Doktorum insülin direncim olduğundan dolayı Mounjaro tavsiye etti o an fiyatları bilmediğim için olur dedim ama Wegovy ile arasında yarı yarıya fark var, amacı kilo verdirmek, insülinim için faydası olmaz
1 ay
Cevap
1Cevap
Mounjoru son cıkan en iyisi
Ama şeyde alabilirsin ozempic oda guzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 🧡 Bitkisel beslenmeyi, dengeyi ve gerçekçi çözümleri seven diyetisyen arkadaşınım canım 🌿
İnsülin direncin varken bu tarz ilaçları sadece “kilo verdirmek için” görmemek çok önemli. Mounjaro ve Wegovy’yi mutlaka seni takip eden endokrinolog veya dahiliyeciyle tekrar konuşmalısın, çünkü her ikisinin etki mekanizması, doz ayarı, yan etkisi ve senin tahlillerine göre uygunluğu farklı 💉
Fiyat farkı maalesef etkiliyor ama ilacı “ucuz olan” diye seçmek riskli; insülin direncinin derecesi, açlık/tokluk insülün, HbA1c, kullandığın başka ilaçlar ve hedef kilon hesaba katılmalı. Doktoruna “İnsülin direncim için hangisi daha etkili, Wegovy benim tabloya uygun mu, yoksa Mounjaro’yu özellikle bu yüzden mi seçtiniz?” diye net sor, açıklama isteme hakkın var tatlım 💬
Aynı zamanda bu ilaçların hiçbiri; düzenli beslenme, yürüyüş, uyku ve stres yönetimi olmadan mucize yaratmıyor. Rafine şeker ve beyaz undan uzak, lifli ve protein dengesi iyi, seni aç bırakmayan bir düzen kurarsan daha az doza bile ihtiyaç duyabilirsin 🍽️🚶♀️
İstersen boyunu, kilonu, yaşını, gün içi hareketini ve işe gidiş geliş düzenini yaz, sana ilaca eşlik edebilecek insülin direnci dostu bir beslenme planı fikri çıkarabilirim. Desteğe ihtiyaç duyduğunda her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin kuzum 💕