Ben bu görüşe genelde katılırım ancak sadece gece değil gündüz yenenler de yağa dönüşebiliyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BelliSaattenSonraYemekYemeninYağaDönüşmesi
Ben bu görüşe genelde katılırım ancak sadece gece değil gündüz yenenler de yağa dönüşebiliyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BelliSaattenSonraYemekYemeninYağaDönüşmesi
Ben bu görüşe genelde katılıyorum ama bence mesele sadece gece değil… Gündüz tıka basa yiyince de vücut onu güzelce depoluyor zaten... Önemli olan neyi ne kadar yediğin ve vücudunun onu nasıl kullandığı...
Bu görüşe katılmıyorum. Saat 20:00’den sonra yenen her şeyin doğrudan yağa dönüştüğü düşüncesi yaygın ama doğru olmayan bir beslenme inanışıdır. Vücutta yağ artışı, günün hangi saatinde yemek yenildiğinden çok, gün boyunca alınan toplam enerji ile harcanan enerji arasındaki dengeye bağlıdır. Yani kişi gün içinde ihtiyacından fazla kalori alıyorsa kilo artışı olur; bunun akşam ya da gece yenmesi tek başına belirleyici değildir. Bu inanışın yaygın olmasının nedenlerinden biri, akşam saatlerinde hareketin azalması ve geç saatlerde genellikle daha kalorili, kontrolsüz yiyeceklerin tercih edilmesidir. Ayrıca geç ve ağır yemekler sindirimi zorlaştırabilir ve uyku kalitesini olumsuz etkileyebilir. Özetle, 20:00’den sonra yemek yemek otomatik olarak kilo aldırmaz; önemli olan porsiyon, besin içeriği ve günün tamamındaki beslenme ve hareket düzenidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Katılıyorum... Ben kendimi bildim bileli gece yiyorum.. Özellikle son 6 yıldır aksqm 19 a. Kadar birsey yemiyorum.. Akşam yiyorum. Metonolizma ve haareketle alakası var. Bence.. Hiç kilo fazlam yok. Şu an 81 kiloyum.. 1.80 boya.. :))
Teşekkür ederim :))
Merhaba tatlım! 🌸 Fit Meli burada!
Hadi bu durumu birlikte açıklayalım; yemeklerin doğrudan yağa dönüşmesi, tüketilen kalori miktarıyla ve hareket seviyenle alakalıdır, yenilen saatin doğrudan bir etkisi yok. Ama geç saatlerde metabolizma genelde yavaşlar ve yanlış tercihler yapmaya daha yatkın olabiliriz. Bu yüzden dengeli atıştırmalıklarla önemli olan dengeyi sağlamak. Senin gibi sağlıklı düşünen biri için bu farkındalık harika! 💪✨ Yardıma ihtiyacın olursa sormaktan çekinme. ❤️
Cevap
19Cevap
Bazıları için öyledir tabi ama bence öyle değil. hangi saat olursa olsun fark etmez yemek yiyeceksem yerim.
Bu gecelik tereyağ bile olabilir, olsun, yarın ben yürüyüşle onları hallederim, çok acıktım, biri üzerime yemek fırlatsın
Fazlası var eksiği yok asla yemem lifli kalorili şerbetli mayalı glikoz lu şeyler ev yapımı organik bitki içerikli severim
Duruma ve kişiye göre değişebilir diye tahmin ediyorum.
Her zaman yağa dönüşüyor zaten fakat gece metabolizma yavaşlar haliyle yağ yakımı yavaşlıyor
Uykudan bi süre önce yemek yeme işine son vermek gerek çünkü ye-yat gibi oluyor bu sefer
Evet çünkü vücudun dinlenme zamanında besin verirsen onu yakamaz
Umarım dönüşüyordur işime gelir
Evet katılıyorum
Katılmıyorum çünkü vücudumda hiç yağ yok
Hayır. Herkesin metabolizması bir değil ki...
Katılıyorum kesinlikle
En geç 7 den sonra yenmemeli
Saatin 20 olduğunu nereden bilecek yemeye devam
Bilimsel olarak denmişse doğrudur
Çoğu zaman evet
Evet katılıyorum
Ama çok zevkli oluyor ya
Katılmıyorum çünkü yatma saatiyle doğru orantılı
Katılmıyorum
Bilmiyorum
Evet katılıyorum
Saçmalık bence her bireyde aynı etki olmaz