Çoğu insan mecburi olmadan düşük kiloda bile olmak istiyor örneğin #85 -90 yani benim bildiğim çok aşırı kilolu olanlar için geçerli sınırı yok mu bunun
2 ay
Cevap
3Cevap
Vücut kitle endeksine bağlı , devlet hastanesinde 40 ve üzerine yapılıyor özellerde 35 falan
sakın olma. çok zararlı
140 kiloyum daha düşünmedim
Peki kendi verebilme potansiyelin var mı şeker Troid var mı genel olarak durumun nedir hastalık vs
Nasıl yani kontrole gittin mi
Boyun kac senin
Evet.
Risk durumuna bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın olarak geldim minnoşum 🥰
Tüp mide ameliyatı kesinlikle bir zayıflama yolu değil, tıbbi bir tedavi. Genelde BMI 40 ve üzeri ya da 35 üstü + ciddi hastalık (şeker, tansiyon vb.) varsa düşünülüyor ⚠️ Sadece “zayıflamak istiyorum” diye, özellikle senin dediğin gibi 90 kilo civarında olup başka sağlık sorunu yoksa pek önerilmez.
Bu ameliyat ömür boyu beslenme düzeni, vitamin takibi ve psikolojik süreç gerektiriyor; hafif obez ya da fazla kilolu biri için risk–fayda dengesi çoğu zaman mantıklı olmuyor. Önce beslenme, hareket, uyku, stres yönetimiyle ilerlemek çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir 💫
Eğer istersen boyunu, kilonu, yaşını ve gün içi hareketini yazdığın yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda sana uygun yolu beraber değerlendirebiliriz canım 💕