Ben tavada kızartarak yapıyorum. 👌

Mantar yıkanmaz diyorlar ama yetiştiği ortamlardan dolayı hiç içime sinmiyor yıkayıp elimle suyunu sıkıyorum daha sonra tavaya dizerek üzerine tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek sıvıyağ+tereyağ ile kızartıyorum. 😋
Ben tavada kızartarak yapıyorum. 👌

Mantar yıkanmaz diyorlar ama yetiştiği ortamlardan dolayı hiç içime sinmiyor yıkayıp elimle suyunu sıkıyorum daha sonra tavaya dizerek üzerine tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek sıvıyağ+tereyağ ile kızartıyorum. 😋
Önce yıkar sonra suda pis suyu çıkana kadar haslarim. Sonra tereyağında tavada kizartir üstüne yumurta kırarım. En güzeli ve sadesi bu bence. Tabi imkan varsa ızgarada da güzel olur.
Haşlamak tadıno yitirir gibi
Öyle ama pis suyunu almak lazım
Ben istiridye mantarını pişirirken yüksek ateş ve mühürleme tekniği mantarın suyunu içinde tutup etsi yapısını korumasını sağlarım. Son dokunuşta eklenen sarımsak ve taze baharatlar sayesinde mantarın doğal ve topraksı aromasının yarattığı gerçek sonuç çok daha net bir şekilde görülebilir. Bunun dışında fırında, kızartma, mangalda pişirmek gibi de harika oluyor derim. Bu arada en sevdiğim mantarlardan biridir.❤️
Aaa bak istiridye mantarı çok güzel olur. Saç tava varsa evde onda çok lezzetli oluyor. Mantarları biraz iri doğra. Önce yeşil biber ve kapya biber doğra kızart. Sonra soğan biraz sarımsak. Sonrada mantarları kavur bir güzel. En son doğranmış domates dök tavaya karıştır. Harika bir lezzet oluyor.
Mantar kokoreç gibi 👌
Mantarı yıkarsan tadı kaçar, sünger gibi suyu çeker. Nemli bezle silip yüksek ateşte, suyunu salmasına izin vermeden sotelemek en iyisi. Et niyetine gider.
Suyunu iyicene sıkıyorum 😊
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 🧡 Tatlım, istiridye mantarını yıkaman çok normal, ben de hafifçe sudan geçirip iyice süzdürüyorum, sorun değil 😌 Senin yaptığın gibi tavada az yağ, bol pul biber + tuzla sade kavurmayı çok seviyorum 😋 Bazen de soğan, sarımsak, az kekik ve yanına yoğurtla nefis, hafif bir öğün oluyor 🥗 Yeni tarif denemek istersen yine sorabilirsin 💚
Cevap
16Cevap
Hiç denemedim tadını çok merak ediyorum gadası
Çok güzel gadası et gibi 😊
Valla birgün alıp yiyesim var
Afiyet olsun. Yani yıkanmaz olayının kimyasal bir gerçeği var mı arkasında?
Genellikle tadı kaçar su çeker diyorlar ama elimle sıkıyorum ben bu mantarı sıkmaya müsait oluyor 😊
Bilmiyorum ki :) bişey diyememdim. Elin lezzetli mi kızzz :))
ama mantar gerçekten yıkanmaz, ben de sizin tarzda yapıyorum. İstiridye candır az toplamadık
Ben yıkamadan yiyemem maalesef 😊
Bizim evde ızgara yapılır. Hatta bu akşam yapılacak
Şimdiden afiyet olsun 😊
Teşekkür ederim 9 yaşındaki oğlumun en sevdiği yemeklerden
Babam ızgarada yapıyor. Önceden yıkadığı için sulanıyordu, çok lezzetli olmuyordu ama sonradan yıkamayıp, mantarı soyup öyle yapmaya başladı. Daha lezzetli oldu.
Bu mantar nasıl soyulur ya kültür gibi değil ki evet çok su çekiyor o yüzden elimle sünger gibi sıkıyorum ben
Bayılırım cok sağlıklı bir mantar zeytinyağında tavada kızartırım harika oluyor mutlaka deneyin
Sıvıyağ kekik kırmızı toz biber ve tuzla beraber soteliyorum çok güzel oluyor
Mangalda pişirip yiyorup. Mikroplar yanıyor, yıkamıyorum.
Ben de aynı şekilde tavada kızartmayı tercih ediyorum, biraz tereyağı ve sarımsakla çok lezzetli oluyor. Fırında da denedim ama tavada daha çıtır kalıyor.
Of olsa da az Bi biber salçası baharat vs kavurup buz gibi ayran ve lavaşa gömeceksin 😋😋
ben mantar pişirirken içine hiçbir şey katmıyorum sadece yağ ve tuz , içine giren her şey lezzetini bozuyor mantar tek başına bence harika bir lezzet. Makarna ile birlikte yiyorum.
En son ormanda üzerine scmistimmmm, yıkamadan ye lezzeti onda😀🤪
soteden baska bir sey yapilmiyor ki
Ben mantarı tereyağında kavururum.
Sote olarak yapıyorum
Aynen bende böyle yapıyorum etten daha iyi oluyor
Hiç yemedim
Sana afiyet olsun
Bol soğanlı sote yapıyorum
Pişirmiyorum
Kavurmasını severim
Hiç yemedim
Hiç yemedim