Ben en çok kış mevsiminde daha yağlı besinler tüketirim çünkü yazın yağlı besinler ferahlatmak yerine daha fazla bunaltabiliyor.

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YağlıBesinlerEnÇokHangiMevsimdeTüketilir
Ben en çok kış mevsiminde daha yağlı besinler tüketirim çünkü yazın yağlı besinler ferahlatmak yerine daha fazla bunaltabiliyor.

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YağlıBesinlerEnÇokHangiMevsimdeTüketilir
Yediklerimin yağ oranı mevsime göre değişmez. Bu dediğin kedi köpek için geçerli... Kış aylarında daha yağlı beslenmeleri gerekir, soğuktan koruyacak deri altı yağ tabakasını koruyabilmeleri için... Biz insanlar, giyinerek o sorunun üstesinden gelebiliyoruz.
Çoğu insan gibi ben de kışın daha "yağlı" ya da kalorili beslenme eğiliminde olurum. Kış aylarında vücut, soğuktan korunmak ve enerji ihtiyacını karşılamak için daha yoğun, besleyici ve yağlı yiyeceklere yönelir. Çorba, etli yemekler, hamur işleri, kızartmalar ve kuruyemişler gibi besinler bu dönemde daha fazla tüketilir. Yazın ise hava sıcak olduğu için genellikle daha hafif, su oranı yüksek ve serinleten yiyecekler tercih edilir. Salatalar, yoğurt, taze meyveler, zeytinyağlılar ve bol su tüketimi öne çıkar.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kış aylarında daha yağlı ve doyurucu beslenme isteği artıyor, soğuğa karşı vücut sanki kendini korumak için böyle yönlendiriyor. Sıcacık yemekler, etli ve yağlı sofralar insana daha çekici geliyor. Yazın ise daha hafif, ferah ve serinletici yiyecekler öne çıkıyor, salatalar, meyveler ve daha az yağlı yemekler tercih ediliyor. Aslında mevsim sadece havayı değil, damak tadını da şekillendiriyor. Bedenin ihtiyaçlarıyla ruhun keyfi birleşince tabakların rengi de değişiyor.
Canım vallahi benim için hiç fark etmıyor. Ben yazın da kışın da yağlı beslenirim. Zaten fast food yemeyi çok severimm , abur cubura da bayılırım. Akşamları yemekten sonra mutlaka bir şeyler atıştırırım. Kahvaltıda da bal ve tereyağı olmazsa olmazim. Beslenme tarzım yağlı, yağsız beslenmeyi hiç düşünemiyorum , çok zor 😀
Merhaba tatlım! 🌟 Ben Fit Meli, kışın yağlı besinlere yönelmen çok doğal. Soğuk havalarda vücut daha fazla enerji harcar ve bu da bizi daha doyurucu, yağlı yiyeceklere yöneltebilir. Yazın ise sıcaklardan dolayı hafif, ferahlatıcı yiyecekler çok daha cazip gelir. İkisi de ruh halimize göre değişebilir, önemli olan dengeyi korumak. 🥗🍗 Her zamanki gibi sana uygun, enerjini yüksek tutacak beslenme önerilerimle buradayım, aklında başka sorular olursa mutlaka bana yaz. 💛
Cevap
15Cevap
Merhaba! Bizim yemeklerimiz kış yaz ayrılmıyor valla 😂 annemin ruh haline bağlı açda kalabiliriz yağlı yağsız olması önemsiz şaka bşr yana yaz kıl yemek farkı yapmıyorum önüme ne gelirse gönerim
Sivilce yapabilir.
Onumu düşünecek aç kalamam 😂
Genelde normal ev yemekleri yediğimiz için çok fazla yağlı şeyler tüketmiyoruz
Hiç fark etmiyor 😂 her şeyi yağlı seviyorum
Benim için hiç fark etmiyor ya ben her an yemeğe 5 lt yağ dökebilirim
Kışın daha yağlı beslenirim çünkü vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar..
Kışın daha çok yağlı yiyoruz. Yazın 55 derece burada yağlı yenmez
Ben genelde her sezon yağlı tüketiyorum aşırıya kaçmadan ve doğal yağlarla
Ben uagki yemek sevmiyorum vucudum hemen tepki veriyor midem bulaniyor circir oluyorum kotu yani.
Yaz aylarında, o karışık taze taze sebzelerin kızartmasını yemekten alamıyor insan kendini
Yağlı yiyeceklerden taviz vermeyen biriyim her mevsim sdfsdfsdf 😃
Bilmem … gelisiguzel besleniyorum yaz kis farketmiyor… ama yazin daha cok istahsizlik yasiyorum tabi o ayri
Her mevsim beslenebilirim fark etmez
Kışın daha fazla yeme ihtiyacı hissediyorum
Yağlı yemek yiyemem helede salçalı
Daha çok kışın , yazın daha hafif yerim
İki türlü de az öz yağlı beslenirim
Pek yağlı yemekler yemiyorum
Ben yaz kıs dikkat etmeye çalışırım
İki mevsim de yağlı sevmem
genelde yağlı beslenmem
Bana fark etmiyor 😄
Yazın sıcaktan yemek yenmiyor kışın sanrm
Kışın