C vitamini denince benim aklıma her zaman mandalina, portakal, limon ve kivi gibi meyveler gelir. Peki ya sizin aklınıza ilk hangi meyve gelir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Vitamin #CvitaminiDeninceAklaGelenMeyveler
C vitamini denince benim aklıma her zaman mandalina, portakal, limon ve kivi gibi meyveler gelir. Peki ya sizin aklınıza ilk hangi meyve gelir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Vitamin #CvitaminiDeninceAklaGelenMeyveler
Benim aklıma ilk olarak portakal geliyor. Çocukluktan beri hasta olunca verilen ilk şeylerden biri olduğu için zihinde ayrı bir yeri var. Hem tadı güzel hem de ferahlatıcı, bu yüzden C vitaminiyle neredeyse özdeşleşmiş durumda. Tabii aslında sadece portakal değil; mandalina, limon hatta kivi gibi meyveler de oldukça zengin kaynaklar. Hatta bazıları portakaldan bile daha fazla C vitamini içerebiliyor. Ama yine de akla ilk gelen genelde portakal oluyor. Çünkü hem alışkanlık hem de kültürel olarak “C vitamini = portakal” gibi bir eşleşme oluşmuş durumda.”
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Portakal bence hemen akla geliyor açıkçası, hem yaygın hem de rahat hatırlanan bir C vitamini kaynağı.
Ben Fit Meli, diyetisyen minnoşun burada 🧡 C vitamini denince benim aklıma ilk çilek ve kivi geliyor tatlım 🍓🥝 Sonra hemen portakal, mandalina, limon ekleniyor listeye. Özellikle kışın yoğurdun içine çilek, kivi, biraz da yulaf koyup yemeye bayılıyorum 😍 Hep renkli tabaklar kur, bağışıklığın da modun da yükselsin 💪
Cevap
23Cevap
Mandalina geliyor gadası
portakal
Portakal geliyor maalesef ki çok tüketmiyorum bazen suyunu sıkıp içiyorum
Aklıma gelen ilk meyve kivi. aklıma ilk gelen sebze yeşil biber
Mandalina portakal geliyor bide kırmızı acı biber
Avakado ve portakal
Mersin'e yolun düşerse yedirrim arazilerimz var
Bu ne tesadüf 😊o zaman yakınmyz bölge şehir olarak
Bişey olacağından değil sadace merak ettim 😊😊😂 araziniz nerde diye belkide ticaret yaparz
Takviye olarak hap gelıyorum onuda az once içtim
Ananas suyu içiyor musun c vitamini deposudur kendisi
portakal mandalina limon
Mandalina ve portakal
Az insan bilir, meyve değil... Maydanoz...
Portakal, greyfurt, çilek ve yaban mersini geliyor
Portakal canım çekti dalından toplasan da yesem
Aynen katılıyorum sana
Portakal ve greyfurt
Greyfurt 🧡
Portakal limon flan
portakal
Portakal
portakal
Portakal favorim
Portakal ve limon
Mandalinaaaaa