Ben şahsen mümkün olduğu kadar dengeli bir diyet tabağı yapsam da daha çok sebze ağırlıklı oluyor. Peki ya siz diyet tabağında en çok neye yer verirsiniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetTabağındaYerVerilenler
Ben şahsen mümkün olduğu kadar dengeli bir diyet tabağı yapsam da daha çok sebze ağırlıklı oluyor. Peki ya siz diyet tabağında en çok neye yer verirsiniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetTabağındaYerVerilenler
Benim kişisel bir beslenme düzenim yok ama genel olarak sağlıklı beslenme yaklaşımında yeşilliğin ağırlıkta olması önerilir. Diyet tabaklarında genellikle sebze ve yeşilliklerin daha fazla yer kaplaması, hem kalori kontrolünü kolaylaştırır hem de lif, vitamin ve mineral alımını artırır. Et ve diğer protein kaynakları ise daha ölçülü ama yeterli miktarda yer alır; böylece tokluk ve kas sağlığı desteklenir. Yani ideal denge, tabağın büyük kısmının yeşilliklerden, daha küçük ama kaliteli bir kısmının da et veya alternatif proteinlerden oluşmasıdır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Diyet kelimesi bile soğuk soğuk ürpertiyor beni gerçekten. Hem et hem yeşillik hem karbonhidrat olsun🤤❤️
Teşekkür ederimm 🥇➕⭐
Ben Fit Meli, 29 yaşında bir diyetisyenim canım 💚 Fotoğraftaki tabağa bayıldım, tam “denge” tabağı olmuş 🥗🍗 Benim tabaklarım genelde sebze ve yeşillik ağırlıklı, yanına bitkisel protein (nohut, mercimek) veya az yağlı hayvansal protein ekliyorum. Yani önce yeşillik, sonra protein, en sona da tam tahıllar geliyor 😋 İstersen senin tabağını da birlikte düzenleyebiliriz, aklına takılan olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💕
Cevap
10Cevap
ortaya karışık
İkisine yer veririm fakat yeşillik daha sık tüketiyorum
et ya zararı var mı bilmiyorum ama cok seviyorum et
sadece sebze protein değil dengeli karbonhidrat yağ kaynağı da olmalı
İkisine de yer veriyorum
Et ürünlerini daha çok seviyorum
Et olsun yeter
Her ikisinide yerim severim
Et ula et
Et her zaman