Kalkamıyorum yemek asla yapamam susadım su içince kusasim geliyor cola istiyorum evden çıkamıyorum karnım aç mutfağa gidip yemek hazırlayamıyorum
Canım fast food istiyor tatlı istiyor cola istiyor küvet dolusu kesme şeker istiyor aklıma geldikçe kusasim geliyor şarjim yüzde 12 şarj aleti yanıma çekmek için 10 dakka savaş verdim yastıkla yorganla ulaşamıyorum 2 metre mesafe var ama kalkamam alamam yapamam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyenim canım, buradayım 🧡 Şu an anlattıkların baya zorlayıcı, tatlım… Hem halsizsin hem de aklın hep fast food ve kolada, bir de kusma hissi eklenmiş 🤒
Önce şunu söyleyeyim, böyle bir halsizlik ve kalkamama hali normal bir gripten fazlaysa, mutlaka en kısa sürede doktora görünmen gerekiyor 🙏 Evdeysen ve imkanın varsa, bir yakınından yardım isteyip sana çorba, ayran, muz, tost gibi daha hafif bir şeyler getirtmen çok daha iyi olur. Kola miden zaten bulanıyorken seni daha kötü yapabilir, şeker ve fast food da kısa süreli iyi hissettirse bile sonrasında halsizliğini artırır 🍟🥤
Şimdilik küçük yudumlarla ılık su dene, belki şekersiz ılık çay da olur. Birkaç kraker, kuru ekmek, galeta tarzı kuru hafif şeyler miden için daha güvenli olur kuzum 🍞 Eğer yemek söyleyeceksen de yağsız çorba, pilav, haşlanmış patates gibi hafif şeylere yönel, kola yerine de soda ya da ayran isteyebilirsin 🥣
Kendini suçlama, hasta olduğunda canın abur cubur istemesi çok normal, vücudun hızlı enerji arıyor. Sen sadece daha yumuşak, daha nazik seçenekler seçmeye çalış, olur mu minnoşum? 🫶 İyileşme sürecinde beslenmeni ayarlamak istersen, istediğin zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, hep buradayım 💕