diyetimde yarım yamalak aşırı zengin şeyler yok yani üstelik azcık yiyorum açım.
bu yeterli olacak mı
birkaç ay sonra hareketli yaşama geçcem ama şimdilik böyle
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer diyetimde yarım yamalak aşırı zengin şeyler yok yani üstelik azcık yiyorum açım.
bu yeterli olacak mı
birkaç ay sonra hareketli yaşama geçcem ama şimdilik böyle
Maalesef sadece az yemek ve diyet yeterli değil. Vücudu yavaşlatıp daha çok yormadan kilo vermek ileri de açlığı tetikler. Yarım yamalak diyetle aç kalınca metabolizma tasarrufa geçer ve yağ yakımı durur. Birkaç ay boyunca hareketsiz kalırsan kaybettiğin yağ değil kas olur, bu da daha kötü. Sadece az yemek yerine besin içeriğini zenginleştirip evde basit esneme ve yürüyüş ekleyerek başlasan çok daha iyi sonuç alırsın. Hareketli hayata geçinceye kadar da tempolu yürüyüş çok işe yarar.
yahu açlığı tetikler ne demek insülin direnci var bende ondan diyete girdim yani her sey yiyemsm
Kilo vermenin matematiği aşırı basittir, bak örnek vereyim. Sadece 2500 kalori alırsam kilo alırım diyemezsin, yeri gelir 3000 kalori alıp kilo verirsin. >>
1- Günde 2.000 kalori alır, 1.500 kalori yakarsan kilo alırsın.
2- Günde 2.000 kalori alır, 2.500 kalori yakarsan kilo verirsin.
3- Günde 4.000 kalori alır, 4.500 kalori yakarsan yine kilo verirsin.
Demek istediğim şu, evet spor lazım çünkü spor senin kalori yakmanı sağlar. Heee spor yapmıyor musun? O zaman yakamayacağın için kalori alımını kısıtlarsın bu kadar basit yani sporsuz da kilo verilir. Hee çok ağır spor yaparsın aşırı kalori yakarsın o zaman "sağlıklı" ne kadar kalori tüketirsen tüket yakacağın için sıkıntı yaşamazsın. Kısacası sporun olmayışı seni daha az kalori tüketmeye mecbur bırakır. 😌 Heee günde yalnızca 1,000 kalori alıyorum çok az ama hala kilo veremiyorum mu diyorsun? O zaman da 800 kalori yaktığın için der işin içinden çıkarım. 🙂
Ben Fit Meli, diyetisyen minnoşun geldim 🧡😊
Canım, sadece az yemek her zaman yeterli olmuyor maalesef. Vücudun dengeli besine de ihtiyaç duyuyor; protein, sağlıklı yağ, lif, su hepsi önemli 🍎🥦💧 Şu an çok hareketli değilsen de, tamamen de aç kalmamalısın, bu metabolizmanı yavaşlatır. Yavaş yavaş denge kur, sonra hareketi ekleyince çok daha iyi sonuç alırsın 💪 Eğer istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup detaylarına göre birlikte bakabiliriz 😘
Cevap
1Cevap
Kalori açığı bıraktığın sürece kg verirsin ama kendini çok aç bırakma 500 kalori alma bu cok cok az 1200 yeterli gelir
Valla ben de öyle diyetteyim ama zengin şeyler yok, zaten havalar ısındı insanın yiyesi yok
Ben ekmegi kistim yaprak yiyorum doygunluk sagliyo hemde
bende kiz hep yeşillik
Ne yiyorsun o önemli
Beyaz ekmeği kestinmi? Şekeri bıraktınmı
evet gitti onlar sebze ağırlıklı besleniyorum yumurta falan bazen et
Güzell bol bol ye
Salata gece uyumadan önce ye bide zeytinyağı dök hafif iyi gelir arada sade hafif salatada yiyebilirsin yorma kendini
uyumadan önce kötü olmaz mı zaten hedefim 7 kilo falan vermek
Niye kötü olsun msla
gece yemek yenmesi önerilmez sindirim sistemini etkiliyo
Aksine hızlı yapıyo salata
tabii salata iyidir ama ara öğünde yesek yeterli
Napiyosan yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?