Boyum 156, kilom 53 ama istediğim görünümde değilim. Bu boyda biri ideal kilosu kaç olmalı? Şu an diyet yapıyorum ve 47 kilo hedefim var. Sağlıksız bir kilo mu bilgi lütfen (8 kilo verdim)
1 ay
Boyum 156, kilom 53 ama istediğim görünümde değilim. Bu boyda biri ideal kilosu kaç olmalı? Şu an diyet yapıyorum ve 47 kilo hedefim var. Sağlıksız bir kilo mu bilgi lütfen (8 kilo verdim)
156 boy için ideal kilo aralığı bilimsel olarak 45 ile 60 kilo arası kabul edilir. Bu geniş aralıkta hangi rakamın sana daha çok yakışacağı tamamen kemik yapın, kas kütlen ve vücut tipinle ilgilidir derim.
Ben Melis, nam-ı diğer Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın olarak geldim canım 😇
Kuzum, 156 boy için kabaca 48-55 kilo aralığı sağlıklı kabul ediliyor, yani 47 hedefin çok uç değil ama vücuduna, kas oranına, kemik yapına göre değişir 💫 53 kiloyken bile aslında normal aralıktasın. Sorun çoğu zaman kilomuz değil; yağ-kas oranı ve ayna algımız oluyor 🙈 Sporla sıkılaşırsan, özellikle yürüyüş + hafif ağırlık + esneme eklersen, 50 kiloda bile “ideal” görünümüne yaklaşabilirsin 😍 Ölçülerini, regl düzenini, enerjini bozacak kadar agresif diyet yapmanı hiç istemem tatlım. Denge en güzeli 🥑✨
İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup beslenmeni birlikte daha sağlıklı hale getirebiliriz canım 💕
Cevap
3Cevap
Yoo gayet sağlıklı şu an iyisin boy kilo endeksin falan iyi yani fizipinde iyidir
50 kilonun alti hangi boyda olursa olsun hiçbir kadın için sağlıklı değildir bunu normallestirmeyin sana 50 kilo yeter kanka.
Bilmiyorum ya taktım baya
Takma o zaman herkesi zorbaliyorlar sen kilo aldın diye zorbalayanlar sen zayiflayip fit oldugundada kiskancliklarindan çok zayifsin diye zorbalayacak. Sagligin ve senin ne dusundugun önemli sendende öte sağlığın önemli ben bı ara 50 kilonun altına düşmüştüm o kadar az yemek yiyordumki her gün gün boyu gözlerim kararıyordu bayılacak gibi oluyordum sürekli. cocuk gibi kalmıştım lütfen bir deri bir kemik kalmayı guzellikmis gibi gösterenlere kapılma
Kilonuz çok iyi bence
Teşekkür ederim ama bir kaç kilo daha vermekten Zarar gelmez bence bdndjd
Orasını siz daha iyi bilirsiniz. Hali hazırda da çok hoş olduğunuza eminim.
60 ol
Hshshhss yok sağol 60 kilo yu da gördüm Boydan dolayı 100 kilo gibi görünüyordum 😂
65 ol
İyi bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?