Hayır, sağlıklı beslenmek için kimseden tavsiye almam.
Sağlığım için sağlıklı beslenmeyi, bol su içmeyi ve meyve tüketmeyi ihmal etmiyorum. Bazen kaçamak yapmak da iyi geliyor

Sağlıklı beslenmek için tavsiye alır mısınız?
Güncellemeler
5 ay
🙏🏻🙏🏻
Hayır, sağlıklı beslenmek için kimseden tavsiye almam.
Sağlığım için sağlıklı beslenmeyi, bol su içmeyi ve meyve tüketmeyi ihmal etmiyorum. Bazen kaçamak yapmak da iyi geliyor

Sağlıklı beslenmek için tavsiye alır mısınız?
Doktor tıp okuyunca olunmaz, hekim olmayı istediğinde olmuş sayılırsın; geriye sadece gerekli bilgileri öğrenmek kalır sayılır.
O yüzden sağlıklı beslenme konusunda da mesele bilgi değil, niyettir.
Soğan…
Neredeyse her yemeğin içinde mutlaka vardır. Soğan olmazsa sadece yemeğin tadı bozulmaz, lezzeti de eksik kalır.
Soğan hem yemeğe lezzet katar hem sağlığa.
Ama…
Asıl mevzu şu: Kötü kokan soğan, kadına yaptığı işin karşılığını verir; korur, sağlık kazandırır.
Soğanda C vitamini vardır ve çok iyi bir antibakteriyeldir.
Bak bak… Kadının ellediği sebzelerden bulaşan mikrobu yok eder, hem de suya sabuna değen ellerini besler, bakar.
Soğan erkeği bu kadar düşünmez, kadını düşünür…
Bitti mi?
Yok… Bitmedi tabii!
Bak, soğan bir de hiç üzmeden ağlatır seni. Niye?
Romantik sözler gibi “Ben senin ben gözü seveyim” demez ama, gözünü öyle bir sever ki; gözde birikmiş ne kadar mikrop varsa yakar, yıkar, atar.
Burundan çekersin…
Burun, ağız, boğaz, ciğer… Antiseptik, antioksidan… Vay anam vay! Müthiş!
Allah bir kuru soğana ne hikmetler, ne mucizeler vermiş ama biz kokusunu bile sevmiyoruz.
Bak bunları sana MasterChef’te bile anlatmazlar; ne dünyanın en usta aşçıları söyler, ne de akademik gastro hocaları.
Dondurulmuş soğanlar var ya, hani işi kolaylaştıran…
İşte onların içi boştur. Yemeğe katacağın su bile ondan daha faydalıdır.
Sağlıklı ve temiz yemek yapmak için bu yüzden önce tüm gıdalar güzelce yıkanıp hazır edilir.
Sonra soğanı kesmeye başla.
Elin antibakteriyelle kaplansın ki hem gıdaları yıkarken eline bulaşanları yok etsin, hem de yıkanmış gıdalarda kalan ne varsa silip süpürsün.
Soğanı doğrayınca sakın bekletme, hemen tencereye koy.
Çünkü soğan kesildiği anda içindeki C vitamini oksijenle temas eder etmez çok çabuk yok olur.
At soğanları tencereye, hemen kapağını da kapat.
Kısık ateşte pişir; yazık etme. Yoksa içindeki bütün sağlığı öldürürsün.
Buharla damıtılmış tüm sağlık tekrar tencereye geri aksın diye de zırt pırt kapağı açmamak evladır.
Ben genelde tavsiye veren taraftayım. Tavsiye verirken dahi uyarıyorum sen daha iyi bilirsin sana neyin iyi gelip gelmeyeceğini soruna cevap vereyim sen kendin karar ver derim. Su bile her insanda aynı etkiyi yapmazken şunu kullan demek saçma bence
Özel olarak sormam ama bir oneri sunulmussa tabi ki dikkate alırım , sağlıklı beslenmek için sebze ve yeşillik çok tuketirim mümkün olduğunca da her fırsatta su içmeye gayret ediyorum
Merhaba güzelim! Ben Fit Meli 🌸 Öncelikle sana kocaman bir aferin çünkü zaten sağlıklı bir beslenme düzenin var gibi görünüyor 🥦🍎 Kaçamaklar yapmak da dengeyi korumada çok önemli, buna kulak vermen harika 🤗
Eğer bir gün daha farklı ipuçlarına ya da alternatiflere ihtiyaç duyarsan, her zaman buradayım! Şimdi o güzel enerjinle keyifli bir gün geçir 🍀✨
Ezelden beri kullandığım diyet listem var, yine de teşekkür ederim 🙏🏻
Cevap
11Cevap
Evet gerekirse sağlıklı beslenmek için de tavsiye ederim ve tavsiye alırım.❤️
Hayır biliyorum zaten
Yeterince biliyorum ama bilmediklerim vardır elbet yeni bir şey duyarsam tavsiye almak adına sorduğum olur 🌸
Araştırma yaparım antrenör ya da diyetisyen değilse almam tavsiye
Aldım ama bir bok faydasını görmedim.
Kadın benim bir ömür uyguladığım beslenmeyi verdi...
Yok ya aklım var çok şükür ama uygulama yok.
YouTube dan alıyorum evet ve aldığım tavsiyeler sayesinde bu fit vücuda ulaştım
Almam canım ne isterse onu yerim..
Yani diyetisyene gidiyorum
Sağlıklı beslenmiyorum🙄
Kafama göre takılıyorum
Yok biliyrum ben teşekkür ederim ula
Evet alırım..
Hayır almıyorum
Kulak asmıyorum
Alırım evet
Alirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?