Et yemeyi çok seven biri olarak hayvan eti yemekten vicdan yapmam normal mi, yanlış mı düşünüyorum?

Normalde et yemeyi özellikle kırmızı eti, balığı, tavuğu çok seven, her öğün yemek isteyen biriyim ama son birkaç gündür hayvanları çok sevdiğimi fark ettim aslında bu küçüklüğümden beri var, sinek olsun böcek olsun, onları insanlar onları öldürürken bile üzüntü duyuyordum.

Birkaç gündür ise koyun, kuzu, dana, tavuk, onların et yemek için öldürülmesini çok üzücü buluyorum. Sadece yemek için xe değil, mesela bir atın kırbaçlanmasını da çok üzücü buluyorum, ya tam tersi olsaydı, onlar daha güçlü olsaydı ve bize böyle davransalardı diye düşünmeden edemiyorum.

Şimdi bana bitki de canlı demeyin aç kalırım kdldkdldlfmfl, hayvanlardan hiç faydalanmayalım demiyorum mesela tereyağı, süt çok severim ve vazgeçemem ama onları öldürüp yemek gerçekten çok kötü hissettiriyor, kim bilir nasıl hissediyorlar bilemiyoruz, bu aynı zihinsel engelli bir çocuğu öldürüp yemek gibi benim için, şu sıralar bilemiyorum

Et yemeyi çok seven biri olarak hayvan eti yemekten vicdan yapmam normal mi, yanlış mı düşünüyorum?