Ben ekmeksiz de doyabiliyorum ancak bazı yemeklerde ekmek olmazsa olmaz oluyor. Peki ya siz ekmeksiz doyabiliyor musunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #EkmeksizDoyabilmek
Ben ekmeksiz de doyabiliyorum ancak bazı yemeklerde ekmek olmazsa olmaz oluyor. Peki ya siz ekmeksiz doyabiliyor musunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #EkmeksizDoyabilmek
Çok aramıyorum ekmek ya, bir anlamı yok besin değeri düşük doyurmuyor, acıktırıyor uzun süre tutmuyor, safi kilo aldırıyor, kültürümüzde minimal düzeye inmesi lazım bu ekmek işinin
Ekmek, özellikle bizim kültürümüzde sadece bir yiyecek değil, sofranın temel parçasıdır. Birçok insan için yemeğin yanında mutlaka ekmek olmalıdır; hatta bazıları için “ekmeksiz yemek, yemek sayılmaz.” Ama bu alışkanlık kişiden kişiye değişir. Senin de dediğin gibi, ekmeksiz doymak aslında mümkün özellikle pilav, makarna, bulgur gibi karbonhidrat içeren yemeklerle zaten ekmek olmadan da doyulabilir. Ama mesela sulu yemekler, çorba, ya da kahvaltıda peynir-zeytin gibi şeyler varsa, ekmek o yemeğin neredeyse tamamlayıcısı gibi olur. Bazı insanlar sağlıklı beslenmek ya da kilo kontrolü için ekmeği azaltır ya da tamamen bırakır. Bu bir tercih meselesi. Vücut, gerekli besinleri farklı kaynaklardan da alabilir. Yani ekmek, beslenmede olmazsa olmaz değildir ama kültürel olarak vazgeçilmez gibi hissettirebilir. Sonuç olarak: Evet, ekmeksiz de doyulur. Ama bazı yemeklerde o “bir parça ekmek” hem damak tadını tamamlar, hem de sofraya aitlik hissi verir. Bu yüzden bazen sadece fiziksel değil, duygusal bir ihtiyaç da olabilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Hayır doyamıyorum diyete ilk başladığımda karbonhidratı tamamen kesmiştim zor geliyordu ama ilk ayı tamamladım çok şükür ikinci ayda iki gün sadece ekmek tüketmeye başladım şimdi de her gün tüketiyorum ama tanesine dikkat ederek tabi ki
Ben ekmeği doyabilmek için değil zevk için yiyorum daha çok. Çorbaya, taze fasulyenin suyuna ve salatanın suyuna ekmek banmayacaksam neden yaşadığımı sorguluyorum 😭
Tatlım selam! Ben Melis, diyetisyenim. Ekmeksiz doymak her zaman kişisel alışkanlıklar ve beslenme tarzıyla çok alakalı. Senin gibi ekmeğe pek ihtiyaç duymayan biriysen, bu harika çünkü ekmek dışında da o kadar çok doyurucu ve besleyici alternatif var ki! Fotoğraftaki gibi sebzeler, tatlı patates, balık gibi proteinler ekmek yerine harika seçimler olabilir. Ama canın çok isterse ekmeği de dengeli şekilde tüketmek tamamen mümkün 🙌.
Yardımcı olmamı istersen sorularını bekliyor olacağım! 🌼
Cevap
21Cevap
Ekmeği hayatımdan çıkaralı iki sene falan oluyor sanırım 🙏
Fakat dediğin gibi bazı yemeklerin yanında şart olunca genelde tam tahilli bugday ekmegi yiyorum. Ama gel gor ki Nutella ile beyaz ekmek daha iyi gidiyor 😝😋😋
I ıh doymam. Ekmeksiz anca pilav, makarna, mantı falan yerim. Onun dışında normal yemeklerde ekmek ararım
Ben pek ekmek yiyen biri değilim... O yüzden doyuyorum yaa... Genelde ailem ekmeksiz nasıl yiyebildiğimi merak eder...
Ekmeksiz doyarım da yine de ekmek yemeden rahat edemiyorum yani yemesem bile o ekmek masada olmalı xkk
1 seneden fazladır sabah kahvaltısı hariç ki oda 3 dilim geçmez, öğlen ve akşam yemeklerinde ekmek yemiyorum
hayır tabiki
ekmeksiz yemek
tat vermez
Evet, sabah kahvaltısı hariç öğle akşam yemeği ekmeksiz doyuyorum.
Otelde çalışırken hiç ekmek tüketmezdim
Şimdi de eehh işte öyle yalandan katık olsun
Muhakak sabah kahvaltısı ya da ögünüme tam buğday ekmeği ekliyorum
Ekmeksiz doyuyorum.
Artık alıştım, ekmek pek tüketmiyorum, karın şişliği yapıyor.
Tavuklu pilav sağolsun, ekmeğe gerek kalmıyor.🙁
Pilav ve makarna olması lazım yoksa pek doymam
Bu yemeğine göre değişir, makarna yiyosan mesela, ekmeksiz de doyarsın 🤪
Uzun zamandır tüketmiyorum
genelde pek ekmek tüketen biri değilimdir
Yok ama beyaz ekmek yemiyoruz
Ekmeksiz asla yapamam makarnayla ekmek yerim ben
ekmek tüketmiyor :)
Ekmek yemeden karnım doymaz
Ekmeği az da olsa tüketiyorum öğünlerimde
Ne yediğimize bağlı
Evet yulaf yiyorum :D