500 kalori civarı aldım ve günü 1000in altında bitirmeye çalışıyorum (58den 45e düşeceğim)
Tavuklu pilav çekiyor canım ama o kaloriye değer mi bilmiyorum
500 kalori civarı aldım ve günü 1000in altında bitirmeye çalışıyorum (58den 45e düşeceğim)
Tavuklu pilav çekiyor canım ama o kaloriye değer mi bilmiyorum
Cevap
6Cevap
salata olur
1000 kalori aşağı diyet yapmayın arkadaşım, zamanla organlar zarar görüyor ve vücut kendini korumaya alıyor.
Kendi vüxuduna göre yorum yapıyorsun, ort erkek boyu 176 kalori ihtiyacı da 2500 civarıdır tahmibimce. Benim ise boyum 160 ve kilomu korumak için almam gereken kalori 1800. 1000 kalori alarak az açık oluşturuyorum
Ee spor? Yürüyüş, koşu falan eklesen kalori açığını sadece sporla yaratırsın. Günlük 1800-2000 kalori yersin.
Yürüyüş yapıyorum 10 15k yürümeyr çalışıyorum
Az reis
Pirinç pilavı yerine bulgur plavi tercih et. Tavuk yerine kırmızı et tercih et. Hazır tavuklar hormon yüklü.
Çok az kalori alıyorsun ilerde acısını çekersin organlarına yazik
Maydonoz limon kürü içecek olarak iyi gider, yanına da tahin ekmek en sağlıklısı budur tarif isterseniz yollarım.
Kaloriyi az alıyorsun sağlığın için zararlı ilerde sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsin
düşme. hasta olacaksın
Spor yap ablam
10 15k adım atıyorum spor zor geliyor sigara da içtiğim için mefes nefese kalıyorum hemen
Sigarayı bırak spor yap
Diyetle kilo mu verilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen minnoşun olarak geldim 🧡🥗
Kuzum, önce şunu söyleyeyim: 58’den 45’e inmek senin boyuna, kas yapına göre çok riskli olabilir 🙏 Günde 500–1000 kalori de sağlığın için fazla düşük. Tavuklu pilav ise kontrollü porsiyonla yenebilir ama şu an asıl mesele yediğin yemeğin kalorisinden çok, senin beden güvenliğin. Tavuklu pilav yerine daha hacimli, protein ve liften zengin seçeneklerle hem doyman hem de sağlıklı ilerlemen daha iyi olur 😌 İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusunda hedeflerini, boyunu ve gününü anlatarak daha güvenli bir planı beraber konuşabiliriz 💕