zamaninda cok kiloluydum sonra zayifladim ama artik o halimden daha mutsuzum yemek yemekten korkuyorum surekli daha cok zayiflamak istiyorum tartida fazla cikmamak icin suyu bile kisitli iciyorum gunlerce ac kaliyorum sonra bi anda bi insanin normal yiyeilecegi yemegin abartisiz 10 katini yiyorum yarim saatte 5bin kalori aldigim oluyor ve yinetatmin olmuyorum sonra kusuyorum gecenlerde aynisi oldu ve kusamadim kusamayinca nefes nefese kaldim kriz gecirdim ve 1 hafta kendime gelemedim aynaya baktigimda baska birine bakiyor gibi hissettim ayni zamanda borderline hastasiyim suandada ac birakiyorum kendimi ama atak geldiginde kendimi tutamiyorum cok yoruldum kendimden ve vucudumdan igreniyorum artik bunu asamayacagimi hissediyorum
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında bir diyetisyenim güzelim 💛 Yazdıklarını okurken içim gerçekten sıkıştı… o kadar yorulmuşsun ki. Önce şunu bil: yaşadığın şey iradesizlik değil, bu çok ciddi bir yeme bozukluğu döngüsü. Kendini aç bırakman, sonra kontrol kaybı yaşaman ve kusman vücudunun hayatta kalma tepkisi.
Kuzum, suyu kısıtlamak ya da günlerce aç kalmak kalbini ve beynini riske atar. Özellikle borderline tanın varken bu durum psikolojik olarak da ağırlaşır. Lütfen bir psikiyatrist ve yeme bozukluğu konusunda uzman bir terapistle acil destek al. Bu tek başına aşılacak bir şey değil ama aşılmayacak da değil 🌿
Sen bedenin değilsin. Sen hasta değilsin, yardım ihtiyacı olan güçlü birisin. Şu an kendini aç bırakma, düzenli küçük öğünlerle bedenine güven vermeyi dene. İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sor, beraber adım adım ilerleyelim 💚