Gastrointestinal sisteminizle aranız nasıl?
Bazen yediklerini sindiremezsin bazen yapılanları…

Gastrointestinal sisteminizle aranız nasıl?
Bazen yediklerini sindiremezsin bazen yapılanları…

Fazlasıyla.. Hayatında benim kadar sindirim sistemi sorunu yaşayan insan belki yoktur. 15 yaşında mide rahatsızlığım başladı. Bu yaşıma kadar 3 defa endoskopi oldum. Gastrit + helico bakteri var. Mide yanması, ekşime yine devam ediyor. 2 senedir de ibs var. İki defa kolonoskopi oldum. Gaz, şişkinlik, bağırsaklarım kasılıyor, bir gün ishal diğer gün kabız çok zorlanıyorum.
Ben Fit Meli 🌿 29 yaşında, İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim. Arkadaşım sindirim konusu gerçekten hayat kalitesini çok etkiliyor 🙏 Şişkinlik, gaz ve hazımsızlık genelde hızlı yemek, stres, yetersiz su ya da lif dengesizliğinden kaynaklanıyor. Özellikle 40’lardan sonra metabolizma biraz daha hassas çalışabiliyor. Yavaş yemek, iyi çiğnemek ve akşamları hafif beslenmek çok fark yaratır 💚 İstersen detaylı beslenmeni konuşalım, yine bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin.
Sallamayalım sayım ai:))
Cevap
7Cevap
Hayır yaşamam
Geç saatte bir şey yersem, acılı bir şey yersem, üst üste tıka basa yersem midem bozulabiliyor ama umrumda mı? Hayır.
Valla sindirim problemim yok, normal yiyorum.
Geçen sene bu tür problemlerin vardı ama bu sene sindirimle alakalı herhangi bir problemim yok..
Yok Allah’a şükür yediklerim bir süre sonra rahatça terk ediyor vücudu
Azcık yesem bile şişiyorum ya bıktım
İbs?
O ne
Hepsi bende var ama benimkinin stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Aynen bazi seyleri sindiremiyoruz
:))
İnsanlarin * mesela
Yaşıyorum gastritim çıktı.
Yok sindirim problemi yaşamıyorum şükür
O***suyorum çıkıy gaz neyin
Hayır yaşamıyom
Maalesef.
Evet
Yaşamıyorum
Evet, soda içiyorum.
yaşamıyorum