Devlet hastanesi diyetisyenleri neden herkese kopyala yapıştır aynı diyet listesini veriyor, kişiye özel diyet yapmıyor?

2023'te gittim, o zaman 80 kiloydum, kan değerlerim farklıydı, kullandığım ilaçlar farklıydı ve 15 yaşındaydım, o zaman ilk diyetisyen deneyimimdi. Neyse, uydum diyete, 1 ayda 10 kilo gitti. Şehir değiştirdim, aynı zamanda direnç kiloma gelince bıraktım. Sonra başka bir diyetisyene başladım, bu sefer 17 yaşındaydım, 90 olmuştum ve ilaçlarım tamamen değişmişti, kan değerlerim de farklıydı. Aldım listeyi, önceki listenin aynısı. Sonra onu bıraktım, devam edemedim. En son bambaşka bir hastaneye endokrine gittim, insülin direncim olduğunu öğrendim, karaciğerimde yağlanma varmış. Tabii 100 kilo oldum, aradan 1 yıl geçmişti. Diyetisyene yönlendirdi, indim, dedim işte insülin direncim var, karaciğerimde yağlanma var, 18 yaşındayım. Tartıya çık dedi, 100 geldim. Boyunu biliyor musun dedi, 1.60 galiba dedim. Ölçüldü mü yukarıda dedi, ölçüldü ama bana bir şey demediler dedim (asıl şok eden diyetisyen buydu, boyumu ölçmek için ayağa bile kalkma zahmetine girmedi, emin değilim desem de direkt yazdı ve tartıya çorap ile çıkardı, normalde çıplak ayak olması gerekmiyor mu?). Sonra listeyi verdi, baktım aynı liste, sadece +1 ara öğün eklenmiş. İnsan kriz geçiriyor ya, niye herkese kopyala yapıştır yapıyorlar. Bu listeyi 3 farklı doktor, 3 farklı kilo, 3 farklı kan tahlili, 3 farklı ilaç kullanımı, hepsinde liste aynı, anlamıyorum. Bedavaya mı çalışıyorlar da bu kadar özensizler. Arkadaşımın ablası özel diyetisyene gitti, yeri geldi lahmacununu yedi, yeri geldi salatasını yedi, 17 kilo verdi, geri de almadı. Bizim özel diyetisyene paramız yok diye kilo bile veremiyoruz.
Devlet hastanesi diyetisyenleri neden herkese kopyala yapıştır aynı diyet listesini veriyor, kişiye özel diyet yapmıyor?