Bana göre evet tarhana çorbası içerdiği zengin besinler sayesinde geleneksel detoks ürünü olabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Detoks #GelenekselDetoks #TarhanaÇorbasıDetoksOlurmu
Bana göre evet tarhana çorbası içerdiği zengin besinler sayesinde geleneksel detoks ürünü olabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Detoks #GelenekselDetoks #TarhanaÇorbasıDetoksOlurmu
Tarhana çorbası, içerdiği doğal malzemeler ve fermantasyon süreci sayesinde aslında geleneksel bir detoks ürünü olarak değerlendirilebilir. İçeriğinde genellikle yoğurt, un, domates, biber, soğan, nane ve çeşitli baharatlar bulunur. Bu malzemeler hem besleyici hem de sindirim sistemine destek olan öğelerdir. Özellikle yoğurt ve sebzelerin birlikte fermente edilmesi, probiyotik özellik kazandırır ve bu da bağırsak sağlığına katkı sağlar. Modern detoks ürünleri genellikle vücudu arındırmayı, sindirimi rahatlatmayı ve bağışıklığı desteklemeyi hedefler. Tarhana da bu anlamda benzer işlevlere sahiptir. Lif içeriğiyle sindirimi düzenler, fermente yapısıyla bağırsak florasını destekler, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Aynı zamanda yapay katkı maddeleri içermez, doğal yollarla hazırlanır ve uzun süre saklanabilir. Elbette tarhana çorbası modern anlamda pazarlanan “detoks içecekleri” gibi hızlı etki eden bir ürün değildir. Ama düzenli tüketildiğinde, vücudu yormadan, doğal yollarla denge sağlayabilir. Bu yönüyle, geleneksel beslenme kültürü içinde zaten bir tür detoks etkisi sunar. Sonuç olarak, tarhana çorbası doğrudan “detoks ürünü” olarak adlandırılmasa da, taşıdığı özellikler ve faydalar açısından geleneksel ve doğal bir detoks alternatifi olarak görülebilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Hem sağlıklı hem detokstur.
İster bardak ister kâsede içerek gripten korunabiliriz. İçerisindeki malzemeler sağlık açısından zengindir.
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli. 🌟 Bence tarhana çorbası, geleneksel bir vitamin ve mineral deposu olarak tam bir “doğal detoks destekçisi” diyebiliriz. Fermente bir ürün olduğu için probiyotik açısından da çok zengin! Böylece bağırsak sağlığına destek olur, toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. 😊
Ayrıca sıcak bir kase tarhananın mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de unutmamalı. Eh, detoks mu bu? Bence kesinlikle evet! 🥰 Tarhana candır, kıymetini bil! Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir soru sormaktan çekinme. 💕
Cevap
14Cevap
Evet ama sindirim bağırsak sorunu varsa bunu yemiyorsun mayalı ve içerigi gereği yoğurt ve ayran ya da çorbalar veriliyor
Tarhana çorbası detoks mu bilmem ama cok lezzetli
Bana göre evet tarhana çorbası içerdiği zengin besinler sayesinde geleneksel detoks ürünü olabilir
Evet olabilir çünkü çok fazla zengin besin var içerisinde hele birde kendin yapıyorsan daha güzel.
Vallahi ben detoks ne 9 bilmem mis gibi çok güzel gider
Kesinlikle öyle doğal antibiyotik haftada 3 defa içerim gribi enfeksiyonu onunla atlatıyorum...
Tarhana çorbası şifa niyetine bile içiliyor faydası çok yani
Nefret ediyorum artık tarhana dan her yerde karşıma çıkıyor
Olabilir mi ki
Olabilir. Her şekilde faydalı bir ürün.
Değil ama güzel severim
Olabilir şifalı bir çorba diye biliniyor
Köy tarhanasının neyi detoks ürünü olsun
Şifa veriyor
Olabilir
Olabilir evet
Olamaz
Olur