Tam buğday ekmeği tercih ediyorum hem daha sağlıklı hemde uzun süre tok tutuyor ama arada yinede beyaz ekmeğe hayır diyemediğim oluyor özellikle fırıdan yeni çıktıysa.
• Beyaz Ekmek (Klasikçi): En yüksek enerji kaynağıdır, hızla kana karışır. Sindirimi en kolay ekmektir. Kan şekeri hızla düştüğünde veya yoğun enerji ihtiyacında (spor sonrası gibi) hızlı toparlanma sağlar. Tadı en baskın olanıdır.
• Tam Buğday (Sağlık Tutkunu): Buğdayın rüşeym ve kepek kısımlarını da içerir, işlenmemiştir. Lif oranı yüksektir, sindirim sistemini (bağırsakları) çalıştırır. Kan şekerini dengede tutarak uzun süre tokluk hissi verir. B vitamini deposudur.
• Kepek Ekmeği (Diyetçi): Unun içine dış kabuk (kepek) eklenerek yapılır. Kalorisi diğerlerine göre daha düşüktür. Kabızlık sorununa iyi gelir ve midede hacim kaplayarak az yemekle doymanıza yardımcı olur.
• Köy Ekmeği Gelenekselci): Genellikle ekşi maya ile uzun süre mayalanan, taş fırın ekmeğidir. Doğal fermantasyon (ekşi maya) sayesinde probiyotik etkisi vardır, mideyi şişirmez. Katkı maddesi içermez ve çok geç bayatlar.
• Mısır Ekmeği (Karadeniz Sevdalısı): Mısır unundan yapılan, glütensiz veya düşük glütenli bir türdür. Glüten hassasiyeti olanlar için (buğday karışımı yoksa) harika bir alternatiftir. A, E ve K vitamini açısından zengindir, göz sağlığını destekler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer