Anoreksiya mıyım, yeme bozukluğu belirtilerim var ama kendimi hasta gibi hissetmiyorum, ne yapmalıyım?

Son zamanlarda kilo ve yemek konusu kafamı çok meşgul etmeye başladı. Geçen yıl temmuzda 58-59 kiloydum, şimdi 52-53 kiloyum (boyum 162). Bir dönem kilo verdiğim için iki ay regl olmadım.

O zaman erkek arkadaşım vardı, onunla buluşmadan önce birkaç gün neredeyse hiç yemek yemediğim olurdu. Ayrıldıktan sonra da bir süre çok az yedim. O zamandan beri düzenim çok dalgalı: bazen günde 500 kalori, bazen 1000-1200, bazen tamamen bırakıp sonra tekrar kısıtlıyorum.

Bazen tuhaf şeyler yapıyorum. Mesela buzdolabını bantladığım, kalorili yiyecekleri durup dururken çöpe attığım ya da abur cubur alıp poşetini bantlayıp dolabın üstüne attığım oldu. Kalori hesaplamazsam çok huzursuz oluyorum; marulu bile gramla ölçerim, günde birkaç kez tartılırım ve gün içinde belirli bir kalori yakmadıysam uyuyamam.

Kilo almaktan korkuyorum ve zayıf olmak istiyorum ama kendimi hasta gibi de görmüyorum. Anoreksiyası olanlar çok daha zayıf oluyor diye düşünüyorum. Aslında depresyon için terapiye gidiyorum ama terapistime bu konuyu anlatmaya çekiniyorum çünkü bana yemekle aran nasıl diye sordu, ben de iyi sorun yok dedim ve sanki yalan söylemişim gibi hissediyorum.

Anoreksiya mıyım, yeme bozukluğu belirtilerim var ama kendimi hasta gibi hissetmiyorum, ne yapmalıyım?