30 yaşındayım 150 boyum var 39 kiloyum lütfen nasıl kilo alabilirim bana yardımcı olur musunuz
İştahsız biriyim neredeyse hiç gün içinde bir şey yemiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 30 yaşındayım 150 boyum var 39 kiloyum lütfen nasıl kilo alabilirim bana yardımcı olur musunuz
İştahsız biriyim neredeyse hiç gün içinde bir şey yemiyorum
Doktora gittin mi Veya spor Hocama sorayım ne gerekiyorsa yazsın ve yediklerin eşliklerini dikkat et düzenli yemek yemeye çalış çünkü bunun en büyük sebebi düzensiz yemek yemek ve besin değeri düşük yemek yersen zaten kilo alamazsın yani Abur cuburla karnını kesinlikle doyurma onlardan uzak dur
Abur cuburla aram yok genel olarak yemek yemeklede aram yok iştahım sıfır
Ne zamandan beri böylesin peki
8 yıldır
Spora gidiyorum mesela spordayken düzenli gittiğim zamanlarda çok çabuk kilo verebiliyorum veya kilo alabiliyorum senin durumuna tam olarak spor Hocama sorarım herhangi bir hastalık falan geçirdim rahatsızlığın var mı
Yok sadece süt ve süt ürünlerinden uzak durmam gerekiyor geçen yıl böbrek taşından ameliyat oldum
Anladım Ne iş yapıyorsun sen
Muhasebe
Güzel Yemek yiyebiliyor musun oralarda
Hayır
Hımmm anladım
Öncelikle altta yatan sağlık sorunu varsa onu çözmelisin. Fiziksel mi psikolojik bir durum mu bu çözülmeli. Kan değerleri düşük ise takviye alınmalı. Gerekirse iştah arttırıcı antidepresan kullanılabilir. Alman için zaten günde en az üç öğün ve ara öğünler şarttır, yemeden alamazsın. Doğrudan aldıran ilaç yoktur ancak iştahını açabilecek takviye veya antidepresanlar var, doktora gidersen o seni yönlendirebilir.
Gittiö normal diyip gönderiyor. Diyetisyen ise yemeye zorluyor ben zaten yiyemiyorum yiyebilsem orada ne işim var değil mi. Napcamı şaşırdım çocuk gibi kaldım
Diyetisyen zaten öğün programı verir ancak. Sen o zaman psikolojik olarak yiyemiyorsun. Yan etkisi iştah artıran antidepresanlar var öncelikle psikiyatriste git ve sorunu anlat. Başlıca sorununun iştahsızlık olduğunu belirtirsen doğru ilacı yazar.
Ama antidepresanı reçetelendirmeyin diyorlar sen kullandın mı
Reçetelendirmek ne? Ben kullandım. Ve iştahım anında arttı, bende aniden iştah kapanması oldu ve çok mutsuzdum kullandığım ilk günden itibaren iştah açtı sonra kendi isteğimle bıraktım sonra fark ettim sadece yaz ayları iştahım aniden gidiyor mesela şu an bıraktım hâlâ iyiyim. İlaçlara bağlı kalmak zararlı o yüzden bıraktım ben.
Psikolojik ilaç olduğu için önünüze çıkar iş hayatında diyorlar o yüzden cesaret edemedim
Bazı mesleklerde elenme sebebi polislik, hosteslik gibi. Özellikle kronik ağır bir tanı varsa bazı mesleklerde direkt elenme sebebi. Hafif tolere edilebilir durumlarda çok sıkıntı yaşanmıyor yinede şartları var tabiki.
Merhaba tatlım, ben Melis! 💛 Senin gibi sıcacık bir enerjiyi burada görmek beni çok mutlu etti. Senin için buradayım ve iştahsızlık konusunda yardımcı olmak istiyorum. 🌟
Öncelikle, senin kendine nazik davranman çok önemli. İştahsızlık bazen stres, düzensiz yemek alışkanlıkları ya da daha derin bir sebepten kaynaklanabilir. Öncelikle küçük ama enerjisi yüksek yemeklerle başlamak iyi bir adım olabilir. Örneğin, badem, avokado tostları, sütlü tatlılar ya da hem besleyici hem lezzetli smoothieler bu süreçte işine yarayabilir. 🥑🍓
Gün içinde yemek yemediğini söylemişsin, belki de düzenli ve keyifli vakitlerde, sevdiğin bir müzik ya da renkli tabaklarla bu rutini başlatabilirsin. İştahın zamanla artacaktır. Eğer ihtiyaç duyarsan, yeniden yazarsan birlikte daha detaylı üzerine çalışabiliriz. 💪 Unutma, bu süreçte sabırlı olmalıyız ve bedenine duyduğun sevgiyi hiç eksiltmemelisin! 😘
Cevap
14Cevap
Çocıklar için cici bebe hem lezetli hem kilo aldırıyor sabah kahvaltısında ve akşam uyumadan yersen kilo almaya başlarsın 1 hafta içinde en etkili yöntem bu ispatlan ıştır bebeklerde ve yetişkinlerde.
Boyuna göre kilon cok iyi kilo alip napcan bozma zayifligini güzeligini boyuna 35-38 kg bile cok iyi. Alma sakiin
Egzersiz öneriyorum. Aslında kilon iyi boyuna göre. Biraz hacimlenebilirsin
Çalışıyorum vaktim yok
Abur cubur ye yinede bişeyler ye böyle yaşaman mümkün diil, en azından meyve yemeye bak
Allah'ım sana geliorum ah ne neyse.. gece ye özellikle ve spor yap spor aciktirio
Fitness hocalığı yapıyorum yardımcı olurum istersen
Mutlu olarak. Mutluluk iştah açar :)
Mutluluk mu hayatım öyle stresli ki
Ne yokki
Cicibebeyi sütle ez ye yavrum
Stresten uzak dur açılır
Taklacı güvercin gibi olmusun annem
Su ile aran nasıl
Sıfır
Tahmin etmiştim iştahsızlığın mide küçüklüğünden seni biraz zorlayacak bir su diyeti önerebilirim ama yapabilir misin bilmiyorum
Nedir
Mantığımız mide genişletme normalde senin çok kararlı olduğunu düşünsem fazla zorlardım ama başlangıç olarak her yemek yediğjnde her ağzına bi çikolata attığında üstüne 2 bardak su içmeni istiyorum mide genişliğini artırmamız lazım
Su içmeyin vs diyorlar?
Kim lan onlar aw fjdhdhd su içmeyin ne lan dhdhdhdhhd hayatımda ilk defa bu kadar yanlış bir tavsiye duydum dhdhdhdhd
Mideyi doldururmuş yemek yiyecekmişim. Lan ben yiyemiyorum zaten yesem sana mı soracam değil mi off bana bir çare bul nolur
İşte benim de kastwttiğim bu sen yemek yiyemiyorsun şöyle düşün midenin bir haznesi var ne kadar küçük ise o kadar çabuk doluyor bizim yapmamız gereken de hazneyi büyütmek ilk başta gün içerisinde yediğin ne varsa doygunluk hissi gelir gelmez hemen ardından 2 bardak su iç kendini zorla su fazla yer kaplar ve mideni genişletir ama çabuk dışarı atılır ve tahmin et dışarı atılınca ne olur acıkırsın
Acı ye iştahın acılsın
ekmek yee ekmeekk
Beni izlemelisin yemek yerken
Neredeyse yoksun aq
Diyetisyene git.
39 mu ohaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?