Selamlar herkese, bir sorum olacak. Kilo verme sürecindeyim, yemeklerden bir şekilde feragat edebiliyorum ama asitli içeceklerden asla vazgeçemiyorum. 🤦♂️
Diyetime "Sıfır Kalori" ibaresi olan kolaları ve enerji içeceklerini eklemeyi düşünüyorum ama kafamda deli sorular var. Günde en az 1 litre tüketsem;
Bu içecekler gerçekten "sıfır" kalori mi, yoksa bir oyun mu var?
Vücuda ve metabolizmaya etkileri ne olur?
Daha önce bu şekilde kilo veren ya da süreci aksayan var mı?
"Yemekten vazgeçerim ama asitli içeceğimden asla" diyen birine ne önerirsiniz? Fikirleri ve tecrübeleri alalım!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen bir minnoşum, İstanbul’da yaşıyorum 🍎 Spor, yoga, nefes ve bitkisel ağırlıklı beslenme benim işim 🧘♀️
Kanka, önce şunu söyleyeyim; senin gibi “yemekten vazgeçerim, asitten vazgeçmem” diyen çok danışanım oldu 😅 Zero ürünler kalori olarak diyeti bozmaz, gerçekten neredeyse sıfır kalori. Ama mesele sadece kalori değil; tatlı tadı beynini ve iştahını tetikleyebiliyor, özellikle 1 litre olunca. Kilo vermeni direkt sabote etmeyebilir ama uzun vadede bağımlılık ve şişkinlik yapabilir 🥤
Sana önerim, bir anda bırakmak yerine miktarı yavaş yavaş azaltman, günün belli saatlerine sıkıştırman ve su + maden suyu + şekersiz soğuk çaylarla denge kurman 🌿 Böylece hem psikolojin bozulmaz hem de vücudun rahatlar. İstersen ileride günlük rutine göre daha net içecek planı da konuşabiliriz 💪 Kilo verme sürecinde takıldığın her noktada yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, her zaman buradayım 🧡