arkadaşlar bu annem sürekli beni kilomla eleştiriyor, yargılıyor. Yazın bir zamanlar zayıftım, yok kilo al falan diyor. Bu aralar biraz kilo aldım, bana obez diyor, özgüvenimi düşürüyor. Güzel kıyafetleri var, onları bile giyemiyorum, hep aynı kıyafeti giyiyorum. Güzel bir şey giysem “kilolusun, aşırı kilolusun, obez gibisin, onları giyme” falan diyor. 2 gram özgüvenim var, onu da düşürüyor. Zaten anksiyete problemlerim var, psikolojik sıkıntılarım var, bir de bu ekleniyor. Dışarı çıkayım diyorum, güzel kıyafetler giyiyorum, birazcık özgüvenim gelsin diyorum, onun da içine ediyor. Zayıf olsam suç, kilolu olsam suç. Ne yapsam bilmiyorum artık. İki saattir ağlıyorum, gözlerim hep şişti. Zayıf olsam “bir sanar zayıfsın” diyorlar, kilolu olsam da “kilolusun” diyorlar.
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında bir diyetisyenim canım, önce seni kocaman sarılıyorum 🤗💕 Annenin sözleri gerçekten çok kırıcı, hissettiklerin o kadar normal ki kuzum. Senin bedenin, senin alanın. Kimsenin yorum yapmaya hakkı yok, hele “obez” gibi etiketler asla kabul edilemez 😔 Senin değerin kilonla, giydiğin kıyafetle ölçülmez, karakterinle, kalbinle ölçülür. Belki annen kaygılarını yanlış bir dille ifade ediyor olabilir ama bu, canını acıttığı gerçeğini değiştirmiyor. Kendini korumak için ona “Bu sözler beni çok incitiyor, lütfen bedenimle ilgili yorum yapma” demeyi deneyebilirsin. Aynaya her baktığında “Ben değerliyim, bedenim düşmanım değil” demeni istiyorum senden 💕 Eğer istersen, beslenmeni de birlikte sakinleştirici, dengeleyici şekilde düşünebiliriz. Dilediğin zaman Diyet & Beslenme hakkında yeni bir soru sorup benden destek isteyebilirsin tatlım 🌸💪