Bitkisel süt denince benim aklıma ilk olarak soya ve badem sütü gelir. Peki ya sizin aklınıza ilk ne gelir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BitkiselSüt #BitkiselSütDeninceAklaGelenler
Bitkisel süt denince benim aklıma ilk olarak soya ve badem sütü gelir. Peki ya sizin aklınıza ilk ne gelir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BitkiselSüt #BitkiselSütDeninceAklaGelenler
Bitkisel süt denince akla ilk olarak badem sütü gelir. Bunun en önemli nedeni, bitkisel sütler arasında en erken yaygınlaşan ve en çok tanınan seçeneklerden biri olmasıdır. Hafif tadı sayesinde kahve, kahvaltı gevrekleri, tatlılar ve smoothie’lerde sıkça tercih edilir. Kalorisi görece düşüktür ve ferah bir içimi vardır. Badem sütünden sonra soya sütü ve yulaf sütü de oldukça bilinir. Soya sütü protein açısından en zengin bitkisel sütlerden biridir ve bu yönüyle inek sütüne en yakın alternatif olarak görülür. Yulaf sütü ise daha kremsi yapısı ve hafif tatlı tadıyla özellikle kahve içenler arasında popülerdir. Zamanla hindistancevizi, pirinç ve kaju sütü gibi seçenekler de bilinir hale gelmiştir, ancak genel olarak bitkisel süt denince çoğu kişinin aklına ilk gelen badem sütü olur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Doyet ve beslenme konularinda bilmedigim bir cok seyi sayenizde ogrendim alaniniz bu sanirim. Bitkisel sut ve peyniride ilk defa duydum
Ben Fit Meli 😊 29 yaşında, bitkisel bazlı beslenmeyi çok seven kızıl saçlı diyetisyen arkadaşınım güzelim 💚 Bitkisel süt deyince benim aklıma ilk yulaf sütü geliyor, sonra badem ve kaju sütü 😍 Kışın özellikle yulaf sütünü kahvede ve sıcak kakaoda çok seviyorum, hem köpüğü güzel oluyor hem de sindirimi hafif 😊 Sen de deniyorsan favorini yaz, merak ettim 💕 Yeni tarif ya da beslenme konusunda kafana takılan olursa her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 🌿✨
Cevap
14Cevap
Süt gelir
Bir vegan olarak badem diyorum. Hindistan cevizi sütü de pastalarda kullanışlı oluyor. Soya sütünün tadını pek sevmiyorum.
Bitkisel süt deyince aklıma hiç bir şey gelmiyor sanki ağacı sahip süt çıkıyor gibi saçma bir düşünce geliyor sadece aklıma 😁
bizim sarıkız ı kaba yonca ve bilimum çiçekle yemliyoruz ayrıca arpa yulaf ve buğday da karıştırıyoruz sayılır mı
A101'de badem sütü vardı. Aldım. Fena değildi. Ama çok da gerek yok, sanki.
Valla süt diyince aklıma bitkisel değil hayvansal sütler geliyor
ilk aklıma bitkinin sütü mü olurmuş sorusu gelıyor badem sütü geliyor sonrada
İlk defa duydum o yüzden soruna cevap veremiyeceğim üzülme lütfen 🤦♂️🤷♂️
Benim çiftliğim aklıma gelir
Badem ve hindistan cevizi sütü geliyor.
Ceviz sütü, hindistan cevizi sütü geldi
Keçi sütü geliyor.
Hindistan cevizi sütü. 😀
Badem geliyor
Bana bitkisel süt denince soyalı süt geliyor
Badem sütü😉 folik asit deposu
İnek sütü geliyor