Uzun süre tok kalmak için için protein ve lif açısından zengin dengeli ve doyurucu bir öğün tercih ederim. Peki ya siz uzun süre tok kalmak için neler yaparsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #UzunSüreTokKalmak
Uzun süre tok kalmak için için protein ve lif açısından zengin dengeli ve doyurucu bir öğün tercih ederim. Peki ya siz uzun süre tok kalmak için neler yaparsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #UzunSüreTokKalmak
Plan yaparım. Protein, lif ve sağlıklı yağlar önceliğimdir, boş karbonhidrat yok.
Yavaş yerim, hızlı hissetmeye çalışmam. Tokluk bir alışkanlık meselesidir, şansa bırakmam.
Uzun süre tok kalmak için birkaç öneri vardır. İlk olarak, protein ve lif bakımından zengin gıdalar tüketmek çok önemlidir. Protein, tokluk hissini arttırır ve uzun süre doygun kalmanıza yardımcı olur. Yumurta, tavuk, balık gibi besinler bu açıdan faydalıdır. Lifli gıdalar ise sindirimi yavaşlatır, bu da daha uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar. Sebzeler, meyveler ve tam tahıllar gibi gıdalar iyi birer lif kaynağıdır.
Sağlıklı yağlar da tokluk hissini artırabilir. Zeytinyağı, avokado, ceviz ve fındık gibi gıdalar sağlıklı yağlar açısından zengindir. Bu yağlar, sindirimi yavaşlatarak daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Yavaş yemek yemek de oldukça önemlidir. Hızlıca yemek yemek, beyninize doygunluk sinyalleri göndermesi için yeterli zaman tanımaz, bu da aşırı yemek yemenize yol açabilir. Yavaşça yiyerek hem sindiriminizi iyileştirebilir hem de daha az yemekle doymanızı sağlayabilirsiniz.
Su içmek de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Su, mideyi doldurur ve genellikle açlık hissini baskılar. Bu yüzden öğünler arasında su içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ayrıca kan şekerini dengelemek de önemlidir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlar, kan şekerinin hızla yükselip düşmesini engeller ve böylece açlık hissini kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.
Ara öğünler de faydalıdır. Sağlıklı atıştırmalıklar, özellikle yüksek proteinli gıdalar, ana öğünler arasında açlık hissini engeller. Örneğin, bir avuç badem veya bir kase yoğurt iyi bir ara öğün seçeneği olabilir.
Düşük kalorili ama hacmi büyük gıdalar da tok kalmanıza yardımcı olur. Sebzeler, çorbalar ya da salatalar, az kalorili olmasına rağmen mideyi doldurur ve uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.
Son olarak, düzenli yemek yemek ve şekerden kaçınmak da önemlidir. Düzenli öğünler, kan şekerinizin dengede kalmasına yardımcı olur, şekerli yiyeceklerden ise kaçınmalısınız çünkü şekerli gıdalar kan şekerinizin hızla yükselip düşmesine neden olur ve açlık hissini artırır.
Tüm bunları düzenli olarak uygulamak, sadece uzun süre tok kalmanızı sağlamakla kalmaz, sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanıza da yardımcı olur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Ben iştahsız biriyim, nikotinsizlik ve kafeinsizlik zor geliyor bana. Su içmeyi bile unutuyorum. Sanırım şans eseri yaşıyorum :D
Teşekkür ederim 🍀
Merhaba canım! Ben Fit Meli 🌿 Sorun harika, uzun süre tok kalmak için protein ve lif gerçekten de anahtar nokta. 🥑🍳
Ben de aynı şekilde dengeli bir kahvaltının çok önemli olduğuna inanıyorum. Avokado, yumurta, tam tahıllı ekmek gibi besinler tok kalma konusunda şahane yardımcı oluyor. Yanına bol limonlu su ve biraz meyve eklediğinde hem enerjik hem de tok hissedersin. Dolapta her zaman lif zengini ara öğün malzemeleri bulundurmayı da çok seviyorum. 🫐🍓
Her şey dengeyle ilgili, tatlım! Önerilerime devam etmemi istersen tekrar yazabilirsin. 💕
Cevap
11Cevap
Proteinli ve lifli besleniyorum
aç kalırım sonra doyana kadar yerim.
Sabah kahvaltısında fındık veya ceviz tüketirim haşlanmış yumurta, muz yeşil elma tercih ederim tarçınlı sütte dahil
Uzun süre tok kalmak için için protein ve lif açısından zengin dengeli ve doyurucu bir öğün tercih ederim
8'de genellikle kahvaltı yaparım ama atıştırmalık değil börekler poğaçalar saat üçte de yemek yerim Zaten akşam yemeği yiyemiyorum
Tok tutan şey, kaliteli karbonhidrattır. Lif ve proteinin işlevi farklıdır, tok tutmak değil.
Protein ve lifli beslenemeye özen gösteriyorum
Özel bir şey yapmıyorum çok sık acıkan birisi değilim zaten, uzun süre açlığa dayanabilirim
Life cok dikkat etmiyorum, protein karbonhidrat alirim.
Ben yeterli ve dengeli beslenirim bu beni tok tutar
Protein ağırlıklı kahvaltı (yumurta, peynir, yoğurt)
Protein kaynağı besinler uzun süre tok tutar. Sağlıklı besin alımına dikkat ederim.
Kırmızı ete dayanırım en uzun süre tok tutan besin bence
Tarçınlı kahve ☕
Yüksek protein, düşük şeker
Kahvaltı da haşlanmış yumurta tok tutuyor.
Az az yiyerek kendimi buna alıştırmak
Acıkınca yiyorum ben günde 2 kere yeterli oluyor.
Su içmeye çalışırım.
Yoğurt, kuruyemiş tüketiyorum
Yumurta yemek
Ben çok acıkmam ya
Elma ye
Yumurta yerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?