8 ayYemek konusunda çoğunluk kötü dediği için güzel olacağını hiç düşünmemiştim ama yemekler gerçekten güzel bazıları ortalama ama aç kalınacak kadar da değil. Farklı tercihler de sunuluyor hem kahvaltı hem akşam yemeği için. Çoğunluğa göre pişirildiği için tuzu olmuyor ama onu da yanında veriyorlar üzerinden ekleyerek de yenince oluyor. Bence yeterli ve dengeli.
11 Yorumla
Soran8 aySonunda bizden biri evet hem dengeli hemde güzel ki şikayetçi olanların çoğunun evinde bu imkan kısıtlıdır belkide, ekstra seçenekler de oluyor fazladan ücretli de oluyor gayet doyurucu ve temiz buluyorum bende
En İyi Cevaplar
Ben 7-8 yıl kadar önce KYK da kalırken sabah kahvaltılarında daha çok şey alabiliyorduk. Eğer kahvaltı hakkın bu kadar ise porsiyon az. Sen bu kadar seçtiysen biraz daha sebze ve peynir seçebilirsin.
Peynir
Zeytin
Yumurta (haşlama da olur sahanda da)
Domates
Salatalık
Reçelyeterli bir kahvaltı.
Eğer biraz daha renklendireyim her sabah bu yenmez dersen
menemen + çay kahvaltısı güzel olabilir hem doyurucu hem besin değeri yüksek.
karışık tost + çay da hızlı bir kahvaltı için güzel gider.
haftasonları üstüne biraz daha para vererek patates kızartması menemen vb şeylerle geniş bi kahvaltı da yapabilirsin. :)
*Bu arada görseldeki kadar kahvaltı yetmez özellikle erkek yurduna hiç yetmez.
01 Yorumla
Soran8 ayhttps//www. kizlarsoruyor. com/yemek-tarifler/q25566309-kyk-kahvaltisi-2-gun-begendiniz-mi? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q25566309
8 aypeynir gerekiyo bi de bu tabaga. koca tabagin icinde bir haslanmis yumurta olunca az gorunuyor ama onu soysan dilimleyip baharatlasan ve diğer seyleri de bir tabaga koysan aslinda instagramda saglikli yasam sayfalarinin paylastigi tabak oluyo. aksam yemeklerini bilemiyorum tabii nasil
15 Yorumla
Soran8 ayKeşke öyle çekseydim ya tüh 😅 zaten doyurucu oluyor ve evet aslında instagram diyet tabaklarının aynısı, bitki çayı, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, yeşillik de olsa birebir aynısı yani sağlıklı olan.
- 8 ay
baska bi gun oyle cekip yeniden at siteye kahvaltm saglikli mi diye sor ama kyk kahvaltisi oldugunu soyleme 😁😁😁 beni de etiketle djcjjdx
Soran8 ayŞimdi link paylaştım bak 😂
- 8 ay
ulaşılamıyor diyor buraya yorum olarak atsana linki
Soran8 ayhttps//www. kizlarsoruyor. com/yemek-tarifler/q25566309-kyk-kahvaltisi-2-gun-begendiniz-mi? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q25566309
Yani zaten bu görseli gören herkes yetersiz olduğunu düşünür ama ben beslenme konusunda ortalama bir insandan daha fazla bilgim olduğunu düşünüyorum ve ona göre cevap vereceğim ki farklı bir yorum da olsun. Başta makrolar yetersiz. Protein, karbonhidrat açısından çok zayıf. Zeytin ve yumurta olduğu için yağ en minimal şartları karşılayarak yeterli olabilir ama kilo ve kas kütlesi yüksek biri ya da kilo almak isteyen biri için yine yetersiz. Sebze ve lif konusunda da yetersiz. Yeşillik oranı çok daha fazla olmalıydı.
Yukarıdaki gereksiz tespitimi bir kenara bırakırsak, hükümet değişmeden devlet sorunları çözülmez.04 Yorumla
Soran8 ay
Soran8 ayBu nasıl peki
- 8 ay
İlk görsele kıyasla kısmen daha dolu bir kahvaltı var ama yine de kendim için tercih edeceğim bir kahvaltı olmazdı.
Hem simit hem de beyaz ekmek var. 2 sağlıksız karbonhidrat kaynağı birden verilmiş. Tam buğday ekmeği gibi glisemik indeksi daha düşük karbonhidrat kaynağını tercih ederdim. 2-3 dilim tam buğday ekmeği ya da 5-6 kaşık yulaf gibi.
Protein olarak; omlet 2 yumurtayla yapılmış gibi gözüküyor. Yanında da küçük bir peynir var. En az 3 yumurta olmalıydı. Spor yapan birisi için bu sayı 5'e kadar bile çıkabilir.
Yağ kaynağı olarak zeytin ve yumurta kaliteli bir yağ makrosu sayılır. Eğer omlet yapılırken çay kaşığı kadar da zeytinyağı tavaya dökülmüşse oldukça iyi bir yağ kaynağı olmuş olur.
Küçük paketteki sanırım kakaolu fındık kreması. Kalorisi çok yüksek olan bir besin ve genelde palm yağı, glikoz şurubu ve rafine şeker gibi bizim için zararlı besinler içerir. Haftada 1-2 ile sınırlandırırsak formu çok bozmaz ama her gün bu tarz besinler almamak gerek.
İlk kahvaltıya kıyasla daha iyi ama yine de yeterli bulmadım.
Son olarak bu biraz daha kişisel yorum olacak, sabahları kafein içeren bir çayı daha uygun bulurum. Papatya çayı akşam üzeri ve uyku öncesi tüketilecek bir çay.
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 😊
KYK kahvaltıları genelde temel ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor ama kesinlikle herkesin beklentisine göre farklılık gösterebilir. Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla protein, lif ve sağlıklı yağ içeren bir tabak var ama miktarlar biraz az gibi. Özellikle yoğun ders temposu ve enerji ihtiyacını karşılamak için ara öğünle desteklemek iyi olabilir.
Kendi vücudunun sinyallerine kulak vermeni öneririm. Eğer tokluk hissin uzun sürüyorsa harika! Ama enerji düşüklüğü hissediyorsan, yanına biraz tam tahıllı ekmek ya da kuru yemiş ekleyebilirsin. Yardıma ihtiyaç olduğunda tekrar yaz, konuşalım! 🥰✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u 8 aydişimin kavuğuna yetmez bu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayKöle bir halka çok bile. Ne bekliyordunuz? Kestane balı, manda yogurdu, Medine hurması, taze yüksek lifli yulaf mı vereceklerdi 😅
Kabul edin Türkiye artık bit-ti.
- Dünyanın en çok fındık üreten ülkesinde fındık yiyemiyorsun.
- en çok Antep fıstığı üreten 5 ülkesinden birindesin yiyemiyorsun.
- bademde dünyada 7. Sıradayız badem yiyemiyorsun.
- 3 tarafi denizlerle yurdun içinde 100lerce göl ve gölet var kaliteli baliklar 🐟 çok pahalı yiyemiyorsun.
- ulkenin %60’i hayvancılığa doğrudan yatkın et 🥩 yiyemiyorsun.
- karadenizden doğalgaz çıkıyor kombiyi açmaya korkuyorsun 🔥
- gabardan petrol fışkırıyor arabanın deposunu dolduramıyorsun ⛽️
- 1 araba alıyorsun 3 araba vergi ödüyorsun 💰
- araba üretiyorsun kendi ürettiğin araba yurt dışında daha ucuz 🚗
- üniversite okuyorsun is bulamıyorsun asgari ücrete talim ediyorsun 😞
- haksızlığa uğruyorsun yargı yandaşı ve ya zengini koruyor 🧑⚖️
- Haydutlar, katiller dışarıda! Sokaklarda güvenle gezemiyorsun 🦹♂️
- dertlendim bir içki alim diyorsun dunyanin en pahalı alkolünü içiyorsun 🍷
- çekip buralardan gideyim diyorsun hiçbir ulke sana vize vermek istemiyor. 🎫
Daha coooook uzatırım ama bahane ben kaçtım kurtuldum abim sağolsun 🥹😘
81 Yorumla- 8 ay
senin gibi türkmü olur zaten kaç git annenin eteğinin altına gir 1. adam gibi harcasan herşeyi alırsın sabah akşam kahve story atarsan anca bmwnin arka koltuğunda hoppalaaa alırsın 2. zengin değilim fakirde değilim ama elimi atınca herşeyide alabiliyorum 3. üni çokmu gereklide okudun ben lise mezunu halde 60bin maaş alıyorum sen çık git tamammı vatanını bırakıp giden anca gabar dağının teröristi olur neon pembeli seni
Gizli Üye(18-24)8 ayBen kykda kalanlarin %99 dan daha varlikli bir ailedeyim. Kyk da kaliyorum. Ha ailemler aram iyi degil ve ailem degisik kafa yapisina sahip orasi ayri.
Ama kyk daki hem kahvalti hemde aksam yemegi benim kendi evimde yok. Sabah yumurta çay peynir zeytin reçel ya da pekmez veriyorlar daha ne olsun allaha sukur. Aksam yemekleride salata patetes kofte pilav meze yaninada bazen ayran. Allaha bin sukur olsun. Ben evde ishaldim ayiptir soylemesi , burya geldim kendime geldim. Siz bakmayin benim aile cimri birde biraz. Ama genel olarak bana gore iyi kyk yemekleri.
011 Yorumla
Soran8 ayBencede gayet yeterli ve diyetisyen de var mutfakta hem yemek porsiyonu hem içeriği kontrol ve hesap edilerek yapılıyor, mesela dün akşamki yemekte makarna, kızarmış tavuk, patates kızartması, tarhana çorbası, ve yaş pasta vardı, ekstra olarak hamburger vardı, tavuk almayan onu alabilir diye. Kahvaltıda karışık kızartma tost gibi ya da reçel tarzı şeyler de var ben sağlıklı olanı alıyorum o yüzden az görünmüş biraz
Cevap sahibi8 ayYa kendi evinden daha iyi imkanlar sunuyor kyk ama iste varos cahil ergen kesim burnu havada bakip begenmemezlik yapiyor.
Soran8 ayKesinlikle haklısın
Cevap sahibi8 ayBu ayni sey gibi , guzel birinin kendini cirkin goren birine cok guzelsin demesi ve sonra kendini cirkin gorenin ise guzelden ustun oldugunu sanmasiyla ayni sey.
Cevap sahibi8 aySonuc olarak bunlari ac birakican. Kyk ya aylik 1k verene kadar otele gunluk 1k versinlerde o zamn gorsunler.
Soran8 ayOtele 1k verseler aç kalırlar 😂
Cevap sahibi8 ayJahshd
Cevap sahibi8 ay@cglakinin evet pintiler. Ama ben baska aileleride az cok biliyorum. Yani duzenli olarak boyle yemek cesitliligini o yemegi begenmeyenlerin cogu bulamiyor. Devletin herhangi bir seyine "guzel " diyemez bazilari. İste onlar asagilik kompleksli dusuncesizler.
Soran8 ayNe iğrenç kafalı insanlar varya, şu gönderiye utanmasalar parti övücülüğü yazacaklar. En akıllı cevap veren sendin tekrar tebrik ederim
Cevap sahibi8 ayTesekkur ederim. Surekli hukumeti suclayanlar hukumet iyi olsada camur atacak baska bisey bulurlar. Cunku onlarin sorunu kendilerindeki eksiklik ve asagilik.
yanında peynir , zeytin varsa idealdir. evet daha güzel koşullar olmalı mutlaka ama bizim toplum olarak bence kahvaltı olayını da gözden geçirmemiz lazım. full hamur ve ekmek demek obezite demek. ben yıllardır kahvaltı yapmıyorum gayet mutluyum.
02 Yorumla
Soran8 ayEvet mesela reçel, tahin pekmez, peynir, karışık kızartma, poğaça felan da oluyor ancak ben almadım hem ağırlık yapmasın vücuduma hemde sebze ve yumurta yeterince sağlıklı, 1 er adet mandalina, havuç ve limon kesip okula getirdim kütüphanede ders arasında yetiyor, cebimden ekstra yemeğe para harcamamış oluyorum
8 ayBir gün idare edilir ama her gün bununla doyulmaz. Yumurta 2 olsa veya biraz peynir olsa mesela…
54 Yorumla
Soran8 ayPeynir de var ben almadım sadece, ancak yumurta 1 tane
- 8 ay
Bencede az daha koysalar
- 8 ay
Bebiş güncellemeni şimdi okudum, keşke baştan öyle belirtseydin. Dünden beri üzüldüm çocuklar bunlarla mı okula gidiyor diye :) Tamam iyi o zaman daha ne olacak, evde o kadar çeşit yemiyoruz haftasonu hariç. Afiyet olsun ablacım, sen yine de birazcık daha ye bence ♥️
Soran8 ayEvet haftasonu hariç kahvaltılar zengin olmuyor. Mesela bugün fındık kreması, siyah zeytin, peynir, omlet, simit, papatya çayı, su ve ekmek aldım. Gayet yeterli buluyorum şahsen. Pazar günleri Menemen, kuymak gibi şeyler oluyor.
8 ayBen sabah kahvaltısı etmem öğle yemeği yemem günde tek öğün yiyip sadece akşam yemeği yerim o da sevdiğim bir şeyse, sevmediğim bir şeyse aç kalırım yani bi insan evladına yeter o yemek ona şükretsin aq
00 Yorumla
8 ayO kızartmayı tostu falan doymazsan alamıyorsun illa ki birini seçmen gerek ve sonuç olarak aç kalıyorsun gibi bir şey oluyor niye övmeye çalışıyorsun anlayamadım ahshdh
01 Yorumla
Soran8 ayÖvmedim, seçenek var isteyen istediğini alır, tost zaten fazla yağlı bu menü ondan daha sağlıklı. Keza kızartma da aynı
8 ayKYK'da bunun ~5 katını yiyorum sabahları. Tam olarak 8 yumurta,1 domates, 2 min peynir, 2 zeytin. Kilo almıyorum, eve gidince "zayıflamışsın" diyorlar.
00 Yorumla
8 ayBenim eski çalıştığım fabrika da bile bundan fazla veriyorlardı. Ne bileyim yanında bir kek filan tereyağı reçel filan olur ya. Bune kuş gibi
02 Yorumla
Soran8 ayVar zaten hepsi var da ben almadım tereyağı sevmem kek şekerli bende dikkat ediyotum yediklerime
- 8 ay
He tamam o zaman
8 ayBen reçel, bal, tereyağı, peynir, karışık kızartma, tost, çay, 3 yumurta ve salatalığı tercih ederdim. Opsiyon çok, bence yeterli.
00 Yorumla
8 ayBence yeterli bir kahvaltı lisede yurtta bizim de böyleydi pek yemek arayan biri olmadığım için böyle beslenmekte zorlanmam.
00 Yorumla
8 ayNeyapıyorlar, insanları zayıflamaya mı çalışıyorlar?
Bune öğrenciler zaten açlar paralarımı yok...00 Yorumla
8 ayBen kyk da kalırken günlük limiti vardi paranın çeşit çöktü ve gayet yeterliydi ama son zamanlarda kötüymüş arkadaşım diyorlar
00 Yorumla
8 ayGayet yeterli sabah kahvaltısı fazla kacirdiginda rahatsız oluyon ya
02 Yorumla
Soran8 ayAynen değil mi, zaten akşamdan midem hâlâ şişkinlik yaşıyor, bencede yeterli
- 8 ay
Ayn
Gizli Üye(25-29)8 ayGayet iyi daha ne vermeleri gerekiyor ki, millet de iyice abartıyor kraliyet sofrası gibi donatmaları mı gerekiyor sofrayı
11 Yorumla
Soran8 ayOnlara göre öyle tabi, devlet sizden aylık 1k alıyor, yattıkları yer, su, elektrik, internet, çamaşır yıkama, yemek hizmeti hepsi dahil, çok fazla imkanı olan hergün dışardan yesin madem şikayet edeceğine
8 ayBen asla şu yumurtayı almıyordum ama doyurucu değil kesinlikle
10 Yorumla
8 ayAbi kesinlikle yeterli değil menemenleri bile kötü kek veriyolar kötü her şeyin en ucuzunu veriyolar
11 Yorumla- 8 ay
Hangi ilde senin kykan
Yumurta oldugu için gayet makul, beyler için yeterli değil o ayrı mesele
10 YorumlaGünümüzde aile evinde kalmak KYK yerine daha mantıklı olabilir
00 Yorumla
8 ayGüzel, ama bence papatya çayı yerine siyah çay olsa daha güzel olurdu.
00 Yorumla
8 ayMidesi kücük olana yetebilir ama ev mutfağı giibi olmaz
00 YorumlaBabamlar dumana bile daha fazla yemek verio doysun die bu ne mk
00 YorumlaFotoğraf da kahvaltının k si yok, bu ne la böyle kapalı f tipi ceza evi kahvaltısı gibi
00 Yorumla
8 ayyeterli gibi ama peynir ve yanında şekerli bir şeylerde olabilirdi
00 Yorumla
8 aySquit game de bile daha çok yemek veriyorlar.
00 Yorumla
8 aybence harika bir kahvaltı
asla kilo almazsın bu sayede00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayBaba evinde kahvaltı yapmazlar kyk da kahvaltı begenmezler kizlar çok garip 😀
02 Yorumla
Soran8 ayBeğenmeyen o kadar çok kişi var ki haddi hesabı yok
Cevap sahibi8 ayKesinlikle
Gizli Üye(25-29)8 ayYeterli ben çok yeyemiyorum şişiyor hemen rahat hissetmiyorum bana göre yeterli
01 Yorumla
Soran8 ayDeğil mi bencede yeterli zaten akşamdan hâlâ şişkinlik hissedilirse bu fazla bile ben yarısını yedim 😂
800 liraya otelde kaliyosunuz bi de yemek mi seciyosunuz
21 Yorumla
Soran8 aySeçenler var işte
Gizli Üye(25-29)8 ayBence biz millet olarak kahvaltı olayını çok abartıyoruz. Pazar günleri falan okey ama her sabah öyle ağır çeşit çeşit yemek hiç sağlıklı değil. Bu menü gayet yeterli bence
11 Yorumla
Soran8 ayElbette bende sadece pazar kahvaltısı özenli olsun istiyorum, onun dışında bu yeterli, ha tost var kızartma var reçel vs ama kalorisi yüksek ve yağ oranı fazla, ben bunları tercih ettim sadece
8 ayYumurtanın kalorisi yüksek olduğu için öğlen 12'ye kadar bu kahvaltı yeterli olur
01 Yorumla
Soran8 ayElbette ancak proteini de tok tutar, kim ben havuç limon ve mandalina da doğrayıp getiriyorum okula, ara öğünde masraf yapmamış oluyorum, akşam da yurt yemeği yeterli oluyor
8 ayKusura bakmayın gençler tarikatlara aktarılan paralar yüzünden sizlere anca bu kadar kalıyor idare edin yüce liderimize saygı duyun.
00 Yorumla
8 ayİnsallah gerçekten böyle değildir bune kime yetecek
10 YorumlaBu daha çok diyet kahvaltısı gibi
21 Yorumla
Soran8 ayDiyetteyim diye ben az aldım bunlar yerine reçel, zeytin, poğaça, karışık kızartma, tost, süt, meyva suyu gibi seçeneklerde var
8 ayNormalde yeterli ama öğle ve akşam yeterli protein alınmıyor ki en azından iki yumurta belki
00 YorumlaBence kızlar için yeterli yani çünki zaten çok yiyeni yok güzel yemek çıksada illlahi dışardan yer
00 YorumlaAz ya bununla kim doyar insanın gözü bile doymuyor ki karnı doysun
00 Yorumla
8 ayBen KYK kahvaltısını seviyorum ama akşam yemekleri korkunç.
00 Yorumla
8 aybence size çok bile :)
02 Yorumla
Soran8 aySana çok bence yaralı-davşan
- 8 ay
askeriye böyle kahvaltı veriyorlardı tek artısı reçeli vardı :)
8 ayPatates olmaliydi
01 Yorumla
Soran8 ayVardı ben almadım
8 ayŞu görselde 50 kalori bile yoktur
01 Yorumla
Soran8 ayOlmasın zaten, zaten obeziteyle yarışıyor ülkemiz maşallah
8 aykesin malum partilisin
02 Yorumla- 8 ay
Canım sen de camız değilsin herhalde
Soran8 ayBundan onu çıkaran aklını öpsünler birde kesin diyor 🥲
8 ayBugün peynir cezalı galiba
02 Yorumla
Soran8 ayCezalı değildi ben almadım 😂
- 8 ay
Bir kız için az değil ama bir erkek için az gelebilir Bu yiyecekler
8 ayOkul nasıl gidiyor. Keyifli mi
01 Yorumla
Soran8 ayİyi şuanlık
8 ayZeytin peynir yok böyle şey mi olur
011 Yorumla
Soran8 ayZeytin var ya yeşil olan zeytin işte, peynir de vardı ben almadım
- 8 ay
Siyah falan işte ya bu kahvaltııı eksik
Soran8 ayYa siyah ta var 😂 ben yeşil aldım aa
- 8 ay
Yetmez kanka yetmez 😅😅😅
Soran8 ayYarısıyla doydum 😂
- 8 ay
Len ölecen etme len bir deri bir kemiksin 😅😅
Soran8 ayKarışık kızartma da var mesela, domates salatlık almayan onu alabilir 😂
Soran8 ayYok 65 kiloyum 😁
- 8 ay
Baya bonkörlermiş bunlarda bunu almayan bunu alsın jsjsjsj
- 8 ay
Eklesene beni
- 8 ay
Evet
Bu ne ya kedi doymaz bununla
30 Yorumla
8 ay@Renalzey süper diyet 😉
10 Yorumla
8 ayEmin misin bununla doyulmaz