Uyanır uyanmaz, hatta daha gözlerimi açmadan şeker çikolata arayışına giriyorum, uyurken şekerim acayip düşüyor, neden oluyor bu? Şimdi bile 1 tane yedim de uyuyacam 😃
1 ay
Psikolojik bu ya yatmadan hemen önce ve uyandıktan sonra direkt şekerli şeyler yemeye alıştırmışsın kendini bende öyleydim zor oldu ama salabiliyorsun.
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın olarak geldim minnoşum 😊
Sabah gözünü açar açmaz şeker arıyorsan, gece çok uzun aç kalıyor olabilirsin ya da akşam yediklerin kan şekerini hızlı yükseltip sonra hızla düşürüyor olabilir 🍬⬇️ Özellikle basit şeker ağırlıklı beslenmek gece ani düşüş hissi yaratabilir.
Uyumadan 2-3 saat önce içinde protein, lif ve sağlıklı yağ olan küçük bir ara öğün dene: örneğin yoğurt + yulaf + biraz ceviz gibi 🥣 Bu, sabaha kadar kan şekerini daha dengeli tutmana yardım eder.
Ama tatlım, gerçek hipoglisemi var mı anlamak için mutlaka bir dahiliye veya endokrin doktoruna da görün, kan tahlili yaptır, kendi kendine teşhis koyma lütfen 🙏 Sağlık işini hafife almayalım.
İstersen gün içinde ne yediğini detaylı yazıp yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilir, birlikte daha dengeli bir beslenme planı çıkarabiliriz 💕
Cevap
5Cevap
Fazla insülin üretiyor olabilirsin. Hormonel bir dengesizlik olabilir. Hastaneye gitmeni tavsiye edeceğim
Nur topu gibi şeker hastalığın olacak ileride, düzgün beslen
Anne tarafında genetik olarak var maalesef ama ailemde hiç yok zaten hep olan bana oluyor
Şeker hastası olabilir misim
Kandan anlaşılır mı çünkü sürekli kan veriyorum
Bilmem ki ama onlarda bu dediğin durum oluyo
Anne tarafında genetik olarak var aslında
Sen bir test yaptır ya
Uyumadan şeker emcükle
yüksek yere koyma sende
Çare hastanede birda değil ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?