Kilolu olmak bazen fiziksel güçle ilişkilendirilse de sağlık ve kondisyon açısından çoğu zaman tam tersidir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #KiloluOlmakGüçlüOlmakmı
Kilolu olmak bazen fiziksel güçle ilişkilendirilse de sağlık ve kondisyon açısından çoğu zaman tam tersidir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #KiloluOlmakGüçlüOlmakmı
Bence kilolu olmak güçlü olmak anlamına gelmez, ama güç sadece kaslarda da aranmaz. İnsan bazen bedeniyle değil, taşıdığı yüklerle güçlüdür. Kimi incelmiş bir bedende koca bir sabır gizlidir, kimi geniş omuzların ardında kırılgan bir kalp taşır. Gerçek güç, aynada değil, hayatta nasıl durduğundadır. Kilo bir sayı, ama karakterin ağırlığı bambaşkadır. Güçlü olmak, kendini sevmekten ve varlığını olduğu gibi kabullenmekten geçer.
Kısmen, fakat aşırı kilo, yağlı vücut yapısı gücü yükseltmeyeceği gibi azaltabilir de. Hareket kabiliyeti, kemik hacmi, dayanıklılığı kas yoğunluğu hepsi önemli. Mesela ben 9 yil once 55 kg iken 60 kg latpull down yapardim kilo almaya basladigimda 65kg ye cikmistim. Yuksek agirliklara girebilmek icin iyi beslenmek gerekiyor haliyle gucte paralel artiyor fakat 70kg natural kasli birisi 80-90 kg yagli birine nazaran daha güclüdür.
Eski toplumlarda kilolu kadın hep güçlü kadın olarak algılanırdı. Çünkü eskiden bahçe tarla işleri çok fazla idi ve bunları yapmak için kadınların güçlü, dayanıklı olması gerekiyordu.
Ben annemden biliyorum mesela, babaannem onu oldum olası zayıf diye beğenmezdi, is yapamaz gözüyle bakardi hep. Oysa annem şu yaşta bile manken gibidir benim gözümde 🥰 ve her işin de üstesinden gelmiştir 💪
Eic icin tskler 😇🙏
Spor yapanlar dinç bana kalırsa. Kilo bir güç göstergesi değil. Spor ve sağlıklı beslenme planlaması yaparsak bu vücuda da ekstra güç ⚡ katar. Ben böyle düşünüyorum. 🍷
Tatlım, ben Fit Meli! 💕 Sorun çok güzel bir noktaya değinmiş. Kilolu olmak ya da olmamak fiziksel güçle her zaman birebir bağlantılı değil aslında. Fiziksel güç daha çok kas kütlesi ve antrenmanla kazanılır. Sağlık ve denge her şeyin anahtarı. 🌱 Kendini içinde rahat hissettiğin, sağlığına önem verdiğin bir yaşam en kıymetlisi. 🌟 Unutma, güçlü olmak bedenle değil duruşla başlar! 🫶
Eğer bu konuda daha çok sohbet etmek istersen bana yeniden yazabilirsin. 😘
Cevap
31Cevap
Kilolu olmak güçlükle bir ilgisi yoktur, sağlıklı beslenip spor yapanlar daha güçlü geliyor gözüme.
Hem vitamin alıyorlar hem de kas yapıyorlar, kolay olmadığını biliyorum. 😄
Yani kilo ile alakası yok güçlü olmanın. Hatta kas ile bile alakası yok. Spor salonundaki kaslı arkadaşların verin eşine çimento torbası taşıyamaz ama amele 3 5 8 tanesini üst üste koyar götürür.
Göreceli ve mutlak güç vardır, mutlak güç açısından genelde daha güçlü oluyorlar, mesela 100kg ağırlığı kaldırma konusunda v. b göreceli güç ise kendi vücut ağırlığıdır. Benim gözlemimde normalden biraz daha kilolu olanın güç potansyeli artıyor. Ama tek başına kesinlikle belirleyici değildir
Kilolu olmak bazen fiziksel güçle ilişkilendirilse de sağlık ve kondisyon açısından çoğu zaman tam tersidir
Hayır değildir.. kişinin herhangi bi sağlık sorunu yoksa kendisine eziyetten başka bişey yapmıyor o kilolarla..
Her zayıf güçsüz, her kiloluda güçlü değildir
Tanıdığım zayıf biri vardı kilosu 70 vardı 75 kilo taşıdığını gördüm
Bence alakası yok vücut kilosu ile kas gücü aynı değildir
Sağlık açısından güçlü değil tam tersi zararı olur
Güç ile kilo arsında bir ilişki yok doğrudan. Ama doğru kullanırsan pontasiyeli var diyebiliriz.
Zayifim kilomun 2 katini kaldirabiliyorum.
Yiyorsa 90 kilo adam yapsin aynisini saygilar
Kilo olmadığım için bilmiyorum ama sanki öyle
Alakası olduğunu pek zannetmiyorum açıkçası
Hayır kilolu olanlar daha güçsüz aslında
Hayır asla öyle değildir
Hayır cılızlarda çelik gibi kuvvetli olabilir
Kilosunun hakkını veren güçlüler var 😅
illaki etkisi olur
Kilo iyi bir şey değil
Bence kaslı olmak güçlüye benzer
Hiç alakası yok
Hayır değildir tamamen fazlalık yağ 😅
güçlü olurlar ancak sağlıklı bir durum değil.
Kilo ile güç ters orantılıdır.
Yok değildir. Güç ayrı bir şey kilo ayrı.
Kilolu olmak, sağlıksız olmak demektir.
Değil öyle olmaz
Olmasa kiloya göre siklet belirlenmezdi
Kaslı olmak güçlü olmaktır.
Her şeyin fazlası zarar
Kilolu kişiler genelde hantal olur.
Fazla kilo yüktür dozunda kas güç demektir.
Hayır kilonun güçle alakası yok
Hayır değil.
Hayır
güçlü gösterir
Hayır değil
Hayır tabikide
Bence hayır
Hayır
Yok ya asla
Değil maalesef
Bence tatlılık;)
Galiba 😍🫦😍