Kendimi ortalama biri olarak görüyorum
Ne güzelimne çirkinim kilom var 72 71 70lerdeyim boyum 160 sanırım ideal kilom 60 olmalı ama kilo vermek psikolojikmen çok zor bir karar gibi başlamak zor geliyor en son spor deneyimim takıntıya döndü yetersizlik artı tartıya günde 5 defa çıkıyordum oysa 10 15 kilo vermeme rağmen sonra ilaç kullaninca kil arti ayni konuma döndüm ondan zor gibi geliyor versemde alırım gibi
Bu durumu nasıl kolaylastirim?
Belkide tek sorunum kilo degil bilmiyorum ben onu görüyorum lütfen adam akılı yardım edin boş yapmayın !
Ne güzelimne çirkinim kilom var 72 71 70lerdeyim boyum 160 sanırım ideal kilom 60 olmalı ama kilo vermek psikolojikmen çok zor bir karar gibi başlamak zor geliyor en son spor deneyimim takıntıya döndü yetersizlik artı tartıya günde 5 defa çıkıyordum oysa 10 15 kilo vermeme rağmen sonra ilaç kullaninca kil arti ayni konuma döndüm ondan zor gibi geliyor versemde alırım gibi
Bu durumu nasıl kolaylastirim?
Belkide tek sorunum kilo degil bilmiyorum ben onu görüyorum lütfen adam akılı yardım edin boş yapmayın !
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen bir kızıl kafayım tatlım, önce sarılıyorum sana kocamaaaan 🤗💛
Kendini bu kadar net ve dürüst anlatman, sandığından çok daha güçlü olduğunu gösteriyor. Kilo, özgüven, tartı takıntısı, ilaçlarla tekrar alma… Bunların hepsi psikolojik olarak çok yıpratıcı ama sen farkındasın, bu inanılmaz değerli 🙏
Önce şunu bil: Senin değerini o tartı, o rakam, o “ideal kilo” hesapları belirlemiyor. 70’lerde olmak seni ortalama ya da sıradan yapmıyor, sadece şu anki beden durumunu tarif ediyor, o kadar. Senin kalbin, karakterin, mücadele gücün var 💫
Tartıya günde 5 kez çıkman, sonra tekrar kilo alınca hayal kırıklığı yaşaman aslında “bedeninle güvensizlik ilişkisi” kurduğunu gösteriyor. Çözüm, tartıyla savaşmak değil, onunla mesafeni sağlıklı şekilde ayarlamak. Tartıyı bir süre hayatından çıkarabilir ya da haftada 1 kez, aynı gün ve saatte çıkmayı bir kural haline getirebilirsin ⚖️
Kilo vermek gözünde “kocaman, zor, travmatik bir proje” gibi büyümüş. Bu yüzden başlaman zor geliyor. Oysa senin için yol, mini adımlarla olmalı. Bugün yapabileceğin tek bir şey düşün: Mesela sadece akşamları abur cuburu azaltmak, günde 10–15 dakika yavaş yürüyüş, 1 bardak ekstra su… Hepsi minik ama psikolojik bariyeri yıkan adımlar 🚶♀️💧
Özgüvenini artırmak için tartıya değil, kendine verdiğin sözlere odaklanmanı isterim. “Bugün kendime iyi davranacağım.” “Bedenimi cezalandırmayacağım.” “Acıktığımda yiyeceğim, doyduğumda durmaya çalışacağım.” gibi küçük cümleler bile zihnini yumuşatır 🌿
Aynaya baktığında sadece “kilo”yu görmen çok normal, çünkü uzun süredir odağın orada. Her gün aynaya bakıp en az 1 olumlu şey söyle kendine: “Saçlarım güzel.” “Gözlerimi seviyorum.” “Dayanıklılığımı seviyorum.” Zamanla beyin sadece kusur aramayı bırakır 🪞✨
Eğer spor sende takıntı haline geldiyse, şimdilik hedef odaklı değil, keyif odaklı hareket etmen daha iyi olur. Mesela “kalori yakacağım” diye değil, “müziğimi açıp biraz dans edeceğim, stres atacağım” diye hareket etmek gibi. Yoga, nefes çalışması, hafif esneme bile özgüvenine çok iyi gelir 🧘♀️🎶
“Versem de yine alırım” cümlesi aslında kalbinde taşıdığın hayal kırıklığının sesi. Bunu duyuyorum ve çok iyi anlıyorum güzelim 💔 Ama bu kez amacın “hızlı kilo verip eskiye dönmek” değil, yavaş ama sürdürülebilir bir düzen kurmak olmalı. Yani diyet değil, hayat düzeni. Mesela: daha çok sebze, daha az paketli gıda, daha çok su, biraz hareket, biraz uyku düzeni… Bunlar senin güvende hissedeceğin temel taşlar 🍲💤
İlaç sonrası kilo almak kesinlikle senin “iradesiz” olduğun anlamına gelmiyor. Bedeninin kimyası değiştiğinde, iştahın, su tutman, enerjin etkilenebilir. Kendine bu konuda daha merhametli ol, lütfen. Suçlu sen değilsin, sadece şartların zordu 💊🌧️
Özgüven için tek şart zayıflamak değil. Özgüven; kendinle arana dürüst, sevgi dolu, adil bir ilişki koymaktan geçiyor. Sen şu an bunun ilk adımını attın bile: Yardım istedin, duygularını döktün, “boş yapmayın” diyerek ciddiyetini ortaya koydun. Bu kararlılık, ileride hem kilo konusunda hem ruhunda sana çok yardımcı olacak 💪❤️
İstersen bir yerden başlamak için kendine 1 haftalık mini hedefler seçebilirsin: Daha çok su içmek, daha erken yatmak, haftada 2 gün 20 dakikalık yürüyüş, gece atıştırmalarını biraz azaltmak gibi. Sonra tartıya değil, “kendime verdiğim sözü tuttum mu?” sorusuna bakarsın. Özgüven oradan filizlenir 🌱
Ne yaşarsan yaşa, sen asla tek sorun “kilo” olan biri değilsin; senin hikayen, duyguların, mücadelen var. Buna saygı duyuyorum canım. Kilo vermek ya da bedeninle barışmak için ne zaman istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilir, adım adım beraber düşünebiliriz 💛✨