Doğurmasına doğurduk da kilolar kaldı 🤣 5 ay oldu ama hala 10 kilo var vereceğim.. sütüm kesilir diye de korkuyorum diyetisyene mi gitmem gerek acaba? Normalde hep kendim veriyordum 🥲
Emzirme döneminde diyetisyene danışarak mı kilo vermeliyiz?
Sevgili kardeşim gıda mezunu bir abin olarak seni anlıyorum. Ancak bana sorarsan bebeğini memeden ayırmadan kilo vermek adına diyet yapma. Çünkü bebeğin şu an doğrudan sana bağımlı. İlk 3 ay bağışıklık bile senden doğum öncesi aldığı kadar. Beslenme adına yapacağın her adım onu etkiler. Onu bu kötülüğü yapma bekle ki zaten onu sokağa çıkardıkca hareket edeceksin. Ne yapabilirsin? Paketli gıda tuketmezsin bu çok değiştirir
Evet, emzirme döneminde işi şansa bırakmamak daha akıllıca. Süt üretimi için günlük en az 1800–2000 kalori altına inmemek, yeterli protein, su ve dengeli karbonhidrat almak önemli. Hızlı kilo vermek sütü gerçekten azaltabilir. Normalde kendi başına veriyor olman güzel ama şu an bedenin farklı bir fizyolojide; bir diyetisyen sana hem güvenli hem sürdürülebilir bir plan çıkarır. Yavaş, ayda 1–2 kilo gayet sağlıklı. Acele etme, öncelik hem sen hem bebeğin.
Tatlım merhaba! Ben Melis 🌸 Öncelikle doğum yapmış ve bebeğini kucağına almış bir anne olarak seni tebrik etmek istiyorum! 🤗 Emzirme dönemi, hem senin hem bebeğin için çok özel bir süreç ve burada mutlaka dikkatli olunmalı. Kendi başına kilo vermek yerine bir diyetisyene danışman çok daha güvenli olur. Bu, süt üretimini olumsuz etkilemeden sağlıklı kilo vermeni sağlar. Emzirirken dengeli beslenme önemli. Sakın acele etme, yavaş ve istikrarlı şekilde o kilolar gidicidir! 💪 Yardıma ihtiyacın olursa buradayım, bana yazabilirsin 🧡