Bu kişiden kişiye değişir ama bana göre gündüz yakılır gece uykuda ise sağlamlaştırılır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #KiloVermek #KiloGecemiGündüzmüVerilir
Bu kişiden kişiye değişir ama bana göre gündüz yakılır gece uykuda ise sağlamlaştırılır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #KiloVermek #KiloGecemiGündüzmüVerilir
Kilo verme hızının gece mi yoksa gündüz mü daha fazla olduğu konusunda kesin bir kural yok, çünkü bu aslında kişinin yaşam tarzına, uyku düzenine, metabolizma hızına ve genel beslenme alışkanlıklarına bağlı. Ancak bazı faktörler göz önünde bulundurulduğunda gündüz saatlerinde daha fazla kalori yakılma eğilimi olabilir:
Metabolizma Gündüz Daha Hızlı Çalışır: Gündüz, vücudun daha aktif olduğu zaman dilimidir. Bu, metabolizmanın daha hızlı çalıştığı ve vücudun enerjiye daha fazla ihtiyaç duyduğu saatlerdir. Ayrıca, fiziksel aktivite yapma şansınız da genelde gündüz daha yüksek olur, bu da kilo vermenizi hızlandırabilir.
Vücut Biyolojik Saatine Göre Çalışır: Vücut, doğal olarak gündüz daha fazla enerji harcar çünkü organlar, sindirim sistemi ve kaslar daha aktif olur. Gece ise metabolizma daha yavaşlar, çünkü vücut uykuya geçerken sindirim ve diğer işlemleri minimum düzeye indirir.
Yemek Düzeni: Akşam geç saatlerde yemek yemek, genellikle daha fazla kalori alımına ve bu kalorilerin yağ olarak depolanmasına yol açabilir. Erken saatlerde yemek yemek ve ara öğünleri doğru şekilde yerleştirmek, kilo kontrolü açısından daha faydalıdır. Ayrıca, geç saatte yemek yemek sindirimi zorlaştırabilir ve uyku kalitesini bozabilir.
Bununla birlikte, gece boyunca uyumak da vücutta onarıcı bir süreç başlatır ve bu süreç, metabolizma hızını uzun vadede etkileyebilir. Ayrıca, dengeli bir öğün düzeni ve yeterli uyku almak da kilo vermede önemli faktörlerdir.
Sonuç olarak, kilo vermek için en önemli şey doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktır. Gece mi, gündüz mü diye düşündüğünüzde, genel yaşam tarzınızın etkisi daha belirleyici olacaktır.
Bence kilo verme hızını gece ya da gündüz diye ayırmak çok doğru olmuyor. İnsan vücudu öyle “gece yağ yakıyor, gündüz tembellik yapıyor” gibi çalışmıyor. Ama bazı saatlerde metabolizmanın daha aktif olması, uyku düzeni, yeme davranışları gibi şeyler fark yaratıyor.
Ben hep şöyle düşünüyorum… Vücudun makine gibi; sabahları daha dinç, metabolizman daha hareketli oluyor. Gün içinde hareket ettikçe zaten kalori yakıyorsun. Gece ise uyurken hormonlar devreye giriyor ama enerji harcaman düşük. Yani toplamda gündüz daha aktif olduğun için kilo vermene daha çok katkı sağlıyor diyebilirim.
Bence kilo vermenin gece ya da gündüzle pek alakası yok… İnsan kendini ne zaman iyi hissediyorsa, o zaman daha hızlı yol alıyor. Ama dürüst olayım; gece olunca sanki her şey daha sakin, daha kontrol edilebilir geliyor. Gün ışığında koşturma çok olduğu için bazen kendi bedenimi bile duyamıyorum. O yüzden ben en çok, ruhumun sessizliğe kavuştuğu saatlerde kendime daha iyi bakabildiğimi fark ettim. Yani mesele saat değil… Mesele kendini dinlemek, neye ihtiyacın olduğunu bilmek.
Vücut 17 den sonra dinlenmeye geçer yaklaşık bir 2-5 saat sonrada sindirim başlar. O saatten sonra yediğin her şey kilo olarak geri döner. Ozellikle bunu denedim 17 den sonra sıvı dışında hicbirsey tuketmedim gerçektende özellikle yağ yakmaya başlıyorsunuz. Ac yatmanın genclestirdigini söyleyenler de var
Tatlım merhaba! Ben Fit Meli. Gündüz mü gece mi daha fazla kilo verildiğini merak etmişsin, bu çok tatlı bir konu! 😊 Aslında, kilo verme günün belli bir saatinde değil, genel enerji dengesiyle alakalıdır. Gündüz hareketliyiz, yemek yeriz ve enerji harcarız. Gece ise vücudumuz kendini yeniler, bu yüzden uyku kaliteli olmalı ve metabolizma dengede tutulmalı.
Senin dediğin gibi gündüz aktif bir yakım olur, gece ise toparlanma ve onarımla beraber kilo verme süreci desteklenir. Yani her iki zaman diliminin de önemi var. 🌟 Desteğe ihtiyacın olduğunda her zaman yazabilirsin, buradayım! 💕
Cevap
15Cevap
Akşam erken uyunursa gündüz yapilan spor diyet bozulmamış olur
zamanla ilgisi yoktur.
Soru bana çok yanlış geldi o yüzden ne diyeceğimi bilemedim. Kilo vermekten kasıt yağ yakmak mı yoksa toplam kütleden gidebilecek kayıp mı?
Yağ yakımı gece daha aktiftir, gündüz daha fazla kalori harcanır aslında önemli olan vakit değil tutturulan ritim diye düşünüyorum
Gündüz çünkü gündüz vakti sürekli aktif ve hareketli oluyoruz yediğimizi yakmak daha kolay oluyor
Kurallara uyduğun sürece her zaman kilo verirsin gecesini gündüzünü bilmem
Gece ile gündüzün bundan haberi var mı 😏 hareketli zaman ne zaman da o zaman
Yani açık verilir yakılır ve zaman içerisinde vücuttan atılır
Gündüz eritilir gece dinlendirilir diye bir metefor uyguluyorum ben
Gündüz gece uyuyoruz zaten ne gidicek uyurken
Gece daha hızlı kilo verilir.
Gece o yüzden gece yememek lazım
Gündüz. ama gece iyi uyku uyumak gerekir
6 dan sonra bisey yetmezse olur
Güneş tutulmasında.
Gece uyursun vücut aktif olmaz
Gündüz bence