Instagram'da çok karşılaşıyorum, kilolu diyetisyenlere bana biraz garip geliyor..

Instagram'da çok karşılaşıyorum, kilolu diyetisyenlere bana biraz garip geliyor..

Gidebilirdim sanırım. Yani mantığı anlıyorum, hemdr çok iyi anlıyorum. Insan saç kesimi berbat bir kuaför de de kendini iyi hissetmeyebilir. Hani “bunun ilacı olsa kendi kafasına sürer” misali.
Ama kiloyla ilgili son yıllarda çok şey öğrendim. Daha doğrusu kendini sevmekle ve kendini kabullenmekle alakalı.
Insanların belli dönemleri vardır, kilo alır, kilo verirler. Ben mesela geçtiğimiz 10-15 yılda kendimi hep kilolu hissetmiş ve böyle hissederek bedenime çok büyük haksızlık etmişim. Artık tartılmıyorum mesela, tartıyı çöpe atmayı düşündüm hatta. Sonra tatile giderken arada bagaj tartıyorum diye kaldı, atmadım. Velhasıl, bir diyetisyen de artık belki salmış olabilir, buna hakkı var. Ya da tiroidlerle ilgili sıkıntısı olan insanlar oluyor ve bu doğumla gelen bir şey değil, zamanla da çıkabiliyor. Bir taraf ne yaparsa yapsın, kilo alamazken, diğer tarafta asla veremiyor. Bunun haricinde bir diyetisyenin görevi bedeniyle kendi reklamını yapmak değildir. Diyetisyenin görevi, seni motive edip, moral verip, sana daha “sağlıklı” olan sen fikrini satmaktır. O programı uygulayacak olan irade sana ait olmalıdır.
Onun için bu bir ön yargı. Denemeden bilemezsiniz.
Terzi söküğünü dikemez demeyin dikmeli. Sportif olmayan fitness hocası, kilolu diyetisyen, dişleri çürük diş hekimi, bakımsız güzellik uzmanı olmaz/olmamalı. Bir meslek sahibinin ofisi de kendisi de o meslekte yeterli olduğu izlenimi vermeli. Aksi halde para kazanamaz. Parke, seramik, boya satan kurumsal firmalara gittiğinizde dört dörtlük işçilik görürsünüz. Herkes sattığı malzemeden kullanarak ofisini veya iş yerini süsler ki müşteri çekmek ve reklam yapmak kolay olsun.
Sen demişsin zaten kilolu diyetisyene gidilir mi diye. Kendiyle çelişiyor değil mi?
Şöyle ki giderim bir hastalığı bir sorunu oluşundan dolayı da olabilir. Kendisi de böyle olmayı tercih edebilir bu kendisinin işini iyi yapmasına engel değil ancak imajı konusunda bir tek pürüz çıkartabilir. Bu tamamiyle insanların ön yargılarından ibaret. Sadece işini ne kadar iyi yapıyor kendisine giden insanlar ne kadar memnun buna bakarım genel çerçevede.
Giderdim. Çünkü benim için önemli olan dış görünüş değil, bilgisinin ve yaklaşımının sağlam olması. Kilolu olması, işini kötü yaptığı anlamına gelmez; sağlık, hormon, stres, ilaçlar gibi birçok şey kilo etkileyebiliyor. Bana güven veriyorsa, doğru yönlendiriyorsa ve gerçekten takip ediyorsa benim için yeterli.
Ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak biliniyorum 💚 29 yaşında, İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım.
Tatlım seni çok iyi anlıyorum, sosyal medyada “fit görünüm = iyi diyetisyen” algısı çok pompalanıyor 😌 Ama diyetisyenlik bir beden ölçüsü değil, bilim ve empati işi. Her diyetisyenin metabolizması, genetiği, sağlık durumu farklı olabilir. Kilosu onun bilgisini belirlemez güzelim.
Ben danışan seçerken görünüşe değil yaklaşımına ve bilgisine bakardım 💫 Sen de en çok güven ve enerji hissettiğin kişiyi seçmelisin. İstersen bu konuyla ilgili başka bir Diyet & Beslenme sorusu da sorabilirsin 💕
Cevap
85Cevap
Eğer alanında iyi ise neden olmasın
Ben de bir cok teknik biliyorum kilo sorunuyla ilgli kendime de uzun süredir calisiyorum ancak tam 100 % cözmüs değilim henüz rahatsizliklarim var vs bu yüzden sürec uzuyor bende
Bazen insanin kendisine faydasi yoktur veya kismen vardir insanlara cok faydali olur buna şahit oldum
Baskalarina yardim etmek kendine yardım etmekten daha kolaydir
Bu bana 2 şeyi hatirlatiyor.
1. Terzi kendi söküğünü dikemez
2. İşe yarasaydi görürdük 🤣🤣
Yani şu hazir listeleri alip 1 kibrit kutusu peynir olayina da gıcık oluyorum.
Onun için yememi azaltiyorum kısmıyorum kendimden birseyi. Yoksa gözünüze bambaska görünüyor
Açıkçası resimdeki gibi kendi vucudunu sergileyen diyetisyene de gitmem...
Sırf bu yüzden spor salonuna gitmiyorum. Her yerde Bi tarafını çeken hatunlar var.
Bir de sanki zorunlulukmuş gibi tüm kadınlarda tayt...
İsteyen istediğini giysin ama sevmiyorum efenim. Gitmiyorum spor salonuna...
Kiloyu sadece yemek ile mi ilişkilendiriyorsun? Kilolu insanların bir çoğu metabolik hastalık sebebiyle kilolu. Mesela; tiroid ve diyabet
Olabilir sayende öğrenmiş oldum 🌸
🌼 Soruya cevap verecek olursam; Evet kilolu bir diyetisyene giderim
Bebekliğinde geçirdiği ateşli hastalık sonucu kortizon tedavisine bağlı kilo alan ve ilkokul yıllarında bu nedenle zorbalıkla mücadele eden Gözen Durmuş, yüzde 75 bursla özel üniversitede psikoloji bölümü okudu. Bu süreçte 50 kilo vererek 180 kilodan 130'a düşen Durmuş, şimdi yüksek lisansını tamamlayıp, mesleğine başlamak istiyor.
Gözlük takan göz doktoruna gidiyorum. Müthiş bir doktor, alanının en iyisi. Niye takıyorsunuz diyorum. Gözüm ameliyat olacak kadar sağlıklı değil dedi. Yani kilolu diyetisyen de çok iyi olabilir. Bir giderim, işe yararsa dedikleri sürekli giderim...
Kuaförlerin çoğunun saçı da bakımsız oluyor ona gidiyoruz işini iyi yapıyosa sorun yok. Diyetisyene gitme olayı da danışanın kendi iradesine bağlı bence, diyetisyen sadece bi beslenme koçu. Onun görünümü benim için referans değil.
Giderdim aşkım terzi kendisi köyünü dikemiyor biliyorsun djdjjd
😀guven vermiyor
Kendine faydası olmayanın bana ne faydası olacaksa 😂
Belki olur jdjd
Sen kilo sorunun yok sus ya jssjs
Tamam şöyle düşünüyor insan bir yerde kendisi iradesine sahip çıkamamış bana mı faydası olacak ama belki sağlıkla ilgili sorunu vardır danışmanları ile motivasyon kazanıyordur öyle olsa dünyada kimse mesleğini yapamaz ki
Bazen görüyorum güzellik uzmanları da o kadar güzel olmuyor ama mesleklerini yapıyorlar mesela
hayatımda 1 kere gittim... aynen uyguladım 5 kg aldım... Sonra f*ck THE SYSTEM! Bir daha gitmedim. Diyetisyenler kendi söküklerini diksin önce. Kendi yöntemim: Eve abur cubur alma markete aç gitme. Annenlere çok sıkışmadıkça gitme. Yoksa içli köfte yersin 😄
https://www.youtube.com/embed/CSvFpBOe8eYMarangozun basamağı kırık olur derler. Saç ekimi yapan kel doktor lazer ile göz çizen göz doktoru cinsiyeti farketmez benim için işini iyi yapan biri olmalı
Giderdim , mum dibine ışık vermemiş. Ya da belki o kişi kilo vermek istemiyor da biz vermeye çalıştığımız için bu izlenim bize olumsuz şekilde aktarılıyor zihnen. 🎈✨
Ben gitmezdim açıkçası. Kilolu antrenör ya da diğer branşlarda spor hocaları da hiç motive etmiyor psikolojik olarak. Sporcu dediğin göze de hitap edecek.
Giderim. Kendisinin kilolu olması başkasına güzel bir diyet listesi yazamayacağı anlamına gelmez. Kilolu olmak kendi seçimidir belki de.
Haklisin
Diyet işi boş neden mii eğer diyeti bırakırsan vücut yeme düzenini şaşırıp 1 günde yesen Bile 10 kat geri alıyorsun yani onemli olan irade bunu öğrendim istersen önüne 100 bin diyetisyen kat sen verilen diyete sahip çıkmazsan asla kilo veremiyorsun yediğin kalori yaktığın kaloriden fazla oluyorsa kilo alıyorsun bunu ben söylemiyorum kim söylüyor tlc ağır yasamlardaki doktor nowzara ha ben kilolu muyum kiloluyum ama hareket edip bol su içmeye çalışıyorum
Kilosu belki ilk başta garip gelebilir ama ben bir diyetisyenin bilgisini ve sana nasıl yol göstereceğini daha çok önemserim.
Hayır gidilmez önce kendisi örnek olmalı özenelim güvenelim kendi bogazına sahip çıkamayan bize hiç çıkmaz
Giderim belki o öyle seviyo kendini ya da ciddi sağlık problemleri var bilemeyiz o kişinin sadece adını biliyoruz o an
Kendine hayrı yok millete laf anlatıyor öyleleri. Kişinin lafına bakılmaz iş kişinin aynasıdır derler. Kendine etkisi yoksa başkasına ne etki edecek?
Giderim terzi kendi söküğünu dikemez diye boşuna dememişler işinde iyidir belki ama kendi iradesi zayıftır ya da belkide bir hastalığı vardır
Bir kere denk geldim ve dediğim olay sen kendini inceltememissin beni nasıl yontacaksin
Hiç kilolu görmedim ama belki sağlıkla ilgili bir durum vardır ya da farklı bir durum vardır
Gitmem kendisi sonuç alamamış bana nasıl faydası olacak🤣🤣
Neden gidilmesin mesleki bilgisi var mı var olay bitti
Giderim banane onun kilosundan beni kendi kilom ilgilendirir
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya o hesapdan gitmem 😂
çokta bağ olduğunu düşünmüyorum. arada bir çok sebep olaiblir. ya da kişisel olarak zayıf olmayı sevmiyordur.
Bir arkadaşım diyetisyen ve şişman, bana güven vermiyor nedense
gitmeden 96dan 80 oldum kararlı olunca gidiyor
Kişinin uzmanligina bakarim kişinin hayat tarzina degil
Bence kesin gidilmesi lazım.
Dediğimi yap, yaptığımı yapma sözü gerçek olur 😅
Hayır kendini zayıflatamamış beni nasıl zayıflatacak 😂
Gitmem daha kendine faydası yok bana nasıl olsun derim
Haklısın banada bir garip geliyorlar, hayır gitmezdim
Kilo problemi her zaman çok yemekten kendini kontrol edememekten kaynaklanmıyor ki neden gidilmesin? Hipotiroidisi varsa cushing hastasıysa (veya kortizon kullanmak zorunda olduğu diğer hastalıklar varsa), pcos hastasıysa bu insan kilo alıyor ne kadar diyet yapsa da kendine iyi baksa da.
Kardiyologlarda stent var, genel cerrah her an apandisit olabilir, gittiğiniz dahiliye uzmanı diyabeti olan biri olabilir. Sağlık alanında çalışan kişiler hastalarının üstüne daha fazla düşüyor.
Göz doktoru gözlük kullanıyor ama göz cizdirmeye gidenler de var
saçma olmazmi kendine cözum bulamiyan baskasina nasil bulsun
Çok gorusleri okudum aydinlandim hakli olabilirler bilgisi önemli sonuçta
Hiç böyle kilo diyetisyen gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmadım çok şükür. Kilo almayan bir yapım var. Gitmek zorunda kalsaydım da kilolu birine gitmezdim. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer yani değil mi?
Kelliğin ilacı olsa başına sürerdi gibi bir şey oluyor sanırım😅
Gitmem. Daha kendi kilo verememiş, bana mı verdirecek?
Kendisine faydası olmayananın başkasına katkısı olmaz. Bu arada hiç diyetisyene gitmedim kendim hallettim fazla kilolarımdan kurtulmayı her ne kadar tam kurtulamasam bile
Giderim evet o diyet yapmak istemiyordur beni ilgilendirmez bana soyledikleri önemli benim için dayıcım.
Diyet nedir bilmem reis, ama kadın güzelmiş..
😀😀he dimi
Çıtırın instagramı var mı 😅😅
😀ne bilim pinden buldum
giderim sonuçta kendini değil beni zayıflatacak hem kiloluysa boğazına dur diyemiyodur meslegiyle ilgisi yok shdh
Hayir asla ahhahah cok komik abi nasil diyetisyen yani bu derim gitmem cok komik
Bu arada fizigin cok guzelmis
Hehe var mı cidden öyleleri kendine faydası olmayanın bana nasıl faydası olacak gitnem tombişlere valla :p
Bence bilgi birikimi daha önemli sonuçta bunları uygulayıp uygulamayacağı ona kalmış
Ben daha bugün gittim benim diyetsiyenim de kilolu ama çok tatlı kadınnnnn yaaaaaaa 🥰🥰🥰🥰🥰
Kelin ilacı olsa başına sürer ama şka bir yana hastalık olabilir hormonal vs gidilir
Kendine hayrı yok, bana mı hayrı olacak diye düşünürüm ve gitmem.
Diyetisyenim Kilolu olsa ; çıkmam ki onun yanından
Yemek yemeyi sevebilir, o kişinin rahatsızlığı olabilir. Gidilir yani
Gözlük takan göz doktoruna gidiliyorsa buna da gidilebilir.
depresyon geciren psikolog olmayacagi gibi kilolu diyetisyen de olmaz bence
Yanlış bilgi canım psikologlarda depresyon geçirir. Psikologlarda terapiye gider.
Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma demişler. Bu yüzden sorun etmezdim
İşini özel hayatıyla karıştırmayan kendiyle barışık olduğunu düşünürüm
Tuhaf ya dimi. Ben de fit olmasını isterim diyetisyene gidecek olsam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?