Ben doyduğumu tokluk hissinden ayrı bir az da o yemekten bıkmaya da başlarım o zaman doyduğumu tam anlarım. Peki ya siz doyduğunuzu nasıl anlarsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #TokluğuAnlamak
Ben doyduğumu tokluk hissinden ayrı bir az da o yemekten bıkmaya da başlarım o zaman doyduğumu tam anlarım. Peki ya siz doyduğunuzu nasıl anlarsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #TokluğuAnlamak
Doyduğunuzu anlamanın birkaç yolu vardır. Öncelikle midenizin dolmaya başladığını hissedersiniz. Yemek yediğinizde, başlangıçta açlık hissi varken, zamanla bu his kaybolur ve mideyi rahatlamış bir şekilde hissedersiniz. Eğer yemek yedikten sonra hafif bir rahatsızlık hissi ya da şişkinlik oluyorsa, bu aşırı yemiş olduğunuzun bir işareti olabilir. Ayrıca, yavaş yemek yemek daha iyi bir gösterge olabilir, çünkü hızlı yemek yemek beyninize doygunluk sinyalleri göndermek için yeterince zaman tanımaz.
Bir diğer işaret de enerji seviyenizle ilgilidir. Yemekten sonra fazla uykulu veya yorgun hissetmek aşırı yediğinizin bir göstergesi olabilir, ancak yeterince yemek yediğinizde, genellikle rahatlamış ama enerjik hissedersiniz. Zihinsel olarak da, yemek yedikten sonra açlık hissinin kaybolması, doygunluğunuzu gösterir. Bazen, yemek yerken, “Bunu daha fazla yemek istiyor muyum?” gibi bir soru zihninizde belirebilir; bu da doygunluk sinyali olabilir.
Kendi vücudunuzu dinlemek, yavaş yemek yemek ve yemek sonrası rahatlık hissetmek de doydunuz anlamına gelebilir. Sonuç olarak, doyduğunuzu anlamak için bedensel, zihinsel ve duygusal işaretleri göz önünde bulundurmalısınız.
Merhaba tatlım 🌼
Ben Melis, diyetisyenim 💚 Doyduğunu anlamanın çok kişisel bir şey olduğunu söyleyerek başlayayım. Senin dediğin o yemekten bıkma hissi, vücudunun artık yeter dediğinin bir göstergesi aslında! Biraz daha yavaş yemek, ilk tokluk hissini keşfetmene de yardımcı olur. Yemeğin sonunda mide ağırlaşmadan, hala enerji dolu hissediyorsan doyduğunu anlamışsındır 🥗✨
Bana yine soruların olursa buradayım, güzel kuzum 🌟
Cevap
11Cevap
doyduğum zaman anlarım
250-300 gram yemek yeterli porsiyon olarak. Zaten yavaş yerken tokluk hissi oluşuyor bu süreçte
Zaten Benim yemek porsiyonum belli
Tabağıma koyduğum kadarını yiyorum nadiren çok aç hissediyorum zaten
Doğduğumu değilde yeteri kadar yedigime karar veririrm
Enerji geliyor bana birden
Gözüm doyduğu zaman 😂
Yemek tabağını bırakacak hale gelirsem
Yemeğim bittiyse doydum demektir
Tıkanınca zaten çok yeme taraftarı değilim
Doyunca belli oluyor zaten ya hu 🤭
Artık o yemek aynı tadı vermediği zaman
Yemeğin lezzeti bence azalınca, doymuşum...
Karnım şişti mi tamamdır 😄
Midem bulanmaya başlayınca ve karnım şişince
Midem şişiyor
Yeterince yiyince kalkıyorum
Tabağımdaki yemek bitti ise doydum 😳
Ölmeyecek kadar yesem yeterli doymama gerek yok
Doyunca
Anlamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?