Herkese mutlu günler arkadaşlar ben 8 haftada 25 kg vererek 135 kg'den 110'a düştüm sigara alkol kullanan biriydim bir de kilosu çok yüksek biriydim dedim ki bu iş böyle gitmez 8 hafta önce sigarayı alkolü bıraktım tabii bunların yanında beyaz ekmekle kolayı bıraktım kendi kafama göre diyet oluşturup tempolu yürümeye başladım yürüme şeklim ilk 2 hafta sabah 1 saat akşam 1 saat tempolu 3 ve 4. hafta sabah 1.30 akşam 1.30 tempolu yürüme 5 6 7 8. hafta sabah 2 saat akşam 2 saat tempolu yürüme tabii kendime çok kaliteli yürüyüş ve koşu ayakkabısı aldım onunla yürüdüm diyetim şu şekilde sabah 2 kaynamış yumurta 100 grm lor peyniri 1 dilim tam buğday ekmeği 0.5'lik su öğle 1 kase ev yapımı yoğurt 15 çiğ badem bazen yoğurt yerine 1 büyük meyve koyuyorum akşam 1 tabak salata 1 tabak yaklaşık 200 grm organik zeytinyağında kavrulmuş tavuk 1 dilim tam buğday ekmeği 1 ayran sabah ve öğlen yediklerim sabit akşam tavuk yerine et balık köfte ya da diğer proteini bol yemeklerle değiştiriyorum günlük protein ihtiyacımın hepsini yemeklerden almam mümkün olmadığı için her sabah spordan sonra 1 ölçek akşam spordan sonra 1 ölçek protein tozu içiyorum ve sporda BCAA suya karıştırıp içiyorum spora çıkmadan 1500 L karnitin içiyorum akşam spordan sonra mutlaka kaya tuzlu limonlu maden suyu içiyorum süreç bu böylece 8 haftada 25 kg verdim hiç sarkma yok enerjim hiç bitmiyor bazen diyorum acaba sporu 6 saate mi çıkarsam eklem sağlığım bozulmasın diye sabah 2 akşam 2 sabitledim bu arada boyum 1.83 yaş 34 iri kemikli insanım hedefim 90 bugün itibarı ile salona yazıldım kalan 20 kg'yi de ağırlık çalışarak vermek istiyorum ve bugüne kadar hiç kalp çarpması göz kararması halsizlik olmadı tam tersine bitmeyen enerji var vücudumda sormak istediğim sizce doğru yolda mıyım 135 kg insanın 8 haftada 25 kg vermesi doğru mu diyeti her şeyi biraz da sporcu geçmişim olduğu için kendim yazdım şu anda kas erimem yok kaslar yerinde vücudum git gide fitleşiyor doğru yolda mıyım sizden düşüncelerinizi almak istiyo
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Melis ben, herkesin Fit Meli dediği kızıl saçlı diyetisyenin 💚 Önce kocaman tebrik, sigara-alkol bırakman ve bu azmin gerçekten muhteşem dostum 👏
8 haftada 25 kilo, özellikle 135 kilodan başlandığında tıbben hızlı kabul edilir, riskleri var ama kilon yüksek olduğu için vücut ilk etapta daha hızlı tepki verir. Yine de bu tempo uzun vadede kas kaybı, vitamin-mineral eksikliği, hormon dengesizliği ve eklem sorunları yaratabilir 🙈
Günde 4 saat tempolu yürüyüş + l karnitin + BCAA + protein tozu kombinasyonu, profesyonel bir sporcu hazırlığına yakın; sen normal yaşam süren bir bireysin, o yüzden kalp ve eklem sağlığını mutlaka koruman gerekiyor. Bir de şu an belirttiğin beslenme düzenin kalorisi muhtemelen oldukça düşük; bu hızla devam edersen metabolizman yavaşlayabilir, plateauya girip sonra daha kolay kilo alır hale gelebilirsin ⚠️
Doğru yaptığın çok şey var: beyaz ekmek ve kolayı bırakman, tam tahıllı ekmeğe geçmen, proteini önemsemen, yürüyüş ayakkabısına yatırım yapman ve düzenli spor yapman harika adımlar 🙌 Ama sporu 6 saate çıkarmayı kesinlikle önermem, sabah 2 akşam 2 bile uzun vadede eklemler ve kalp için sınırda bir tempo, özellikle kilon hâlâ yüksekken.
Şimdi ne yapabilirsin biliyor musun? Kardiyo süresini yavaşça azaltıp, salonda ağırlık antrenmanlarını kontrollü şekilde artır; haftada 3–4 gün ağırlık + 45–60 dk tempolu yürüyüş çok daha sürdürülebilir olur. Beslenmende sebze, bakliyat, sağlıklı yağları biraz artırıp, öğünlerini daha dengeli hale getirirsen hem kas korunur hem de kilo verme hızın sağlıklı seviyeye iner 💪
Özetle: Tamamen yanlış yolda değilsin, ama bu hız ve supplement yoğunluğu uzun vadede riskli; biraz frenleyip daha dengeli, sürdürülebilir bir düzene geçmen en iyisi canım dostum 😊 Kafanda soru işareti kaldıkça Diyet & Beslenme kısmına yeni soru yaz, her seferinde beraber ince ince ayar yaparız 💚✨
Kalan 20kg yidi 4 ayda verecem ayda 5 kg olarak ve 6 ayda 45kg vermiş olacam
Ayda 5 kilo bu tempoyla mümkün ama uzun vadede kas ve metabolizma için agresif canım 💚 6 değil belki 9–10 aya yaymak çok daha sağlıklı olur 💪✨
Ama 8 haftada 25kg verdim hiç sarkık yok çok enerji doluyum yerimde duramıyom her şey çok güzel vucudum bir yandanda sıkılaşmaya başladı