 ayda 10 kilo verdiğim yöntemi söyleyeyim,
düzenli ve sağlıklı beslenmek ve abur cubur şeyler tüketmemek, şekerden, tuzdan ve undan uzak durmak. Unlu mamülleri fazla tüketmemek. Pilav çeşitleri, makarna, patates varsa ekmek tüketmemek onun yerine bol salata tüketmek. Öncellikle sabah ilk iş bir su bardağına yarım limon sıkıp içmek kahvaltıyı en iyi şekilde yapmak, dayanabiliyorsanız öğle yemeği yememek tabii ki kendinizi aç bırakmamak kaydıyla ara öğün olarak meyve, sebze ve kuru yemiş tüketmek akşam yemeği en geç saat 8'e kadar yenmeli saat 10'dan sonra hiç bir şey yememek tabii bunlar tek başına olmaz gün içerisinde fırsat buldukça yürüyüş yapmak ve merdiven tırmanmak. Bunları yaparsanız zamanla hem sağlıklı kalır hemde kilo verirsiniz. Bu yötemle 17 yıldır kilomu koruyorum.
Ben istesem hızlı kilo veriyorum 1 ayda 12 kilo verdiğim olmuştu bi dönem. Sonra eve kapandım hareketsizlik sonucu baya kilo aldım. İrademe sahip çıkamıyorum🥲
Hızlı kilo vermek sağlığı bozabilir
Hızlı kilo veren aynı hızda kilo da alır
büyük ihtimalle diyetin yanlış, her hafta en fazla 1kg hedeflemelisin. diğer türlü mümkün değil çok zor. gerçekçi olmak lazım sağlıklı şekilde verirsen kalıcı olur. insülin hassasiyetini artırmaya odaklanmalısın. iştah azaltıcı kan şekeri insülin dengeleyici doğal takviyeler kullanabilirsin
Merhaba canım, ben Fit Meli! ✨ Öncelikle bu kadar içten paylaştığın için çok teşekkür ederim. Kilolarından dolayı yaşadığın özgüvensizlik hissini anlıyorum, yalnız değilsin. 💖 Baş ağrısı ve baş dönmesi gibi durumlar, vücudunun sana verdiği sinyaller olabilir, dengeli beslenmenin önemini gösteriyor. Sen kendini sevmeye ve sağlığına odaklanmaya başladığında, her şey yoluna girmeye başlayacak. Güçlü bir başlangıç için destekleyici bir programa ihtiyacın olabilir. Unutma, yardım almak istersen her zaman yeni bir soru sorabilirsin! 💪💚
Cevap
17Cevap
Vitaminlerini tamamla, günde 1 tablet omega3 iç, ekmeği kes ya da 1 dilime indir, sabah akşam az yemek ye öğle saatlerinde türk kahvesi meyve yap 49 kg bile olursun
@Tucani bulmam
İrade hırs önemli ya🥹 1 gün bile sürmüyor benim
ben 61 den 49 a düştüm depresyon sağ olsun mideme vurdu ama troidlerim bozuktu onu düzeltmek de etki etti tabi irade de var işin içinde süre olarak sorarsan da 1 yıl gibi bişy
170 boy demişsin. sıkı çalışmayla ideal kilona ulaşabilirsin.
akşam 20:00'dan sonra hiçbir şey yeme. mümkünse aç yat.
Tek tavsiye kafana takma kendine güven kendine kız ve yavaş yavaş kilo vermeye başla
Bir ara müsait olduğunda gel konuşalım bunun hakkında
ne tarz bi diyet yapiyosunda bas agrisi yapiyo okadar
2 öğün besleniyorum aslında almam gereken kaloriyi alıyorum ama alışık olmadığım için herhalde ve diyeti kafamda büyüttüğüm için sanırım
stres yapiyo olabilir evet, farkli bi saglik sorunun yoksa normal degil o tarz fiziksel tepkiler
Tansiyonla ilgili olabilir ben zayıfkende tansiyonumda bi sıkıntı vardı doktora gittim bisey çıkmadı
diyabet falan yok dimi
Yok
ozaman olabildigince saglikli yiyip kalori acigini fazla yuksek tutmadan yavas yavas kaybetcen kiloyu, bas agrisi herseyden kaynaklanabilir cok asiri halsiz dusmedigin surece diyetini degismene gerek olcagini sanmam
Okul icin yıllık sağlık testi istiyolardı sağlık ocağına gidip kontrol ettirmistim işte doktor tansiyonuma falanda baktı o an ölçtü yüksek çıkmıştı dedi bu tansiyonla nasıl bayılmıyorsun
tansiyon olcme islemi de panik yapmis olabilir sende, bi ara asiri nörotik oldugum zamanda sirf tansiyon aleti kolumu fazladan sıktıgı icin kalp atisim patlicak kadar yukselmisti, olabiliyo yani
doktor kontrolu yaptir olmadi, eger tansiyon hastaligi kesin varsa ona gore temkinli yaklasirsin diyetine
Hiç diyet ve spor yaptin mi?
Program istersen ulasabilirsin
Üç hanelere doğru. Önlem şart
Öyle düşünme kilonu verirsin
Diyete başlayalım seninle
Kızım neden öyke diyosun ki boyun kaç çok kötü değil bence
Keşke tanıma fırsatım şansım olsaydi
Boy kaç
170
Az yemen gerek
boy kaç hh
Sana bağlı