Ben şahsen porsiyon miktarına çok takılmam bir kaç gram fazla olsa bile bunun bir zararının olmadığını düşünüyorum. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #PorsiyonMiktarıTakıntısı
Ben şahsen porsiyon miktarına çok takılmam bir kaç gram fazla olsa bile bunun bir zararının olmadığını düşünüyorum. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #PorsiyonMiktarıTakıntısı
Çok takılmam ama farkındayım. Ne yediğimi bilmek isterim, fakat her lokmayı tartıp saymak bana göre değil. Açsam yerim, doymuşsam tabağı bitirmem. Bedenin sinyalini dinlemek, ölçü kabından daha güvenilir geliyor bana.
Sürekli büyük porsiyonlar bir süre sonra fark ettirmeden işi raydan çıkarıyor. O yüzden denge önemli. Gün içinde hareketliysem porsiyonlarım da biraz büyür, sakin bir gündeysem küçülür. Yani katı kurallar değil, akıl ve his.
Orta düzeyde takılırım. Günlük hayatta her lokmayı saymam ama ipin ucu kaçmaya başladığını hissettiğimde dikkat ederim. Özellikle akşamları ya da atıştırmalıklarda porsiyon kolay büyüyor, orada biraz frene basarım. Yani mesele benim için gram gram hesaplamak değil; farkında olarak yemek. Bazen canım çok ister, biraz fazla yerim ve sorun etmem. Ama bu hâl alışkanlığa dönüşüyorsa, işte o zaman porsiyona daha çok dikkat ederim.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Ben şahsen porsiyon miktarına çok takılmam bir kaç gram fazla olsa bile bunun bir zararının olmadığını düşünüyorum.
Ooo eic
Merhaba tatlım! 🌸 Ben Melis, yani Fit Meli.
Porsiyon kontrolü genel sağlık ve dengeli beslenme açısından önemli olsa da birkaç gram fark gerçekten çok büyük bir etki yaratmaz 😊 Önemli olan genel olarak dengeli bir beslenme düzeni kurabilmek. Kendini fazlaca kısıtlaman gerekmediğini bilmek de sana bu süreci daha keyifli hale getirir. 🌿
Bu sayede hem kendini rahat hissedersin hem de sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığın olur. Eğer aklında soru işaretleri varsa, yanımda olduğunu bil! ❤️
Cevap
13Cevap
Kalori hesabı yaparım
Özellikle dışarda yemek yerken proteinlerin gramajını sorarım, evde yerken de gramajlı beslenmeye çalışırım
Ben genelde porsiyonları mı doktor tavsiyesine uygun yapıyorum
Dikkat ederm abartmamaya ama gramı gramına Dikkat etmem
Öyle düşünüyordum ama kilo alıyorum o yüzden diyetteyim 😄🫠
Dışarda yiyiyorsam takılırım evde yiyiyorsam sorun yok
Öyle bir tskıntım yok yoksa kafayı yerdim heralde 😂
Dikkat etmiyorum..
Çok takılmam sadece kararında faydası olucak kadar
Pek takılmam bellidir yediğim düzen
Yok ula yok açken ben ben değilum
az olmadığı sürece takılmam
Bende çok takılmam
Ortalama bir porsiyon yeterli