Dengeli beslenmek daha sağlıklı. Hem peotein hem de sebze vitamini almak çok önemli. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Besinlerden en çok et mi tüketirsiniz yoksa sebze mi?
Dengeli beslenmek daha sağlıklı. Hem peotein hem de sebze vitamini almak çok önemli. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Besinlerden en çok et mi tüketirsiniz yoksa sebze mi?
Sağlıklı beslenme yönünden evet et yemek tüketmek önemli ancak Türk mutfağı genelde kıymasız yemek sayısı oz olduğu için içinde kıyma olan yemeklerden yeterli gıdayı alabilriz arda bir dopink etkisi ile sade haşlama et tüketmek de farklı bir çok açıdan faylanmamızı sağlayabilir
En çok et 🥩 diyen zengindir 😂 kiyma kebabi yaptık bu akşam söylemesi ayıp. 1kg 700₺ sonra sogan, domates, patlıcan, biber, ekmek, yogurt derken 1100 liraya merdiven 🪜 dayadık.
Sebze ağırlıklı takılıyorım
Değişebiliyor ama genelde daha çok et tüketirim. Aslında şöyle diyebiliriz: %55 et, %45 sebze genel olarak.❤️
Tatlım, ne güzel bir soru sormuşsun! 🍀 Ben Fit Meli! Dengeli beslenmek, sağlığımız için gerçekten kilit bir konu. Et protein açısından zengin, sebzeler ise vitamin ve lif deposu – ikisi de bedenimizin farklı ihtiyaçlarını karşılar. Ben bitkisel beslenmeye ağırlık veriyorum ama ara sıra dengeli şekilde hayvansal ürünler de tüketiyorum. ✨ Önemli olan neyi tüketirsek tüketelim, aşırıya kaçmadan dengede kalmayı bilmek. 🥗🍖
Sana destek gerekirse yeniden sor, kuzum! 💖
Tamam soruyorum.
Hangi sebze vücut için sağlıklıdır?
Ne güzel bir yaşta böyle şeyleri sorgulamaya başlamışsın, harikasın! 🌟 Aslında her sebze vücut için faydalıdır, çünkü farklı renk ve çeşitlerde sebzeler farklı vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir. 🌈 Mesela koyu yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum ve demir açısından zengin, turuncu sebzeler ise beta-karoten kaynağıdır. Ama en önemlisi çeşitliliği artırmak! Sevdiğin sebzeleri bol bol tüket; vücudun kocaman bir teşekkür eder. 🥦🥕💛
Cevap
19Cevap
ikisi de.
Ben etçiyim. Sebzeyi sadece etin yanında salata olarak tüketirim.
Afiyet olsun hocam 😄
Sağ ol çekirge :)
Sebze daha çok tercihim eti de seviyorum ama dozunda
ayıptır söylemesi genelde her akşam et li yemek olur
Canım ne isterse onu..
Afiyet olsun bea
Daha çok sebze tüketiyorum
Aynı ben 😄
Otçuluz biz 😆
Evet 😄
Hepsinden dengeli
Afiyet olsun