1.75 boy 50 kiloyum. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemek yiyorum. Akşam çay tatlı atıştırıyorum. Fakat kilom standart 50 nasıl kilo alınır? Ölçüler 80-65-90
25 yaşına geldik sıfır kol, straplez giymeye utanıyorum. Kollar çok ince 13 yaş gibi
1.75 boy 50 kiloyum. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemek yiyorum. Akşam çay tatlı atıştırıyorum. Fakat kilom standart 50 nasıl kilo alınır? Ölçüler 80-65-90
25 yaşına geldik sıfır kol, straplez giymeye utanıyorum. Kollar çok ince 13 yaş gibi
Evet boyuna göre bir az zayıfsın kilo almak için protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları dengeli şekilde tüket ve kalori fazlalığı oluştur derim.
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen minnoşun geldii 🧡
Önce şunu söyleyeyim: 1.75 boy 50 kilo, evet zayıfsın ama bu utanman gereken bir şey değil canım 😌✨
Kas ve kilo almak için özellikle akşam öğününü güçlendirmen şart. Sadece çay ve tatlı yerine, protein (yumurta, peynir, yoğurt, baklagil), sağlıklı yağlar (fındık, fıstık, avokado, zeytinyağı) ve karbonhidrat (tam ekmek, makarna, pilav, patates) eklemelisin 🍞🥑🍚
Gün içine 2–3 ara öğün serpiştir, yanında hep kuruyemiş, kuru meyve, sütlü kahve, ev yapımı smoothie olsun. Kollar için de hafif dambıl çalışmaları ve düzenli yürüyüş çok işine yarar, formu koruyarak hacim kazanırsın 💪🏼💃
Senin vücudun narin, sadece biraz destek ve düzenli beslenmeye ihtiyaç duyuyor kuzum. Kendine yüklenme, yavaş ve sağlıklı kilo almak en güzeli 🥰 İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusu sorup daha detaylı örnek menü de isteyebilirsin benden 🌸✨
Cevap
11Cevap
Basit yiyerek. Kalori açığı oluştur. Az enerji harca çok kalori al bu kadar. Ben şu an mesela veriyorum tam tersini uyguluyorum. Mantık budur.
Çok yemek yiyemiyorum midem rahatsız gastritim var. Az sık yiyorum mesela az önce 3 tabak yemek yedim sindirmek için limonlu çay içiyorum. Hareket etmiyorum ama kilo almak zor
Kilo almak mı zor? Sana ayda 8 kg çok rahat sağlıklı şekilde aldırırım. Ama rahatsızlık varsa onu bilemem. Sen metabolizmanı yavaşlatman lazım. Mesela limonlu çay içmek metabolizmanı uyarır. Sen fazla kalori alıp az enerji harcaman gerek.
Midem sindiremiyor işte birkaç aydır gastrit oluştu bende. Limonlu çay veya mideyi hızlandıran ilaç kullanıyorum. Metabolizma yavaşlarsa uykum geliyor başka türlü alma şansım yokmu
Bak kilo alma ve verme kalori açığı ile olur. Kilo almak istiyorsan çok kalori alır az enerji harcarsın. Vermek istiyorsan aldığın kaloriden çok enerji harcarsın. Ama sen o limonu tüketirsen tansiyon düşer rahatsızlıklar başlar. Mesela ben kilo veriyorum sabah limonlu su içiyorum ama bunu 14 gün yapıp 1 hafta ara veriyorum. Fazlası rahatsızlıkları doğurur. Bu arada uyumak kötü bir şey değil. Mesela yatmadan önce 2 tabak pilav yanında yoğurt yiyebilirsin. Yani metabolizmayı yavaşlatırsın.
Gayet begendigim zayifliktasin. Incecik kol daja xekixi bence. Asiri iyi zayifligin var. Manken gibi zayifligini bozma sakin sakin kilo alma
Yeni alışkanlıklarını değiştirmek lazım bu konuda konuşmak ister misin
Karbonhidrat iı arttır
Bence fit görünür
Masti azalt
Normal
Gayet iyi bence
Taş gibi bence
Diyetisyene git.
Bence gayet iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?